Fontos lépés

Schiffer András kicsi, de fontos lépése

Tiszteletreméltó beismerésnek lehettek tanúi, akik olvasták Schiffer András LMP társelnök-frakcióvezető minapi nyilatkozatát a migráns-ügyben a mandiner.hu-n. „Nincs abban semmi szégyellni való, ha elismerem, hogy másképp kellett volna értékelni a helyzetet egy évvel korábban” – mondta.

Jobb későn, mint soha, gondolhatnánk keserűen, hiszen valamivel könnyebb lett volna az elmúlt esztendő küzdelemsorozata, ha az ellenzék soraiból legalább egyvalaki hasonlóképpen gondolkodik a Magyarországot és Európát fenyegető veszélyről, mint a kormány. Emlékszünk az MSZP tavaly nyári elképesztő megnyilvánulására, amikor egyszerűen álproblémaként minősítette a migrációt. Ahogy Gyurcsány Ferenc és a DK is mindössze figyelemelterelésről beszélt.

Ma már nem kell különösebben bizonygatni, hogy olyan emberáradattal állhat szembe elsősorban Európa, amelynek nem látni a végét. A Gallup kutatása szerint az elkövetkező években 480 millió ember indulhat meg az egész bolygón – javarészt az öreg kontinens felé. Tényleges menekültek, de főleg gazdasági migránsok – terroristákkal megtűzdelve. Elképesztő mennyiségű ember, hatalmas veszély az itt élők hétköznapi biztonságára, kulturális identitására egyaránt. Józan politikus ebben a helyzetben egyet tehet, körömszakadtáig védi polgárai hétköznapi biztonságát, a nemzet határait, szövetségeseket keresve próbál érvényt szerezni a legésszerűbbnek látszó nemzeti alapú politikának az Európai Unióban. Orbán Viktor tagadhatatlan sikereket ért el e téren annak ellenére, hogy politikai ellenfelei mindent megtettek azért, hogy törekvései kudarcba fulladjanak, hogy Magyarországra olyan befogadási kötelezettségeket rójon ki az EU, amely szétszaggatja a magyar társadalom kétezer éves szövetét. Schiffer András legalább hamut szórt a fejére és beismerte tévedését. Magyarázkodásként hozzátéve, hogy a miniszterelnöknek helyzetéből adódóan jó előre megvoltak azok az információi, amelyekkel az ellenzék – értelemszerűen – nem rendelkezhetett. Biztosan így van, de Orbán Viktor szándékát soha nem titkolta. Csak éppen el kellett volna hinni neki, hogy jót akar. Bízni kellett volna benne Schiffernek is, ahogy a választók nagy többsége azt megtette. Pedig az életösztön szava nyilván benne is azonnal megszólalt, amint meglátta a veszélyt, ami politikusként a nemzet azonnali biztonságba helyezésének szándékával kellett volna, hogy párosuljon.

Mindegy mostmár. A felismerés, ha jelentős késéssel is, de megtörtént. Milyen jó, hogy a választói bölcsesség nem Schiffer Andrást ültette a kormánykerékhez. Azóta talán már Budapest is párizsi tragédiák és hitvány kölni események színtere lett volna.

A parlament további baloldali pártjai, az MSZP, a Jobbik és a DK sajnos nem gyakorolnak önkritikát. Nem erősítik Orbán Viktor tárgyalási pozícióját az EU-ban, sőt! Módszeresen igyekeznek gyengíteni azt. Mintha nekik nem lenne szívügyük a magyar emberek biztonsága, gyerekeink, unokáink jövője, stabil talajon álló kulturális fejlődése.

Még alig ért haza a miniszterelnök a legutóbbi EU csúcsról, ahol végre a szervezet magáévá tette Magyarország kezdettől fogva képviselt álláspontját az Unió külső határainak védelméről, azonnal megvádolták, hogy becsapta a választókat, olyan dokumentumot írt alá, amely lehetővé teszi a migránsok szétosztását Magyarországra is. Erre válaszolta az Országgyűlésben Orbán Viktor, hogy a politikai dislexiával nem tud mit kezdeni. Jelezte, el kell olvasni a dokumentumot, amely kimondja, a mostani zárónyilatkozat azért utal vissza a decemberi közös nyilatkozatra, mert abban jelentette be Szlovákia és Magyarország, hogy perre megy a kvóta ellen. Az még kérdés, hogy a korábban elfogadott jogszabályokra van-e ennek a pernek halasztó hatálya, amely Magyarország számára ezer migráns befogadását írta elő. „Mi azt nem hajtjuk végre, mert szerintünk a jogi vita rendezése előtt ezt nem érdemes végrehajtani!” – szögezte le a miniszterelnök. Szavait Martin Schultz, az Európai Parlament szocialista, még egyszer ideírom: szocialista elnöke is megerősítette. Azt mondta, „Magyarország egész biztosan nem vesz részt menekültkontingensek befogadásában”.

Valójában Martin Schultz rövid kijelentését sem sikerült a szocialista pártcsalád hazai tagjainak és más pártokban lévő elvtársaiknak meghallani, befogadni, napi munkájuk részévé tenni.

Sajnos nem az az igazi kérdés, hogy a ballib pártok – ha érdekeik úgy kívánják – tudják-e helyesen értelmezni a leírt szövegeket, hanem az, hogy akarják-e. De nem akarják, hiszen abból nem származik semmiféle politikai hasznuk. Sokkal kifizetődőbb nekik gyalázkodni, a valóságot félremagyarázni, a politikai ellenfelet rossz színben feltüntetni. A „köteles beszéd” óta pontosan lehet tudni, hogy nem esik nehezükre a tények meghamisítása. Mi több, Gyurcsány kifejezetten örömét leli benne.

Nyilván nem számíthatunk tőlük schifferi gesztusra.

Márcsak azért sem, mert számukra a bevándorlás támogatása létkérdés, elsősorban a baloldali szavazók importálása, a hatalomnak a migránsok segítségével való megszerzése miatt. Németországban 25 éve tart ez a folyamat, a bevándorlók száma – a tavalyi kiugróan magas közel kétmillióval együtt – megnégyszereződött. Lassan ott arról lesz szó, hogy a választásokat nem a németek fogják eldönteni, hanem a migránsok. Olyan társadalmat kialakítva, amely elveszti nemzeti kultúráját, kereszténységre épülő civilizációját.

Ennek az elkerüléséért küzd Magyarország szövetségeseivel, a V4-ekkel.

Ebben harcban kis lépés Schiffer Andrásé, de fontos lépés.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/25315/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?