Félrebeszélés lenne?

Az emberek nagyon is odafigyelnek Kövér László szavaira

Ki hülyült bele? című írásában osztotta meg gondolatait Mátyás Győző a 168 órában Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének nyilatkozata kapcsán, amelyet Bayer Zsolt Mélymagyar című műsorában adott az Echo Tévének. Túlzott jóindulatot már a cikk tálalásából sem lehetett kiérezni a Fidesz meghatározó politikusa iránt, hiszen a fenti kérdés nagy betűkkel Kövér László portréján virított az újság címlapján. Ha tehát egy laikus pusztán csak kezébe vette a lapot és még egy sort sem olvasott el a dolgozatból, máris érezhette, valójában kivel kapcsolatban szeretné jelezni a 168 óra, hogy elmentek otthonról.

A téma az Európai Bizottság, a lopakodó „brüsszelizáció”, amely lépésről lépésre veszi el a különböző hatásköröket, döntési kompetenciákat a tagállamoktól. Kövér László többször beszélt arról, hogy például az Európai Parlament létrehozása igazi demokráciaellenes lépés volt a demokrácia zászlaját fennen lobogtató brüsszelistáktól. Mint mondta, az Európai Parlament nem az Európai Bizottságot ellenőrzi, tevékenysége a valódi népképviseleten és a közvetlen ellenőrzésen alapuló nemzeti parlamentek által megvalósított valódi demokrácia korlátozására irányul. Rendre felmerül egy olyan elképzelés, hogy az uniós választásokon már ne is legyenek nemzeti listák, csak európaiak. Ez azt jelentené, hogy az Európai Parlamentben a nemzeti érdekképviselet a mai minimális szintről a nullára csökkenne. A gondolatot folytatva a Mélymagyarban pedig a multinacionális érdekekkel kapcsolatban azt mondta: „A nemzetek szétbomlasztása annak a világnak az érdeke, amelynek már szűkek a nemzethatárok. Az érintett érdekcsoportok nem akarják, hogy fölöttük demokratikus ellenőrzés legyen. Ők akarnak kormányozni, s elég jól haladnak, mert a megvásárolt ügynökeik, meg a hasznos idióták az európai elitben már kezdenek többségbe jutni, a gyávákkal együtt pedig mindenképpen kétharmados többségben vannak.” Magyarország tehát a tisztességtelen eszközökkel fellépő brüsszeli bürokraták ellen küzd, képviselve az igazi európai értéket – a „jólétbe belehülyült” Európával szemben, ahol egyáltalán nem biztos, hogy nem amerikai érdekeket képviselnek. „Ezek zsoldosok, ezek szélhámosok, ezek a legjobb hiszemű olvasat szerint egyszerűen alkalmatlan tökfejek, de hogy semmi keresnivalójuk nincs Európa vezetőiként a nyakunkon, abban egészen biztos vagyok” – szögezte le az Országgyűlés elnöke.

Azt mondja erre Mátyás Győző, hogy mindez a beszűkült látókörből adódó sületlenségek kavalkádja, a jeles méltóság pedig destruktív, hanyatló, önazonosságát vesztő Európáról delirál.

Lehet, persze, hogy a liberális világban politikailag korrekt dolog látványosan gúnyolódni a politikai ellenfél egyik első emberével, az ország egyik meghatározó politikai méltóságával. A zsigeri rosszérzésekből fakadó vélelmeket azonban nem mindig bölcs dolog valósággá kinevezni, mert – ahogy mondani szokták – a fagyi visszanyalhat. Hogy ez mennyire így van, arra maga a szerző figyelmezteti olvasóit, imígyen: „Még véletlenül sem akarnék ezúttal ironizálni, különös tekintettel arra, hogy hosszú évekkel ezelőtt amolyan vicces liberális óhajként forgott közszájon, hogy „kapjon szót doktor Kövér!” Aztán így a kétszeres kétharmad után meg is lehet nézni, hogy mire mentünk ezzel a kívánalommal.” Úgy fest, a zsigeri rosszérzők a „köteles beszéd” óta – amit Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint maga forgatott ki 2002-ben, s tett hazug kampányelemmé – semmit sem tanultak és semmit nem felejtettek. Most sem veszik komolyan Kövér László helyzetértékelését. Jobban esik azt félremagyarázni, rosszindulatú okfejtéssel értelmezgetni, mint esetleg elgondolkodni rajta, horribile dictu segíteni neki. Az ország érdekében.

Elképesztő, mondom én. Politikailag korrekt, tehát hazugság, a zsoldosok hazugsága, gondolhatja a szerző.

Pedig Kövér László keserves megállapításaiban Magyarország sorsa, jövője feletti államférfiúi aggódás, a tehetetlenségközeli gyötrelmek hangja szól. Amikor a „demokrácia” nem más, mint föderalista érdekek alapján egy szűk nemzetközi kisebbség kifinomult manipulációja az erős nemzetállami törekvésekkel szemben. Hogy úgy lehessen megóvni a mással nem helyettesíthető Európai Unió értékeit, hogy közben a tagállamok megőrzik történelmi gyökereiket, társadalmi identitásukat, kulturális értékeiket. Hogy az emberek száz év múlva is szabad választásokon határozhassanak sorsukról, ne egy láthatatlan világhatalom alávetettségében vegetáljanak jogaiktól, tulajdonuktól, önbecsülésüktől megfosztva.

Bár – ha belegondolunk – voltaképpen mégsem olyan nagy baj, ha a liberálisok sületlenségek kavalkádjáról beszélnek a házelnöki gondolatok kapcsán. Valószínűleg ez a krónikus társadalomidegen felfogás is hozzájárul ahhoz, hogy a kétszer elért kétharmados győzelem után érlelődjön a harmadik, legalábbis a következő választási siker. A friss közvéleménykutatások arra engednek következtetni, hogy az emberek nagyon is odafigyelnek Kövér László szavaira és segítenek az országvezetőknek abban, hogy a kormány minél nagyobb társadalmi felhatalmazással vívja meg a harcot a nemzetközi hadszíntéren, mindenek előtt az Európai Unióban.

Ez nem félrebeszélés, ez a magyarság érdeke!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/24534/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?