Együgyű, féreg

Az egyszerű emberek helyből elundorodnak az ilyesfajta útszéli hangoktól

Valószínűleg megirigyelhette „..ecimondó” Simicska Lajos szabadszájú obszcenitását a napokban Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője. A Blikk tudósítása szerint ugyanis Gréczy Facebook oldalán nemes egyszerűséggel féregnek nevezte Orbán Viktort. A tudósítás szerint „Gréczy valószínűleg érezte, hogy a féreg jelzővel túllőtt a célon, ezért utóbb "diktátorra" finomította a Nemzeti Választási Iroda bejáratánál történtek miatti bejegyzését, imígyen: „Orbán egy gyáva diktátor, aki retteg a népétől.” Két nappal később az ATV-ben együgyűnek nevezte a miniszterelnököt, ugyancsak a népszavazás kezdeményezésének okán.

Meglehet, Gréczy botrányos kiszólásaival főnökéhez, Gyurcsány Ferenchez akart csatlakozni, aki a napokban látványos szövetségre lépett Simicskával. A Simicska-tulajdonú HírTV ugyanis élő egyenes adásban közvetítette a pártelnök programhirdető beszédét, a Demokratikus Koalíció alapítványa pedig plakátjaival Simicska hirdetőoszlopain hív föl arra, hogy a szemlélő szóljon bele a Sokak Magyarországa című DK-programba.
A megfelelési kényszer persze még nem jogosítja föl Gréczyt arra, hogy gusztustalan, lesajnáló jelzőkkel illesse Magyarország miniszterelnökét. Lehet, hogy liberális berkekben ez politikailag nagyon is korrekt, vállveregetés, piros pont járhat érte, de a hétköznapok világában az egyszerű emberek helyből elundorodnak az ilyesfajta útszéli hangoktól. A politikai szalonokban ezzel a stílussal nem lehet fellépni. Még akkor is így van ez, ha egy francia politikus szerint: ha az egyik politikus azt mondja a másikra, hogy gazember, az csak annyit jelent: eltér a véleményük.

Hogy a mindig is a baloldali-liberális világban dolgozó újságíró, Gréczy Zsolt miért éppen Gyurcsány Ferenc mellett szegődött a közvetlen politikusi pályára, csak találgatni lehet. Mindenesetre 2007-ben, Gyurcsány miniszterelnöksége idején lett nála kommunikációs főtanácsadó.

Akkor már túl voltunk az őszödi beszéd szégyenletes hazugságain, megértük, hogy az azonosítót nem viselő rendőrség tagjai rárontsanak az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóját ünneplő tömegre, elképedtünk azon, hogy Gyurcsány hallgatólagos(?) támogatásával fejmagasságra emelt fegyverekből kirepülő gumilövedékek ünneplők szeme világának vetettek véget.

Alávaló emberek gonosz cselekedetei.

Lehet, hogy éppen ez tetszett meg Gréczynek? Elképzelhető, hogy éppen ezekben a napokban került hozzá lelkileg még közelebb Gyurcsány Ferenc. Elképzelhető.

Ám ha a történtek után valaki nem azt mondja, hogy köszönöm szépen, ebből én nem kérek, viszlát! Nem óhajtok olyan miniszterelnököt támogatni, akinek regnálása idején ilyen szörnyűségek megtörténhettek, akkor ott valami nem kerek. Ott valami baj van a lélek épségével.

Persze a miniszterelnök férgezése, együgyüzése fogyatékos lélektől sem fogadható el. Sőt! Vissza kell utasítani akkor is, ha bolond lyukból bolond szél fúj. Lehet, hogy a közvéleménykutatások szerint 6-7 százalékon álló DK-ban ez a stílus elfogadott, de a tízmilliós országban és a tizenötmilliós nemzetben egyáltalán nem az.

S akkor sem lesz az, ha az „ecimondó” Simicskával szövetkeznek arra, hogy a tévében és a hirdetőoszlopokon a sötét lelkekben fogant politikai gondolatokat népszerűsítsék. 

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/25413/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
CsipkeRózsa
CsipkeRózsa 2016-02-28 18:22:53
Remélem, ezért a talpnyalós szövegért jól megfizetnek téged. Az írás, ettől függetlenül is csapnivaló.
Válaszolok
kereszt 2016-02-28 14:33:49
A saját büdös beléből (lelke ugyanis nincs) indult ki.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?