Novák kirúgásával saját sorsát pecsételte meg a Jobbik?

Búcsú a padsoroktól

A kígyó a farkába harapott!

Novák Elődöt elvesztette a bizalmat, kiszavazták a Jobbik frakciójából. A képviselő lemond parlamenti mandátumáról, de szeretne talpasként tovább dolgozni. Valószínűleg ez sem fog menni. Várhatóan előbb-utóbb választókerületi elnöki tisztségétől is megfosztják. Ahogy előbb-utóbb a nejének is kiteszik a szűrét a frakcióból, a pártból.

A Vona-vezette Jobbik által meg nem bántható Simicskának szalonképes párt kell, amelyben ott van a választási győzelem esélye. Amelyet össze lehet kapcsolni az ellenzéki ballibb pártokkal, hogy nőjön a szavazótábor. Ami Haraszti Miklós, ami Gyurcsány álma.

Csakhogy Novákkal a szélsőségekre fogékony tömegeket is kitették a titkos szavazásukra oly büszke döntéshozók. Azt sugallva ezzel, hogy a kényszerítős nyílt szavazás nélkül is így akarta a többség. Azok, akinek Vona előzetesen a fülébe súgta, mit akarjon a titkos szavazáskor, a döntés előtt ugyanis egyesével beszélt a frakció tagjaival.

A jobbikosok ezzel a döntéssel valószínűleg megpecsételték önmaguk szomorú politikai sorsát. Hiszen a Jobbik szavazói számára főleg a Novákhoz szorosan kapcsolódónak mondott kuruc.infó szellemisége a bóni. A portál tartalmára, stílusára buktak azok, akik buktak. Vonáék eddig nováki eledelt dobtak a népnek, ezzel lettek a második legnagyobb párt a palettán.

Vajon konszolidáltan, jólfésülten, Simicska-barát új, ballib szövetségeseikkel mire mennek majd?

Mit tudnának jobban csinálni, mint a Fidesz?

Épp elég szégyen, hogy egész létük alatt a Fidesz-KDNP koalíciótól akarnak szavazókat elszipkázni. Ahelyett, hogy önmagukat meg nem történté téve segítenék a keresztény Magyarország tartós stabilitását a Fidesz vezetésével. Tőlük ez lenne tisztességes. Több olyan vezetője van a pártnak, akik korábban irodájuk falait akkora Fidesz-plakátokkal díszítették ki, hogy azok lehúzták a vakolatot. Most meg szimpla karrierből, világnézet nélküli, értékmentesen délceg Jobbik-lovagok.

Mit hisznek majd el nekik a választók? Akik megmaradnak azután, hogy Novákék szellemisége – helyesen ugyan, de nagyon későn! – szalonképtelenné vált a pártvezetés és háttértámogatóik számára. Novák Előd gondolatisága ugyanis egyetlen józan embernek sem hiányzik.

Nélkülük azonban a Jobbik fog hiányozni azoknak, akik e párt hátán próbálnak visszamászni a hatalomba. Akiket velük közösen akar befújni a külföldi nagytőke a miniszteri bársonyszékekbe, hogy ott kedvükre elégíthessék ki a nemzetellenes, globalista érdekeket. Mint 2002 és 2010 között történt.

Elegendő választó nélkül azonban ez még se Simicskának, se Sorosnak sem megy.

A kör tehát bezárult. A kígyó megtalálta saját farkát.

Valószínűsítető, hogy a konszolidálódó Jobbik előbb-utóbb szintén elveszti szavazótábora nagy részét és a politika szemétdombjára kerül az SZDSZ, az MDF mellé. Ők sem fognak hiányozni.

A józan magyarok szurkolnak érte, hogy így legyen!

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/27798/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
lujobp 2016-06-08 07:51:01
sajnálom,hogy a jobbik is eladta magát a libsi érdekeknek. irány a politikai szemétdomb
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?