Migráns sztrájk: a magyarok biztonsága szavatolt

Felvételünk illusztráció

A horgosi tranzitzónához közeli füves területen letelepedett mintegy 130 sztrájkoló migráns Szabadkáról tovább indulva eleve azzal a céllal közelített a magyar határhoz, hogy ott sztrájkolni fognak. Céljuk, hogy Magyarországon keresztül folytassák útjukat Ausztria, Németország felé.

Vegyes érzések kavarognak az emberben a hír hallatán. Felötlik a tavalyi röszkei provokáció lehangoló emléke, illetve azoknak a szörnyű merényleteknek a víziója, amelyekből az elmúlt napokra is maradt jócskán.

Ugyanakkor megnyugvással gondolhat arra az olvasó, hogy a magyar állam mennyivel felkészültebb most a külső behatolás elleni védekezésre, a schengeni határok szerződésszerű megvédésre, mint egy esztendővel ezelőtt. Áll a kerítés, amely megvédi a magyarokat az ellenőrízetlen beáramlástól a zöldhatáron át. Komplett a jogi védelem, hogy például a kerítésátvágással esetleg mégis hazánk területére lépő migránsokat nyolc kilométeren belül a magyar hatóság emberei megállíthassák és a kerítésen kívüli területre vihessék vissza a határátlépés hivatalos intézésére. S a határ mentén állomásozhat a rendőrség és a honvédség közös alakulata, hogy a napi intézkedések mellett a kritikus, konkrét fizikai erőt igénylő helyzeteket is képes legyen kezelni.

Sokat küzdött a kormány azért, hogy ennek a laikus számára evidensnek tűnő állapotnak jogi háttere megteremtődjön. Az erőfeszítéseket nem koronázta volna teljes siker, ha az ellenzéki pártokkal nem sikerül tárgyalásokon keresztül eljutni a nemzet számára megfelelő védelmet biztosító megoldásig. A kormány végül jelesre vizsgázott e téren is.

A migránsok sztrájkolhatnak ugyan, de ettől még Orbán Viktor határzára működik. A magyarok biztonsága szavatolt.

A magyarok tömegei azért támogatják a népszavazást, hogy a miniszterelnöknek még nagyobb ereje legyen Brüsszel sehonnai bitang politikai vezetésével szemben eredményesen érvényesíteni Európa százmillióinak akaratát.

Tény ugyanis, hogy a magyarok biztonságának teljes garantálása csak az Unióval közösen megkerülhetetlen. A magyarok által is szorgalmazott reformok azt is célozzák, hogy ez ne így legyen!

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/28925/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Gábor László 2016-07-26 20:41:04
Ha Orbán Viktorra halgattak volna ezek a nagyokosok már régen kitakarítottuk volna európát és nem kellene attól tartanunk hogy vajon még hány ártatlan életet követel ez az esztelen "humanista" felfogás. Most meg foghatja mindenki a fejét odafent hogy vajon miért kell minden hírnek manapság napi szinten merénletekről és ámokfutásokról szolnia a napi híreknek. Gratulálok minden bölcs hazaárulónak az intelligenciájához!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?