Ökölrázós jövőféltés

Dömsödi Gábort zavarja az őszinteség

Nagyon kikelt magából Dömsödi Gábor, Pásztó független polgármestere, volt televíziós műsorvezető. Az ok: Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének salgótarjáni látogatása, s a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztató egyik megállapítása, ami így szól: „Ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson. Olyan polgármestert kell választani, aki képes felelősséggel gazdálkodni és megtalálja a partneri viszonyt a kormányzattal. Úgy fogalmazott: az ő – mármint Kövér László – jelenléte is azt szeretné üzenni, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség által támogatott polgári kormány ott áll a salgótarjániak, ott áll Simon Tibor polgármesterjelölt mögött és alig várja, hogy végre értelmes párbeszéd kezdődhessen a salgótarjáni polgármester és a kormányzat között.

Erre borult el Dömsödi Gábor polgármester agya és a propeller.hu által közzétett nyílt levelében öklét rázva intézett kirohanást Kövér László ellen. Idézem: „Megválasztott, független nógrád megyei polgármesterként a leghatározottabban vissza kell utasítanom azt a nyomásgyakorlást, amit Ön a demokratikus választás előtt megengedett magának, annak ellenére, hogy ez törvénytelen, demokráciaellenes és hazafiatlan. Nem az a cél, hogy a legjobb nyerjen tisztességes versenyben? Az a cél, hogy a Fidesz jelöltje? Ha nem nyer, nem lesz pénz Salgótarjánnak? Talán ezért nem volt eddig sem? Beismerte, hogy bármennyire jól dolgozott is Dóra Ottó, Önök ellehetetlenítették?”

Durva, indulatos, s talán éppen a demokrácia jegyében teljességgel érthetetlen szavak. Azt ugyanis mégsem gondolhatja komolyan Dömsödi Gábor, hogy az Országgyűlés elnöke azért látogatott el a február 28-i polgármester választás színhelyére, hogy politikai ellenfelei szájíze szerint érveljen saját jelöltjük ellenében.

Mint ismert, Dóra Ottó polgármester múlt év novemberében elhunyt, ezért vált szükségessé időközi választás megtartása bő egy hét múlva.

Kövér László pedig sajtótájékoztatóján nem tett mást, pusztán a tényeket sorolta. Emlékeztetett: az önkormányzatok adósságkonszolidációja révén Salgótarján 3 milliárd 250 millió forint adósságtól mentesült a 2010-2014-es ciklus végére. A választások után pedig az új polgármester 945 millió forintos többlettel vette át a kasszát. Ehhez képest – tette hozzá Kövér László – a belső hírek szerint jelenleg a városnak több, mint egymilliárd forint hiánya van.

Dömsödi: „Más országban az ilyen mondatok bűncselekménynek számítanak, nálunk meg hallgatjuk tétlenül évek óta. Mint nógrád megyei független polgármester tiltakozom ez ellen. A mi városunk, Pásztó példa arra, hogy egy párt emberei, az Önök képviselői tudnak együttműködni egy Fideszen kívülivel. A párttagok tehát még normálisak ebben az országban, nekik a saját városuk jövője a fontos. Miért nem képesek ezt vezetőként felfogni?” – dohog tovább a levélíró.

A valóság kimondása bűncselekmény volna, ami ellen egy, az emberek bizalmából polgármesterré választott településvezetőnek tiltakoznia kell?

Továbbá, hogy is van ez a bizonyos együttműködés Pásztón, amit Dömsödi Gábor normálisnak nevez? Nem lehetséges, hogy köze van hozzá a képviselő-testület összetételének? Pásztón ugyanis öt fideszes mellett három független képviselő kapott bizalmat a választóktól, s az arányon még a független polgármester szavazatával sem tudnak érdemben változtatni. A normális működés tehát minden bizonnyal a személyi összetétel miatt garantált.

Az érdekesség kedvéért érdemes felidézni, hogyan alakult a salgótarjáni képviselő-testület összetétele a 2014-es választás után. Ott bizony az MSZP-DK-Együtt és még két további szervezet alkotta balliberális szövetség kilenc fővel biztosította a többséget, továbbá egy jobbikos és négy fideszes képviselő jutott még mandátumhoz. Tehát azt a csapnivaló gazdálkodást, amit az elmúlt kevesebb, mint két esztendő alatt a salgótarjáni városvezetés produkált, azt konkrétan a balliberális többség hozta össze. Sőt, Simon Tibor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szerint Salgótarjánnak jelenleg nemhogy elfogadott, de törvénysértő módon még beterjesztett költségvetése sincs, és szerinte a jogi felelősség ezért egyértelműen Fekete Zsolt alpolgármestert, a baloldal polgármesterjelöltjét terheli.

„Nem az a cél, hogy a legjobb nyerjen tisztességes versenyben?” – kérdi levelében Dömsödi Gábor?

Ön szerint azok a legjobbak, akik törvénysértő módon vezetik jelenleg is a várost? Azok, akik munkája révén brutális adóemelés és új adók kivetése is várható? Azok a legjobbak, akik intézmények bezárásán gondolkodnak, akik szűkíteni akarják a városi buszjáratokat? Az a legjobb, akiknek ténykedése révén csődhelyzet közelébe jutott mostanra Salgótarján? Ön szerint azok a legtisztességesebbek, akik ezeket a fenyegető veszélyeket eltitkolják?

Ön valóban azt gondolja, hogy ezeket a tényeket el kellene hallgatni a választások előtt a salgótarjáni emberek elől? S Kövér László éppen azért nem érdemel tiszteletet öntől, mert őszintén beszél? Mert aggódik a város holnapjáért, gyermekeink, unokáink jövőjéért? Mert felelősséggel szólal meg, ahogy az ország egyik első közjogi méltóságához illő?

Márai mondja: „Embermódra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek. Ha megkísérled feltűnés és hiú szerep nélkül segíteni az embereket. Néha csak azzal, hogy nem hallgatod el az egyszerű igazságokat. Néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudnak.”

Dömsödi Gábor most durván, indulatosan tovább fűzte azt, amit a baloldali politikusok a salgótarjáni kampányban eddig „mondogattak”. S néma maradt akkor, amikor az Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006 logójával ellátott vörös csillagos plakátot a közelmúltban kihelyeztek arra a területre, ahol 1956. december 8-án 131 embert öltek meg a kommunisták által vezényelt salgótarjáni sortűzben, meggyalázva a sortűz áldozatainak emlékét. S amiért még ők maguk, a tábla gazdái is bocsánatot kértek.

Hogy ezek után ki él embermódra, ki él igazságosan, a dühös polgármester vagy a tényeket tisztelő, egy város jövőjéért nyíltan síkra szálló országgyűlési elnök, azt döntse el az olvasó!

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/25161/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Seneca 2016-02-18 13:16:56
Ha tisztára nyaltad Kövér és a kormány seggét, megteheted az enyémmel is kedves "cikkíró". Komolyan mondom a hajam égnek áll ezektől a CÖF-ös nyuggerektől. 0 IQ 100 % szervizilmus. Hányingert kiváltó publicisztika...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?