Csuhajvörös

Terve nem vált be

Bizonnyal megkönnyebbülhetett az elmúlt órákban Csuhaj Ildikó, a Népszabadság újságírója. Friss cikkében leírta végre, ami a legutóbbi Kormányinfó óta nyomhatta a lelkét: Lázár János mondjon le!

Szerinte ugyanis jobb lett volna, ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter veszi a kalapját, miután nyilvánvalóvá vált, hogy nem voksolhat a kormánnyal szemben a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos parlamenti szavazáson. Orbán Viktor ugyanis tisztában volt Lázár e témával kapcsolatos álláspontjával, erre kérte. Lázár János ugyanis sosem rejtette véka alá ezzel kapcsolatos nézetét se a hódmezővásárhelyi választói, se a széles nyilvánosság előtt.

Csuhaj azonban nem tudta megemészteni, hogy Lázár János elfogadta a miniszterelnök kérését és a szavazás idején inkább kávézott minisztertársával, miközben nem rejtette véka alá, hogy távolléte ’nem’ szavazatot jelent.

Csuhaj írásában azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy Lázár kemény fickó, még „Orbánnal is szembe mer szállni”. Nem tudni, honnan veszi ezt, hiszen erre a miniszter magatartásában semmi nem utal. Ő a kormány egyedüli tagja, aki több, mint egy éve hétről hétre kiáll a nyilvánosság elé és két órán keresztül élő, egyenes tévéadásban minden felmerülő kérdésre igyekszik válaszolni. Ez idő alatt még egyszer sem volt rá példa, hogy akár csak szemernyi jelét adta volna, hogy hajlama volna szembe menni a miniszterelnökkel, hogy olyan embernek tartaná magát, aki Orbánnal is szembe mer szállni. Ellenkezőleg.

Csuhaj – miközben morális presszió alá igyekezett terelni Lázár Jánost – valószínűleg annak örült volna, ha lobog a tűz. Ha Lázár látványos konfliktust kirobbantva vitába száll a miniszterelnökkel. Eközben Cs. I. a vágyott tűz melegét élvezve boldogan fogadta volna az ellenzéki buksisimogatásokat, mert boltzár ügyben sikerült megbontania a kormány egységét.

Terve azonban nem vált be. Lázár János a Kormányinfón minden kérdésére kimerítő, érdemi, mi több: udvarias választ adott. S akkor sem jött ki a sodrából, amikor Cs. I. kérdéseivel többedszerre igyekezett szembeállítani őt Orbán Viktorral.

Csuhaj erre cékla-, pontosabban csuhajvörös lett. Ha nem sajtótájékoztatón, hanem nyilvános vitanapon történik mindez, akkor talán már ott fölvetette volna, amit mai cikkébe belefogalmazott, hogy Lázár János mondjon le.

Nos, Csuhaj Ildikó diskurzusát a helyszínen sem tudta mindenki teljes komolysággal végighallgatni. Gyanítom, felvetésével az írás elolvasói sincsenek másképp.

5
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/26638/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Imre válasza: Tibor bejegyzésére 2016-04-19 17:27:30
Mindig feszültséget szít és okoskodik, nem csak ebben az esetben.
Válaszolok
Imre 2016-04-19 13:24:21
Ildikó eddig nagyon kedvelte Lázárt, mi ez a pálfordulás? Talán nem vitte magával külföldre? :)
Válaszolok
Tibor válasza: Viola bejegyzésére 2016-04-19 13:08:02
Igen , szít ! Azt már nem olvasta el, hogy Lázár úr kinyilatkoztatta , hogy távolléte miatt a nem szavazatát nem óhajtja érvényesíteni ! Tehát nem a kávézóban társalgott !
Válaszolok
Viola 2016-04-19 12:47:55
Csuhaj mindig elégedetlenséget próbál szítani. A cikk nagyon jó.
Válaszolok
tündérördög 2016-04-19 07:48:52
Láttam a legutóbbi kormányinfót. Erőszakosan kötekedett, ihajcsuhaj módra mondta a magáét, alig lehetett leállítani. Persze Lázárt sem kell félteni, a beszélőkéje 100 %-os.
Nekem úgy tűnik, minden újságírónak van valamilyen mániája, amit rendszeresen felvet a kormányinfón, függetlenül az aktualitásoktól.
Demokrácia, szegény bankok, szegény éhezők, kormánytagok, tüntetések, zsidó temető, stb.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?