Szabad véleménynyilvánítás a hazaárulás is

Fischer Iván

Fischer Iván nem először rondított bele durván Magyarország lelkébe, miközben az állam súlyos százmilliókkal támogatja az általa vezetett Budapesti Fesztiválzenekar működését. Ez az ellentmondás az olvasók többségében komoly visszatetszést kelt. A téma napirenden volt a legutóbbi Kormányinfón.  

– Ez is jól bizonyítja, hogy Magyarországon véleménynyilvánítási szabadság van, és a véleménye miatt senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés. Hiszen ha nem is másfél milliárd forinttal, de tudomásom szerint az állam támogatja a fesztiválzenekar működését – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 36. Kormányinfón a blogstar.hu azon felvetésére, hogy az olvasók körében visszatetsző, hogy miközben Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar vezetője visszatérően belerondít az ország lelkébe, aközben – a hírek szerint – évi majd’ másfél milliárd forintos támogatásban részesül. Portálunk emlékeztetett rá, hogy bírósági ítélet alapján Hillary Clinton volt külügyminiszter és mostani USA elnökaspiráns nyilvánosságra hozta a levelezését 2011 és 2013-ból, ami tartalmazta a Fischer Iván egyik levelét is, amely érintette a Hillary Clinton budapesti látogatását. Ebben fölhívta Fischer Iván a figyelmet arra, hogy Hillary Clinton látogatása legitimálja Orbán Viktor rendszerét. Jelezve, Orbán Viktor éppen a demokrácia lebontására készül és a szólásszabadság negligálásával egy zord rendszert épít. Kérte a külügyminisztert, hogy deklarálja: aggódik a diktatórikus tendenciák miatt, mert ha nem, akkor egy autokratikus rezsim támogatójaként tűnhet fel.

- Fischer Iván művészi munkáját mindannyian nagyra becsüljük és tiszteljük, azt hiszem, hogy talán azt is elmondhatjuk, hogy a Mester megnyugodhat, hiszen Magyarország demokratikus jogállam – emelte ki továbbá Lázár János. – Az aggodalmát, a kételyeit és annak megfogalmazását – még ha nem is értünk vele egyet – tiszteletben tartjuk. Azt hiszem, hogy az elmúlt években volt ideje arra, hogy meggyőződjön arról, hogy a szabad választások alkalmával a magyar választópolgárok döntése megkérdőjelezhetetlen, hiszen 2014-ben megkérdőjelezhetetlen fölénnyel nyerte meg Orbán Viktor a választásokat. Az pedig, hogy valaki aggódik a hazájáért, az egy teljesen természetes dolog. Nem gondolom, hogy nekem kellene pálcát törnöm afelett, hogy milyen dolog az, ha valaki esetleg elárulja a hazáját – zárta válaszát Lázár János.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/23966/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
CsipkeRózsa
CsipkeRózsa 2016-02-28 18:39:10
"Fischer Iván nem először rondított bele durván Magyarország lelkébe, miközben az állam súlyos százmilliókkal támogatja az általa vezetett Budapesti Fesztiválzenekar működését."

Fischer Iván nem rondított bele Magyarország lelkébe, csak megmondta az igazat, a saját véleményét.
A zenekar és Fischer Iván a művészetükkel és Magyarország hírnevének öregbítésével érdemel támogatást. Nem pedig a hízelgésre fizetik, mint sokakat.
Egyébként, a főváros 2016-os költségvetésében nem szerepel a Budapesti Fesztiválzenekar.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?