Dúró Dóra megszerette a magaslati levegőt

Cuki

Izgultam Dúró Dóra sorsa miatt.

Vona Gábor jobbikos pártvezér kongresszusi megerősítése és Dúró Dóra férje, Novák Előd lecserélése a párt alelnöki tisztségéből bizonytalanná tette D. D. sorsát is. Ő maga hozta szóba, hogy az új személyzeti-politikai helyzetben esetleg lemond mind a négy tisztségéről. Nem háromról, nem ötről, hanem pontosan négyről: a kulturális bizottság elnöki, a frakcióvezető-helyettesi, a valódi nemzeti konzultációban viselt oktatási témafelelősi és az értelmiségi holdudvarért felelős képviselői posztról.. „Kétségeim voltak, hogy tudom-e folytatni?” – tépelődött az ifjú hölgy a nyilvánosság előtt.

Nem vagyok látnok, de valahogy egy percig sem voltak kétségeim afelől, hogy nyomorúságos lelki állapota dacára tudja-e folytatni felelősségteljes munkáját. Ahogy mondani szokták, van az a pénz…

D. D. három gyereket nevelő anya, aki 2010 óta hozzászokott a kényelmesebb élethez. Valószínűleg nehezen pótolta volna ezt a szintű jövedelmet egyik pillanatról a másikra. Havonta mintegy egymillió forint bevételről van szó. Igazából Vona Gábor sem mutatott különösebb lelkesedést azért, hogy folytassa a munkáját, „inkább protokollárisnak gondolom az ő marasztalását”, mondta Dúró.

Nem fogják kitalálni, hogy mit határozott D. D.? Azt, hogy folytatja!

Valójában meglepett a döntés, mert az alelnöki jelölés krízisének kirobbanása idején oly elszántan jelentette be, hogy „úgy érzem, emberileg abban a helyzetben nem látok más megoldást, minthogy négy tisztségemről lemondjak.” Az igazat megvallva szurkoltam érte, hogy beváltsa meglebegtetett szándékát, ez ugyanis a hírfogyasztó közvélemény megnyugtatása szempontjából korántsem mellékes körülmény. Háttérbe vonulásával megkímélné a nagyérdeműt lúdbőröztetően egérhangú megszólalásaitól, a nagypolitikához teljességgel hiteltelen személyiségétől, attól a kellemetlen ténytől, hogy a választóknak azzal kell pironkodva szembesülniük, hogy valamiféle tévesen értelmezett közbizalom alapján D. D. bárkit is képviselhet az ország házában. Hiszen D. D. nem egyéni választókerületből lett képviselő. A budapesti 6-os választókerületben ugyan lehetett rá szavazni, de a választók nem juttatták be a legjobbak közé. Így az emberek döntő többsége számára ő is a Jobbik országos listájáról, azaz a cilinderből elővarázsolt nyusziként érkezett. Parlamenti helyét a Jobbik zsidózós, cigányozós, gárdás időszakának köszönheti, aminek férje, lényegében kuruc.infós Novák Előd az egyik meghatározó éceszgébere, szószólója volt. Utóbbit természtesen máig tagadják. Vona és Novák alkujából lehetett az, aki.

Dúró Dóra „füstös” döntésének van azonban egy másik olvasata is. Aminek kifejezetten örülök. Ez pedig az, hogy D. D. a Jobbik képviseletében továbbra is szerepelni fog. S bár megszólalásai a fenti okok miatt tovább sem fognak a fotelba nyomni, őszintén bízom benne, hogy másokat se. A publikum számára a háromgyerekes édesanyaként nagyrabecsült ifjú hölgy politikusként a többség számára egyáltalán nem kívánatos látvány, politikai mondanivalója – tartalmától szinte függetlenül, pusztán a személyiség okán – inkább taszító, mint vonzó. Talán ezt látta benne Vona Gábor is. Erről D. D. a következőket mondta: „az emberi részénél arra kértem, hogy segítsen erkölcsileg feloldani a helyzetemet, amiről ő is elismerte, hogy nehéz. Nem éreztem ugyanakkor, hogy számára annyira fontos lenne, hogy folytassam a munkát ezeken a területeken, inkább protokollárisnak gondolom az ő marasztalását.”

Erkölcsről most inkább ne beszéljünk. Vona nyilván pontosan tudja, hogy Dúró Dóra miért van a Jobbik élvonalában, s miért lesz a néppártiasodni óhajtó párt száma nagyon kevés, amit a négy funkcióval birkózó anyuka nyújtani tud. Nem azért, mintha időközben elszállt volna a talentuma, inkább azért, mert igazából ehhez a munkához sohasem volt meg. Csak a szélsőséges politika erős marka nyúlt a hóna alá, s tartotta magasabbra a kelleténél.

Időközben azonban megszerette a magaslati levegőt, s nem óhajt onnan lejjebb ereszkedni. Férje-ura mondta, hogy miután Vona bejelentette, nem szeretné, ha a férje a Jobbik alelnöke maradna a tisztújítás után, D. D. rendkívüli mértékben lefogyott, súlya 50 kiló alá ment.

Felszállt tehát a füst, így Novákkal képviselőként mindketten a parlament tagjai maradtak.

Mégis csak könnyebb kettejüknek havi mintegy kétmillióból gazdálkodni, mint munkanélküliként a magasba repítő, de kezdettől fogva romlott, a választókat megtévesztő elveikhez ragaszkodni.

Ez olyan bolsi-libsi mentalitás, bolsi-libsi minta, amelyre a bolsi-libsi lélek a leginkább fogékony. A hatalom megszerzése érdekében olyat kell hazudni, amit a választók nagykanállal megesznek.

Azt még nem tudni, hogy most a baloldali ellenzék felé egy konszolidált jobbközép párt arcát mutatni szándékozó Jobbik választói hogyan fogadják az egykori radikális jobboldali politikai csoport konszolidált elbolsevizálódását a hatalom megszerzése érdekében. Hiszen a Jobbikra még véletlenül sem a nézeteik, csak a választói létszámuk miatt van szükség. Amikor a száj Vonáé, a hang viszont Gyurcsányé, Tóbiásé, Szigetvárié vagy esetleg Fodor Gáboré. Vagy éppen a Novák Előd-Dúró Dóra kettős ajkain át Simicska Lajos Magyar Nemzet-es, Heti Válaszos, valasz.hu-s, HírTv-s, Lánchíd Rádiós és Metropol újságos médiumegyüttese énekelne. Amikor kiderül, hogy az alapvetően balos gyökerű Jobbik többségében jóhiszemű, nemzeti érzelmű szavazói szimplán megtévesztettek-e, vagy szintén jóhiszemű, de az MSZP-ből kiábrándult baloldaliak.

A Fidesz-KDNP szavazóival kétszer lehetne ezt az irányváltást megtenni. Először és utoljára. Azt gondolom, hogy a Jobbik nemzeti érzelmű szavazóival hasonlóképpen.

S akkor kipukkanhat az alapvetően hazug Jobbik-lufi, s a libsik homlokára ragadna Vona-gumistól, Dúró Dórástól, Novák Elődöstől, kutyagumistól.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/27759/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?