Tisztelt Hazudozó!

Előélete drogtermelői ékkövét már meg se csillogtatjuk

Juhász Péter, Budapest V. kerületének önkormányzati képviselője, nemrég még Bajnai Gordon exminiszterelnök közeli munkatársa, az Együtt – a Korszakváltók Pártja alapítója és társelnöke bemondta a tutit. Szerényen így fogalmazott: „Orbán kiadta rám a kilövési parancsot!” Puff, neki!

Pedig – ahogy mondani szokták – a sas nem kapkod legyek után!

Bár Juhász olvasatában valószínűleg ő lehet a kivétel. Szerinte ugyanis csak ő lehet az a fontos elvtárs, akire a miniszterelnök gondolt az Európai Unió tagállamainak vezetőivel folytatott éjszakákba nyúló permanens küzdelmei után. Akkor juthatott eszébe Juhász Péter, aki éppen vagyonnyilatkozati eljárást akar kezdeményezni a miniszterelnökkel szemben egyebek mellett azért, mert a politikus megtudta, hogy az alcsútdobozi Hatvanpusztán él Orbán Viktor kutyája. „Nekem volt kutyám. Tudom, hogy ahol a kutya él, ott él a gazdája is.” Borotvaéles okoskodás, kétségtelen. Ráadásul, amikor azt is megtudta, hogy állítólagos, de azért meg nem nevezett Fidesz-közeli emberek hívták föl Juhász figyelmét arra, hogy Orbán kilövetési parancsot adott rá, akkor – Juhász fantáziája szerint – a miniszterelnök úgy gondolhatta, üsse kő. Ha lúd, hát legyen kövér! Legyen neki igaza!

Ezen a ponton jutott eszembe a Rózsavölgyi Szalon futó darabja, amely a Tisztelt Hazudozó! címet viseli és amely George Bernard Shaw drámaíró-fenegyerek és a huszadik század első felének ünnepelt színésznője, Mrs. Patrick Campbell negyven éven át tartó levelezését dolgozza fel Jordán Tamás és Molnár Piroska közreműködésével. Korábban „Kedves Hazug” címmel játszották a darabot, de Nádasdy Ádám új fordításában a címe is megváltozott. Így lett belőle Tisztelt Hazudozó! Ez – mi tagadás – jobban illik Juhász Péter megszólításához, mint a Kedves, bár némelyek szerint még így is túlzottan elegáns!

Mert ugye Juhász azt kürtöli a széles nyilvánosságba Orbánról. „A kutyája ott él, józan paraszti ésszel belátható, hogy ő is. Az történt, hogy Orbán apja megvette 155 millióért ezt a területet tízéves lízingre. Utána Mészáros Lőrinc kibérelte tőlük tíz évre, és egy összegben letette pont ugyanazt az összeget, amiért megvették az ingatlant. Ez olyan, mintha Mészáros Lőrinc ajándékba vette volna Orbánnak ezt a telket, amiért cserébe nyilván előnyöket remél.” Elmondja azt is, hogy Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában nem szerepel az Alcsútdoboz-Hatvanpusztán fekvő ingatlan.

A miniszterelnökkel pedig vagyonnyilatkozat ügyében sem árt óvatos lenni. Ha nincs benne a kérdéses ingatlan, akkor annak minden bizonnyal az az oka, hogy nem az övé. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az pedig egyszerűen hazudik. Emlékezetes, hogy 2008-ban Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként – ahogy mondani szokták – gatyára vetkőztette az akkor ellenzéki képviselőt, hogy valamiféle vagyonosodási anomáliát találjon nála. A fagyi azonban visszanyalt. Kiderült, hogy Orbán Viktor 135 ezer forinttal túl is fizette magát az adóhatóságnak, így ez a pénz visszajárt számára.

Van itt egy másik érdekes eset is Juhász Péter Facebook oldaláról. Itt írja a szerző: „Upsz, a rendőrségen megsemmisült a Rogán elleni egyik bizonyíték. Hiba csúszott a független igazságszolgáltatás rendszerébe éppen most.

Egészen véletlenül éppen az a CD sérült meg és lett használhatatlan, ami az utóbbi években a belvárosban eladott 800 darab ingatlan listáját tartalmazza. Hogy miket adtak el, kiknek és mennyiért a Rogán-időkben. Legalábbis ezt válaszolta a rendőrség a bíróság megkeresésére. Ugye milyen pech?!”

Ezzel szemben miről tájékoztatta olvasóit az ORFK Kommunikációs Szolgálata Juhász Péter állításaira reagálva: „A bíróság által kért adathalmaz – egy folyamatban lévő nyomozás nyomozati iratainak részét képező több száz A3-as oldalnyi nyomtatott iratmennyiség – az eljáró hatóság rendelkezésére áll, sőt az eljáró bíróság számára is beszerezhető. A rendőrség nem adott az adatszolgáltatást kérő bírónak olyan tartalmú választ, amelyben a fájl sérülésére hivatkozott volna.”

Upsz! Hát így állunk Juhász Péter „igazságaival”.

Nagy kérdés, mi szükség lenne egyáltalán arra, hogy Orbán Viktor adjon rá képzeletbeli kilövetési parancsot. Értsd: lehetőséget Juhász erkölcsi lejáratására. Az égvilágon semmi, hiszen láttuk, Juhász készséggel elvégzi önmaga lejáratását saját hatáskörben.

Pitiáner gondolatfűzérét azért köti Orbánhoz, mert egyébként a kutya nem figyelne arra, amit mond. Valójában ő a miniszerelnököt saját személyének reflektorfénybe helyezésére használja föl, hátha több babér terem neki a baloldal krónikusan vezérdeficites helyzetében.

Juhász eljárása azért is minősített eset, mert annak ellenére pofátlanul hazudik, hogy tudván tudja, ki fog derülni az igazság, méghozzá rövid időn belül, de ez egyáltalán nem számít. A legfontosabb: minden áron lejáratni, kompromittálni Orbán Viktort.

Juhász internetes rajongótábora hálás minden mocskolódásért, ami ideig-óráig izgalomban tarthatja a közösséget. Egymásra talált a zsák és a foltja.

Nem kell túlzott fantázia annak elképzeléséhez, mi lenne az országgal, ha a Juhász-félék hatalomra kerülnének. Hogy kormányozna egy olyan ember, aki saját életét sem tudja normális mederben tartani. Aki kivesz egy méregdrága lakást a Rózsadombon, majd nem tudván kifizetni a bérleti díjat a tévénézőktől igyekszik összekalapozni a rávalót. Előélete drogtermelői ékkövét már meg se csillogtatom.

Erkölcs? Tisztesség? Becsület?

Ugyan, kérem. Erre semmi szükség.

Ők így szavalhatják Kölcsey Emléklapra című epigrammáját: „Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak / Hagyd örökűl, ha kihúnysz: A HASZON MINDEN ELŐTT.”

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/25991/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Diák 2016-03-21 07:33:20
SZERINTEM EZ A JUHÁSZ CSÁVÓ BETEG !! MÁR CSAK AZÉRT IS GONDOLOM MERT NEM VESZI ÉSZRE HOGY BETEG ! VANNAK ILYENEK AZ ÉLET SZINPADÁN AKIKNEK KENYERE A HAZUDOZÁS ÉS UTÁNA SAJÁT MAGA IS EL HISZI !! VAN OLYAN IS AKI KÉSŐBB BE VALLJA ,HOGY ÉJJEL NAPPAL HAZUDIK , >> EBBŐL ÁLL AZ ÉLETE SOK-SOK EMBERNEK HAZÁNKBAN ,DE UTÁNA NEM TUDNAK KÉRNI EL NÉZÉST, BOCSÁNATOT !! ILYEN EZ A JUHÁSZ CSÁVÓ IS !!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?