Németh Sándor parazsa

Vannak helyzetek, amikor csak egyféleképpen lehet cselekedni

Parazsat gyűjtött a fejére Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője, az ATV tulajdonosa, mert egyetértett Orbán Viktor miniszterelnökkel a betelepítési kvóta elleni népszavazás tekintetében. Elmondta, hogy ő is szavazni fog, mégpedig a kvóta ellen, s a népszavazáson való részvételre biztatja híveit is. Sőt, azt is kijelentette, hogy nem ért egyet sem az Európai Unió, sem Soros György és a globális pénzvilág migráns ügyben képviselt álláspontjával.

A honi liberális világ hevesen reagált álláspontjára, az Amerikai Népszava – Orbánhoz hasonlítva – egyenes fasisztának nevezte Németh Sándort. Nem idézem a tengerentúli lap szélsőséges megállapításait, ide kattintva elolvasható.

A fasiszta minősítés annyira komolytalan, megalapozatlan, hogy szóra sem érdemes. Ha valaki csak egyetlen pillantást vet a fogalom definíciójára, azonnal érzékelheti, hogy ostobaság még a gondolatcsíra is. Ha itt egyáltalán lehet gondolatokról beszélni, s nem pusztán indulatos vagdalkozásról.

A helyzet az, hogy a közösség olyan egyetemes érték, amelyet minden normális és felelős vezetőnek védenie kell. Kicsit és nagyot egyaránt. Legyen az a Hit Gyülekezete vagy éppenséggel Magyarország.

Orbán Viktor nem tesz mást, mint azt, hogy a népesség elementáris érdekeinek megfelelően dolgozik, megvédi a magyarok érdekeit. Hiszen alapvetően ezért van azon a helyen, ezért választották meg.

Tény, ez elmúlt évtizedekben nem volt arra példa, hogy a kormányfőnek ilyen határozottan kelljen kiállni a nemzeti szuverenitás védelmében. Ez szerencse. Most viszont változott a helyzet. Senki nem örül neki, de ha valakik háborút hirdettek Európa ellen, akkor védekezni kell. Kénytelen-kelletlen fel kell venni a kesztyűt és meg kell védeni az érdekeinket, a határainkat.

Lehet a nemzeti honvédelmet fasizmusnak nevezni, csak semmi értelme. Mert nem az. Egyszerűen egy globális támadás elhárítására tett, eddig nagyon is eredményes kormányzati, miniszterelnöki kísérlet.

Hogy ezzel valaki egyetért, mint egy vallási közösség vezetője, mi sem természetesebb. A gyülekezetben is emberek vannak, az ő érdekeik sem sérülhetnek. Az ő sérelmükre sem lehet elkövetni semmiféle erőszakot, ahogy az ő életüket sem lehet veszélyeztetni egyetlen terrorakciónak sem. Ahogy egyetlen országlakosét sem.

Itt nincs szükség a politikai nézetek vizsgálgatására. Vannak helyzetek, amikor csak egyféleképpen lehet cselekedni. Ez egy ilyen helyzet. Pont.

Fölösleges itt Orbán-Németh politikai paktumról beszélni vagy arról, miért kapott egyedüliként kisegyházi státuszt a gyülekezet, illetve hogy milyen vagyoni érdekek húzódhatnak meg a háttérben. Az emberi élet védelme, a társadalom biztonságának szavatolása mindent felülír. Ennek érdekében minden józan embernek együtt kell működnie.

Ha valaki ehelyett kicsinyes politikai érdekek elárulásának tekinti Németh Sándor magatartását, ott baj van. Nagyon nagy baj.

Helyénvalóbb lenne a liberális baloldaltól számon kérni, miért ilyen feltűnően migránsbarát, hogy gondolja, hogy támogatja az Európai Unió és Soros György ilyen irányú törekvéseit. Sajnos ők is közösséget képviselnek, akiket – saját hatalomszerzési szempontjaik miatt – folyamatosan és következetesen félrevezetnek. Általuk akarják megszerezni a hőn óhajtott kormányrudat, hogy aztán kiszolgáltassák az választóikat a globalizmus vad és könyörtelen érdekeinek. Ők pedig jól élnek a júdáspénzből.

Őszintén örülök Németh Sándor állásfoglalásának. Kiállása azt bizonyítja, hogy a liberális oldalon is akadnak olyan személyiségek, akikkel a nemzeti minimum értékei mentén józanul lehet beszélni.

A magyaroknak ugyanis csak egy hazája van.

Ezúttal is kiderült, hogy a hont még véletlenül sem szabad a liberálisokkal egy követ fújó, azokkal egy tőről fakadó baloldaliakra bízni.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/27909/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?