Gyurcsány őszödi emlékvideóját is elqrta

Újabb hazugsággal próbálja a maga oldalára állítani az embereket

Gyurcsány Ferenc ma valószínűleg kétszer mosakodott!

Először reggel, amikor Klára asszony előtt elsuhanva bezúdult a fürdőszobába és elvégezte a napi rutin első felvonását. S miután 2016. május 26. van, az őszödi beszéd elhangzásának tizedik évfordulóján úgy határozott, hogy a nyilvánosság előtt is nekikezd a lehetetlennek és egy több, mint hétperces monológban megpróbálja tisztára mosni magát.

Nem ez volt az első rosszul sikerült próbálkozása.

Emlékezhetünk, amikor rémísztő táncmozdulatairól készült videóján arról igyekezett meggyőzni a nyilvánosságot, hogy ő milyen jó fej, hiszen a videót nászajándékul forgatta Batiz András egykori kormányszóvivő esküvőjére. A szemlélők azonban inkább azt olvasták ki a látványból, hogy Fletónak bizony elmentek otthonról.

2006 februárját írtuk akkor, amikor Gyurcsány már tudta, hogy baj van, nagy baj az ország költségvetésével. Látta a büdzsé óriási, közel 10 százalékos hiányát, a magyarokra leselkedő súlyos megszorításokat, amit semmi szín alatt nem lehetett a nyilvánosság tudomására hozni az áprilisi választások előtt, mert az biztos bukás neki és az MSZP-nek egyaránt. Hazudni kellett a győzelemhez! Jó nagyot hazudni! Bele a választók, köztük a saját szavazói képébe is. Sőt, nekik csak igazán, ahogy a csövön kifért! Ez a tudat normális ember számára nyomasztó. Feltételezve a kormányfő számára hízelgő esetet gondolható, hogy akár ettől is lehetett olyan feszült, hogy már három hónappal őszöd előtt megrángatta őt az ideg, amit piárosai viccesen táncnak neveztek és Fletó jóváhagyásával publikáltak is.

Gyurcsány mai videóprodukciója sem tartozik a sikeres próbálkozások közé. Lázár János miniszter a kormányinfón nem is bocsátkozott minősítésébe, egyszerűen csak annyit jegyzett meg róla, hogy „szánalmas”. A szerecsenmosdatás ezúttal sem sikerült. Nem is sikerülhetett, hiszen az ország szakadék szélére taszítását nem lehet azzal elintézni, hogy kérem, én nem tehettem róla, hiszen MSZP-s párttársaim engem becsaptak, hazudtak, tévedésben tartva irányíttatták velem az országot. Azt a szerepet tíz évvel a történtek után se lehet eljátszani, hogy a miniszterelnök önhibáján kívül tolta az országot a romlás útjára. S a világ csak félreértette őt!

Tessék mondani, mit lehet ezen félreérteni?

„Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni… Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

„Lehet még itt egy darabig teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nekem nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen!”

„Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este. Nem akarom tovább csinálni! Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással kell csinálni.”

Az emberek nem értettek félre semmit. Amint kiderült, mi hangzott el, a tüntetők Gyurcsány távozást követelték. Ha Gyurcsány komolyan gondolta volna, hogy a beszédet csak a párttársainak szánta, akkor annak nyilvánosságra kerülése után minimum bocsánatot kér hazugságaiért és megpróbálja elmagyarázni az elmagyarázhatatlant.

Ehelyett mit tett Gyurcsány? Hozta az igaz formáját, adta személyisége lényegét, a romlottságot. Hírek szerint köze volt a beszéd nyilvánosságra kerüléséhez, hogy ezzel is el lehessen terelni a figyelmet a megszorításokról. Bűnbánat helyett mérhetetlen cinizmus, romlottság, arrogancia, a nép lerohanása volt a válasz. Rendőrsége kilőtte több tüntető szemét. Az egyik áldozat Cs. Attila – aki emiatt alkalmatlanná vált a munkavégzésre, nem sokkal később öngyilkos lett. A rendőrök számos ártatlanul elhurcolt embert is megvertek, megkínoztak, megaláztak. Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselőt a rendőrök olyan brutálisan bántalmazták, hogy eltört a lapockacsontja és súlyos fejsérüléseket szenvedett. A demonstációk során 167 tüntető és rendőr sérült meg, 33-an kórházba kerültek.

Ez történt tíz évvel ezelőtt az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, illetve az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett október 23-i megemlékezés utáni véres éjszakán.

És ezen a szörnyű tíz éves évfordulón Gyurcsány nemhogy hallgatna, hanem videóüzenetet készít, amelyben újabb hazugsággal próbálja a maga oldalára állítani az embereket. Pocskondiázza azt az orbáni vezetést, amely a nyolc évi MSZP-s kormányzás után a szakadék széléről húzta vissza az országot a mai, gazdaságilag stabil állapotába. A pofátlanság netovábbja.

Egyet azonban érdemes leszögezni. Ha Gyurcsány nem lett volna ilyen elvetemült, gátlástalan gazember, ha nem mondta volna el az őszödi beszédét, akkor talán soha nem ébredtek volna rá az országlakosok közül annyian, hogy hazug embert, hazug MSZP-t nem lehet újból a kormányfői székbe juttatni. Reméljük soha többet.

Ezért tulajdonképpen örülhetünk is annak, ha Gyurcsány Ferenc ezzel a mai videójával erre emlékezteti a magyarokat!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/27530/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?