Agybaj, avagy Balázs Péter cumija

A „szent cél” érdekében akár még „Balázs Cumis Péter” nagyvonalúan lemond önnön úriemberi imidzséről is

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke biztosan megsimogatná Balázs Péter, a Bajnai-kormány külügyminisztere, Magyarország első uniós biztosa fejét, miután elolvasta a Ki az a „Brüsszel”? című írását a Népszabadságban. A józan olvasó azonban elképed tőle, hiszen nem várná a baloldal egyik legfelkészültebb, legtapasztaltabb személyiségétől, hogy magas lovon ülve lenézze, kioktassa az olvasót migránsügyben. Arról győzköd, hogy miközben a kormány kézzel-lábbal hadakozik a betelepítések ellen, azok voltaképpen olyan döntések, amelyben mi, magyarok is tevőlegesen részt vettünk. Azt sugallja, hogy a kormány köpönyegforgató, mert amit a tárgyalóasztalnál elfogad, azt a nyilvánosság előtt nagy hangon bírálja. Tehát jellemtelen, kétszínű, hazug. Megállapítása nemcsak azért zavaró, mert nem igaz, ha tetszik: nettó hazugság, hanem azért is, mert személyiségének a szoci politikusok közül talán leginkább megőrzött hitelességét használja föl az olvasók meggyőzésre. Persze lehetséges, hogy valódi baloldali értékrendje, a közjót szívből és alázattal szolgáló elhivatottsága neki sem volt soha, legfeljebb személyes érdeke. Csak a kívülálló képzelte róla a jót képzettsége, joviális megjelenése okán. Írása sajnos nem több a nagyképűség alufóliájába csomagolt szegfűszagú átverésnél, a cumi ütemes nyomkodásánál a maradék megtéveszthetők csodálkozástól nyitva marad szájába.

Mert az ugyan természetes, hogy az EU-tag Magyarország képviselőin keresztül elvben ott van minden döntés meghozatalánál. A döntéseket azonban a tagállamok többsége hozza. Ha nem így lenne, akkor nem fájna a fejünk, nem kellene elviselni a nemzeti érdekekért való határozott kiállásunk miatti rendszeres politikai vegzatúrákat, nem volna szükség perre menni a kötelező betelepítések ellen az Európai Bíróságnál. Csakhogy!

Csakhogy itt van az a bizonyos megosztott hatáskör kérdése. Az Európai Unió ugyanis csak az EU és a tagországok által megkötött szerződések által ráruházott hatáskörökben járhat el. A többi hatáskör az uniós országoknál marad. A tagállamok pedig megtartották alkotmányuk azon alapelvei feletti szabad rendelkezési jogukat, amelyek nélkülözhetetlenek az államiság, az alkotmányos identitás fenntartásához. Épp a megosztott hatáskör alapozza meg Magyarország keresetét kvóta ügyben, amelyhez már Szlovákia és Lengyelország is csatlakozott.

Mennyivel elegánsabb lett volna az írásban erről is megemlékeznie Balázs Péternek. Igaz, ez esetben erőtlenné válik a Magyarország nevetségessé tétele iránti igyekezet. A megosztott hatáskör megemlítésével kísérletet tehetett volna a szerző az igazmondás alapszabályának betartására, ami nem hátrány, ha valaki írásra adja a fejét. Bár – mint tudjuk – az igazság fáj, lerombolja az ember vágyait. Balázs Péter esetében pedig alapjaiban rendítette volna meg dolgozatának szellemi tartóoszlopát.

A napokban persze az is kiderült, hogy a honi baloldal képviselői a migránsok szabad beáramoltatását nem pusztán az Unió globalista vezetői óhajának szervilis szolgálata miatt pártolják előszeretettel. Az előző szocialista kormányok programjában szerepel, hogy az ország egytizede belátható időn belül külföldiekből fog állni. Azaz az európai és a magyar baloldal teljesen egyetért abban, hogy Európa népesedési és gazdasági problémáit úgy kell megoldani, hogy minél nagyobb számban migránsokat kell beengedni a határokon belülre.

Ezt nevezte Orbán Viktor a minap teljes joggal agybajnak. „Nekünk ezt mindenképpen meg kell akadályozni. Nemcsak Brüsszelt kell megállítanunk, hanem Brüsszel magyar szövetségeseit, a magyar baloldalt is” – fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette: „Görögországban, Spanyolországban 40-48 százalékos az ifjúsági munkanélküliség. Miért nem azon dolgozunk, hogy az Európán belül élő fiataloknak, a mi gyermekeinknek, az utánunk következő nemzedéknek, akik európaiak, itthon vannak ezen a kontinensen, mi neveltük, mi tanítottuk őket, miért nem azon dolgozunk, hogy nekik adjunk munkát? Ahelyett, hogy be akarunk engedni kívülről jövő, más kultúrából érkező, együttélési problémákat okozó, terrorveszélyt növelő migránsokat.”

Balázs Péter cinikusan a migránsügy kormányzati kezelését olyan hatalmi technikának írja le, amely képzelt fenyegetés ellen is tud mozgósítani. „Az önmagában és a világban bizonytalan ember könnyen bedől az ilyesminek. Gyerekeket lehet olyan rémekkel ijesztgetni, amilyeneket sosem láttak. Elég elképzeltetni velük a mumust, a zsákos embert, és máris rettegnek” – írja.

Balázs tehát nem okosítja „az önmagában és a világban bizonytalan embereket”, hogy óvakodjanak a „mumustól, a zsákos emberektől”, mert Párizs, Köln, Brüsszel lehet belőle. Persze, hogy nem, hiszen valójában ők a mumusok, a zsákos emberek szálláscsinálói. S ők nem a magyaroknak akarnak stabil támaszt nyújtani, nem azok gyerekeit akarják biztos kenyérhez, hazai egzisztenciához juttatni. Miért? Mert ők módfelett veszélyesek a baloldal érdekeire. Belőlük a végén még sikeres magyar emberek lesznek, akik nemzeti értékeket vallanak, keresztény szellemben nevelik gyerekeiket, a következő generációkat. Így akár nemzeti alapon is megoldható lehet a magyar és a hasonló cipőben járó európai társadalmak demográfiai krízisének felszámolása.

Csakhogy ez nagyon nem jó a baloldalnak. A magyar fiatalok ugyanis – az adatok jól mutatják – Szent István örökségét messze többre tartják a Soros-féle liberálleninizmus legjobb változatánál is, ha létezik egyáltalán a legjobb változata ezen antiszociális felfogásnak.

Azért kellenének nekik itthon is a migránsok, hogy kiszolgáltatott szavazóikká züllesszék őket. Nem az ország, a magyarság sorsa, a keresztény értékek menti fejlődése a lényeges számukra, hanem egyszerűen a hatalom visszaszerzése. Ez a legfontosabb, minden más le van ejtve.

A „szent cél” érdekében akár még „Balázs Cumis Péter” is nagyvonalúan lemond önnön úriemberi imidzséről.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/26900/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Nagy 2016-04-28 22:32:23
A posztkommunista Balázs et. -nak üzenjük:
"menekült migránsok" nevű szervezett iszlám betelepítéssel kapcsolatban a keresztény Európának (értsd 500 milliós lakosságát) csak egy válasza lehet: ide nem!
Karolják fel őket az arab országok, ahol nincsenek beilleszkedési problémáik.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?