Provokációk Orbán ellen

Az életem nyitott könyv

Jó ideje zajlik a nehézbombázás Orbán Viktor és környezete vagyoni helyzetének porrá zúzása érdekében. Hogy a pusztítás mind a mai napig nem sikerült és valószínűleg a jövőben is hasonló kudarcok várnak a pilóták útba indítóira, annak egyetlen oka lehet. Rossz a célpont! A célkeresztben ugyanis nincsenek vagyonelemek, oda legfeljebb pletykák, föltételezések, politikai vádak kerülhetnek.

Nehéz másra gondolni, mint arra, hogy migránskérdésben a miniszterelnöknek már a brüsszeli dráma előtt elért sorozatos és egyre látványosabb nemzetközi sikerei nem hagyják nyugodni az ellenzéket, s azok médiumait. Ezért – önös hatalmi érdekből – mindent elkövetnek, hogy megpróbálják befeketíteni, a választók előtt lejáratni.

Az Index például médiakommandót indított Hatvanpusztára, hogy kamerás drónnal felszerelve a magasból igyekezzenek dokumentálni a tutit Orbán Viktor állítólagos sokhektáros, öt kastéllyal beépített titkos tartózkodási helyéről. A nézők természetesen semmivel nem lettek okosabbak, hiszen „csak” a lényegi kérdésre nem válaszolt a szerzőpáros: Orbáné-e az ingatlan vagy sem. Pletykákat terjesztve inszinuálni, félrevezetni, hangulatot kelteni persze alkalmas volt a videódolgozat, ha ló nincs szamár is jó alapon. Foglalkozott a témával továbbá – a teljesség igénye nélkül – a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a 444, az Origo, a 24.hu, de a lényegi kérdésre egyik se válaszolt.

Érdekesség, hogy a balliberális médiumok mellett a parlament falai között a – baloldalt gyakran szívesen ostorozó, attól magát szavakban kategorikusan elhatároló – Jobbik is újfent beállt az inszinuálók sorába.

Valószínűleg nem jár messze a valóságtól az, aki azt feltételezi, hogy baloldali és jobbikos politikusok a háttérben összehajolva rendszeresen közösen összeállított menetrend szerint határozzák meg a célpontot, s ütemezik a politikusokra és a médiumokra egyaránt lebontott cselekvési tervet. Lehet, hogy nincs így, de hogy a látszat nyilvánvalóan ez, az biztos.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a minap az Országgyűlés azonnali kérdések órájában a miniszterelnököt kérte, hogy hozzanak létre vizsgálóbizottságot, amely a miniszterelnök környezetének meggazdagodását vizsgálná. Hozzátette: azzal szemben, amit a kormányfő állít, éppen az ellenkezője az igaz. Tehát Vona szerint a Fidesz van tele bűnözőkkel, a Fidesz a bűnözők pártja. Továbbá nem az övét, hanem a miniszterelnök libidóját mozgatja a pénz. Azt is firtatta, hogy tulajdonképpen kicsoda Mészáros Lőrinc: egy aranyember vagy a kormányfő személyes strómanja.

Orbán Viktor válaszában elmondta, eddig sem engedett az ilyen provokációknak, most sem teszi. Aláhúzta, kétségtelenül vannak egy páran a parlamentben, akik nem örülnek annak, hogy a Jobbik folyamatosan alpári stílusú viták helyszínévé silányítja a magyar parlamentet. De ha így kell lennie, ezektől a csatáktól sem riadnak vissza. Majd így folytatta: „Minden olyan véleményt, amely bűncselekmények elkövetésével vádolja meg a miniszterelnököt – ön az imént ezt tette – a leghatározottabban visszautasítok. Magyarországon minden parlamenti képviselőnek és minden kormánytagnak folyamatosan, a vagyoni helyzetéről a vagyonnyilatkozatán keresztül, a valósággal egyező módon nyilatkoznia kell. Én ezt 26 éve gyakorlom. Minden, amit ott olvas, az úgy van. Ami azon túl van: pletyka, föltételezés, politikai vád, az mind valótlan. Az életem nyitott könyv” – szögezte le Orbán Viktor.

Emlékeztethetünk rá, hogy még 2007-ben az akkor ellenzékben lévő Fidesz féltucat politikusa ellen indított vagyonosodási vizsgálatot a Gyurcsány-kabinet. Az APEH vizsgálat semmiféle szabálytalanságot nem talált náluk. Sőt, kiderült, hogy Orbán Viktor még túl is fizette magát, 135 ezer forinttal többet fizetett be az APEH kasszájába, mint kellet volna.

S ha már a provokáció szóba került, a témával kapcsolatban megemlíthető Sváby András egykori televíziós újságíró mérhetetlenül otromba Facebook bejegyzése. „Hol lehet ennek a Juhász Pétert gyepáló riporterbribékcsajnak a pornófilmjeit letölteni :D :D?” Hogy kerül a csizma az asztalra? Az emberi méltóságot durván sértő megjegyzés egy tv-riport kapcsán került oda. A TV2 riportere, Kunfalvi Nóra Juhász Péter Együtt politikus ingatlanügyeiről készített riportot. Az egyik kérdés kapcsán Juhász indulatos lett, s azt vágta oda a riporternek, hogy ő pornófilmet látott róla, amit az újságírónő azonnal kikért magának.

Sváby – aki 1997-től 2007-ig hosszú időn át dolgozott az RTL Klubbal együtt Horn Gyula idejében alapított TV2-ben – több mosolygó arcocskát, úgynevezett smile-t tett a bejegyzés mögé jelezve, hogy a csatorna egyik alapító munkatársa viccelni méltóztatott. Kunfalvi egyébként higgadtan, indulatok nélkül, következetesen végezte munkáját.

Nem úgy, mint 2006 szeptemberében történetesen éppen Sváby András, szintén a TV2-ben, amikor közvetlenül az önkormányzati választások előtt Orbán Viktort akarta gyurcsányista módon a sárba taposni a Napló című műsorban. Helyette csúfos vereséget szenvedett.

Mondják, a hazugság nagyszerű történet, amit azonban valaki mindig elront az igazsággal.

Azt gondolom, Orbán Viktor e téren is lehet valaki.

6
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/26044/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 6 db hozzászólás érkezett!
Tamás 2016-03-25 11:05:24
Ilyen szórakoztató írást már régen olvastam. "Hogy a pusztítás mind a mai napig nem sikerült és valószínűleg a jövőben is hasonló kudarcok várnak a pilóták útba indítóira, annak egyetlen oka lehet: Polt Péter, legfőbb ügyész." Orbán rendszere már úgy recseg-ropog, mint az Osztrák-Magyar Monarchia. Nem érdemes kiállni érte, mert aztán majd magyarázkodhat, József, miért volt fideszes. Annyit meg nem ér az egész banda.
Válaszolok
Zoltán válasza: veronika bejegyzésére 2016-03-25 10:32:23
Kedves Veronika ! A szivemből beszélt,őszintén nyíltsággal és bárcsak egyre többen lennének akik ezt a pökhendi undorító tolvaj korrupt a Magyar Köztársaság szégyenfoltját más belátásra tudják bírni! De addig, amíg az a bizonyos kondér körül még mindig sok akinek jut,vagy juttatnak belőle ez egy darabig így fog maradni!Véleményem szerint nálunk már csak egy Ceausescu eltávolítása módon való népfelkelés hozhat változást!
Válaszolok
.:honolulu:. 2016-03-24 18:29:21
Teljesen egyetértek!
Válaszolok
veronika 2016-03-23 08:23:18
Nagy Bandó András írására adott kommentemet raktam fel. Ezt az oldalt nem ismertem eddig, de döbbenetes ostoba ez a cikk. A Kunfalvi riportja? Egyáltalán annak lehet nevezni? A szakma legalja, de még ott sem lehet. Kiokádja magából. O.V. nem lehet célkeresztben, mert nincs miért?
"Mondják, a hazugság nagyszerű történet, amit azonban valaki mindig elront az igazsággal" - úgyhogy legközelebb ezt a mondatot tartsátok szemetek előtt, ha már ilyen moslékot írtok. Undor.
Válaszolok
veronika 2016-03-23 08:19:03
Igen, döbbenetes volt látni az orbáni arcokat és az orbáni választ. Mint a dedóban, az oktató tanít, nevel. Kispajtás ne kérdezz, ülj le Fiam! Nagy Bandó András ezen írása meg összefoglalja a nagy büdös valóságot. A moslékos vödörnél a rezzenéstelen hűbéresek arcát, a magukat elit politikusnak nevező, a megélhetési moslékért mindenre hajlandó - pl. Rezsiszilárdok -, meggazdagodásért sorban álló figurák sunyi pofáját. Jöhet az elmúlt 20 évből a többi, mondhatják most nekem. Az is borzalom, szétlopás, akik mára eltüntek, és milliárdosok, gazdag vállalkozók lettek. De most élünk, és egyszer el kellene kezdeni, kirakni a lassító és stoptáblákat. Ahogy látom, ott a T. Házban a Rogán féle korosztályt, ezek még gátlástalanabbak, és lesznek is, mint elődeik. Vinni kell mindent, ami még vihető. Ők már nem ismerik a tömegközlekedést, az állami ellátást, ők egy elzárt, külön világban élnek a paloták magas kerítései mögött. Az átlagemberhez annyi közük van, hogy ők döntenek róluk. De meddig? Meddig mehet ez még, hogy azért aggódik a nép egyszerű háziasszonya, O.V. rajongója, hogy szegény miniszterelnök fölé nem tartottak esernyőt, és ő egy igaz, bátor magyar, a magyarokért kockáztatja egészségét, megfázhat szegény, mert amikor ő elázott március 15-én, akkor értünk tette zakóban, míg a kiválasztott nép felöltözve, áhítattal hallgatta, kordonok között, elzárva fekete fóliával a tömegtől a megírt szöveget. Ő ilyenkor sem magára, mert ő bátor, hanem a népére gondol. Érdemes elmenni az 500000-es lájkolós O.V. oldalra, ott ilyen aggódásokról lehet olvasni, míg kilopják az agymosott aggódók segge alól már a lepedőt is. De nem számít, mert már a közszolgáltatók számláját is csillogó szemekkel veszik át, mert rá van írva, hogy Nagyúruk rezsit csökkentve gondoskodik róluk.
Válaszolok
.:honolulu:. 2016-03-23 07:05:37
Agymosás hanyadik szintje is ez? A szemeket kéne felnyitni csak fele annyira, amennyire éles a nyelv....
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?