Török Zsolt képenhazudta MSZP-s támogatóit

Lekicsinylő ajakbiggyesztéssel „barátai” közt

Török Zsolt, az MSZP egykori szóvivője – posztjáról már 2013-ban is hazugság miatt kellett távoznia, de erről majd később – megint disznómódra hempergett bele a hazugság mocsarába. Miután kéjesen fordult benne kettőt-hármat, újfent mocsári valótlansággal röfögte tele a nyilvánosságot. A malacoktól azonnal elnézést kérek, már csak azért is, mert ők sohasem hazudnak.

Az történt ugyanis, hogy a Fővárosi Ítélőtábla áprilisban kötelezte Török Zsoltot, hogy kérjen elnézést Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselőtől egy 2013-as kijelentése miatt. Török akkor azt hazudta, hogy „Selmeczi Gabriella személy szerint is, a 3 ezer milliárdos nyugdíjvagyon lenyúlása után 500 milliárd forintért MOL-részvényeket vásárol”. Most kiderült az, amit akkor is sejtehetett a józan olvasó. Ebből egy szó sem igaz.

Török most elismerte, hogy „megsértette Selmeczi jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait”. Tettéért a bírósági félmilliós kártérítésre ítélte, továbbá a százezres perköltséget is Töröknek kell kifizetnie.

Török Zsoltnak itt kellett volna pontot tennie az ügy végére. Tudomásul venni, hogy megint hazugságon kapták és jogerősen elítélték. Fizessünk és essünk túl az ügyön minél hamarabb, s minél nagyobb kussban! – lehetett volna a jelszó.

Az ügy kidobolásmentes rendezése az ellenérdekelt Selmeczi Gabriellán sem múlott. Bár az ítélet már egy hónapja megszületett, Pünkösd hétfőig senki nem tudott róla. Selmeczi Gabriella úrinő, nyilván méltatlannak ítélte egy ilyen, közéleti tevékenysége során szinte csak ordas hazugságairól, látványos felsüléseiről elhíresült mocsárlakó további minősítését. Tudjuk, az élet a legnagyobb rendező. Arra azért bizonyára Selmeczi se gondolt, hogy az ő közreműködése nélkül is képes Török szénné égetni önmagát, ha egyedül marad gondolataival.

Török úgy gondolta, hogy a bíróság által előidézett – a pártsegítség miatt azonban csak látszólagos – hátrányos helyzetéből a szó szoros értelmében tőkét fog kovácsolni. Eközben persze nyilván nem számolt azzal, hogy Selmeczi újságírói kérdésre elmondja a nyilvánosságnak: az MSZP kifizette Török helyett a neki megítélt összeget az utolsó fillérig.

Török a Facebook oldalán közzétett hazug szövege szerint a félmillió forintos kártérítés és százezres perköltség, illetve illeték egy részét az MSZP már ki is egyenlítette. „Ezt köszönöm! Azonban, a bírósági ítéletnek nem tudok eleget tenni maradéktalanul. Ezért szeretném anyagi segítségeteket kérni!

Ha tudsz pár ezer forintot nélkülözni, s 1-2 ezer forintot utalni, már azzal is nagyon sokat segítesz nekem, hogy ezt rendezzem” – olvasható a Facebookon.

Tehát miközben a párt már rendezte helyette a büntetést, ő a barátaihoz, ismerőseihez fordul, hogy őket becsapva, szemükbe hazudva pénzt kunyeráljon tőlük a „kötelezettség” teljesítésére. Elképesztő gusztustalanság, józan ember ilyenre nem talál szavakat.

Ám a történetnek még nincs vége. A Pünkösd hétfői bejegyzése után nem sokkal Lukács Zoltán MSZP politikus, országgyűlési képviselő Törököt támogató közleménnyel reagált az elítélt bejegyzésére, pártszintre emelve az ordas hazugságot. „Török Zsolt büntetéséből az MSZP már egy jelentős részt átvállalt és a frakció tagjai magánemberként is segítenek neki. Reméljük, hogy ezt a példát a demokrácia és a szólásszabadság hívei minél nagyobb számban követik.” Tehát Lukács itt már a teljes MSZP-táborhoz, szimpatizánsi körhöz szól, őket kéri adakozásra, hogy a „csóró” MSZP, az MSZMP teljes vagyonának jogutódja, a nemrég kirobbant offshore-botrányba elsők között belebukott egykori MSZP pártpénztárnok Bolvai Lászlót is soraik között tudó szervezet nevében mozgósítson a „sorsüldözött” Török javára. Akit Lukács szerint azért büntettek meg, mert „kimondta az igazságot!”

Töröknek tehát sikerült ezen ügy kapcsán magán kívül az MSZP-t is újfent hazugságba keverni, ismételten bebizonyítani, hogy nem csupán személyenként, hanem csapatostól nézik le, csapják be választóikat. Éppen úgy és éppen annyira, ahogy és amennyire pillanatnyi politikai érdekük diktálja. Az élet ezúttal is igazolta Kőrös Péter XVIII. kerületi szocialista aktivistának a 2014-es választási kampányban elmondott emlékezetes megállapítását, miszerint a választópolgárok nem gondolkodó lények, hanem „egységsugarú síkidomok”.

Őszintén szólva sajnálom a gyér számú, de annál lelkesebb MSZP-szimpatizánst, akik a Facebookon támogatásukról biztosították Törököt. Mennyivel egyszerűbb lett volna Töröknek például a volt MSZP-s miniszterelnökhöz, a tehetős Medgyessy Péterhez fordulnia egy kis segítségért, aki például az Alstom-ügyben jutott közel kétszáz milliós bevételhez. Vagy utódjához, Gyurcsány Ferenchez, aki az Uniótól két lépcsőben csaknem kétmilliárd forintos bevételt könyvelhetett el, hogy Simon Gáborról, az MSZP egykori elnökhelyetteséről és volt országgyűlési képviselőjéről se feledkezzünk meg, akivel kapcsolatban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, s aki bankszámláin sokszáz millió forint értékű, ismeretlen eredetű devizát parkoltat ma is.

Nem, rájuk nem gondolt Török Zsolt. Már csak azért sem, mert ők bizonyára jól tudták, hogy az MSZP már régen kifizette helyette a büntetést, s ők nem hagyták volna magukat palira venni.

Maradtak tehát a jól bevált, hivatásszerűen lenézett, becsapott „egységsugarú síkidomok”. Végül is az MSZP-sek nem tesznek mást, mint végzik érdekeik vezérelte tanult feladatukat, hiszen a hazudozás a hivatásuk.

Csak emlékeztetőnek. Török 2013 novemberében távozott az MSZP szóvivői posztjáról, miután kiderült, hogy a párt kommunikációs igazgatóján keresztül jutott a hvg.hu birtokába a manipulált "bajai videó". Török Zsolt többször is azt nyilatkozta, hogy nem ők adták a felvételt a szerkesztőségnek, aztán mégis mennie kellett. Hősünk főiskolai végzettségét is hazudta. Állította, hogy az Országgyűlés honlapjára „tévedésből, az adatkezelő túlzott jóindulatának köszönhetően” írták ki azt, hogy van diplomája, miközben ő csak két és fél évet járt az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola matematika-számítástechnika szakára.

Török Zsolt azóta is megbecsült tagja az MSZP-nek.

Úgy is mondhatjuk, ilyen MSZP-nek ilyen elvtárs lehet csak megbecsült tagja.

Ő a gazdagok pártjának szegénységi bizonyítványa.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/27322/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?