Meghekkelt emailjeitől nem szeretjük jobban Sorost

A hír több mint érdekes: A DC Leaks a minap több száz belső dokumentumot szivárogtatott ki a milliárdos Soros György által működtetett csoportok különböző osztályaitól, elsősorban az Open Society Foundationstől, írja az atv.hu. A fájlokat 2008 és 2016 közé datálják. A közzétett adatok rávilágítanak Soros György különböző tevékenységeire, prioritásaira és stratégiáira is. Többek között arra is, hogyan befolyásolta az európai választásokat, a bevándorlást és az Európában elfogadott menedékkérelmeket. Egyes feltételezések szerint a DC Leaks néhány amerikai aktivista munkája, akik be akarták mutatni az igazságot az amerikai döntéshozás működéséről és a politikai élet kulcselemeiről. Az Egyesült Államok biztonságpolitikai szakértői szerint azonban néhány orosz hekker állhat a kiszivárogtatás mögött.

Az iratokból kiderül az a hazai vonatkozású információsor is, hogy kilenc magyar intézet is busás, több százezer dolláros adományt kapott azért, hogy a 2014-es Európai választások projekt keretében a spekuláns pénzembert képviselje.

Még mielőtt idéznénk néhány Twitter felhasználót, akik a kiszivárogtatást követően következtetéseket vontak le a fájlok átböngészése után, engedjenek meg egy megjegyzést.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a nyári szünet előtti egyik utolsó sajtótájékoztatón beszélt Soros György Európa Parlamenti felszólalásáról. Mindezt azzal kapcsolatban tette, hogy jelezze, a milliárdos üzletember beszédében markáns javaslatokat tett a migránsok befogadásával kapcsolatban. Így: az EU-nak a közeljövőben legalább évi 1 millió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a terheket igazságosan elosztva a tagállamok között. A menedékkérőket az első két évben fejenként 15 ezer euróval kell támogatnia, amit az egyes tagállamok költségvetése fedezne. Akár úgy, hogy adókat vetnek a gazdaság szereplőire.

Lázár hangsúlyozta, Soros Györggyel kapcsolatban sokan gondolkodnak úgy Magyarországon, hogy a milliárdosnak nincs köze a bevándorlással kapcsolatos uniós állásfoglalások kialakításában. Soros minapi felszólalása az Európai Parlamentben mindenkit tényszerűen győzhetett meg ennek az ellenkezőjéről. Csak zárójelben jegyezzük meg: Soros új hazája, az USA tízezer bevándorló befogadására tett ígéretet, s eddig 940-et fogadtak be.

Most pedig nézzük, hogy a nyilvánosságra került elektronikus levelezésből milyen következtetéseket vontak le a Twitter olvasói.

1. Soros szomáliai menekültekkel árasztja el az európai országokat. 2. Soros zsebében van az Európai Unió. 3. Soros pénzeli az illegális bevándorlás melletti tüntetéseket. 4. Soros újabb migránsválságot idézne elő. 5. Soros újradefiniálná a nemek fogalmát. 6. Soros manipulálta az EU parlamenti választásokat.

A ’Soros zsebében van az Európai Unio’ című fejezetben egyebek mellett ez az elektronikus levélrészlet olvasható. „Európában az OSEPI (Open Society European Policy Institute) elkötelezettségét a legértékesebb beengedett migránsokra és menedékkérőkre koncentrálja. Egy sor kerekasztal-megbeszélést terveznek speciális EU-s és nemzeti tisztségviselőkkel 2014-ben, hogy befolyásolják a stratégiai irányelveket a biztonságra és igazságszolgáltatásra vonatkozóan, amit az Európai Tanács 2014 júniusában szándékozik jóváhagyni. Az OSEPI szintén foglalkozik a Nemzetközi Bevándorlási Kezdeményezés projekttel azzal a céllal, hogy megreformálják a Közös Európai Menekültügyi Rendszert.”

A ’Soros újabb migránsválságot idézne elő’ című fejezetben pedig egyebek mellett ez olvasható. „Az IMI (International Management Institute) azt fontolgatja, hogy kiterjeszti ezt a koncepciót azzal a céllal, hogy bevonja a Mediterráneum déli részén folyó munkálatokat is azzal összefüggésben, hogy biztonságosabb útvonalakat hozzanak létre a menedékkérők és bevándorlók számára Európa eléréséhez.”

Látható, hogy Soros György és szervezeteinek levelezése 2008 óta markánsan érintik azokat a területeket, amelyek Magyarország számára nagyon kemény problémát okoznak napjainkban. Első helyen említhető a migránskérdés, amelynek előkészítésében láthatóan jelentős szerepet vitt Soros György. A Twitter olvasói pedig egyáltalán nem vádolhatók azzal, hogy bármiféle előítélettel tekintenének Sorosra. Nem mondható ez el a magyarokról sem. Honfitársaink pusztán azokat a cselekedeteit bírálják, amelyek szembe mennek Magyarország érdekeivel, csorbítani igyekeznek szuverenitását, megnehezítik működését az Európai Unióban. Magyarán rosszat akarnak hazánknak.

Azok számára, akik korábban kétkedve fogadták, hogy a különböző szervezetek mögött Soros György állna, az Európai Parlamentben elhangzott, számunkra nagyon is negatív beszéde után talán belátják, hogy tévedtek. A kiszivárogtatott levelezés részletei szintén arról tanúskodnak, hogy Soros személyében és szervezetein keresztül létező, nagyon is konkrét és valóságos veszélyt jelent hazánk számára.

A kiszivárogtatott levelek, bárki, bármilyen céllal is hozta azokat nyilvánosságra, alátámasztják azokat a Magyarországgal kapcsolatos ellenséges, rosszakaratú információkat, amelyek korábban is Soros György nevéhez kötődtek.

Ilyenre pedig egyáltalán nincs szüksége az országnak.

Szó van egy esetleges kitiltással kapcsolatos intézkedés esetleges foganatosításáról is S. Gy.-vel szemben. Hogy hol tart az ügy, nem tudni, ahogy azt se, hogy tart-e valahol egyáltalán.

Az viszont egyáltalán nem baj, ha minél több konkrétum lát vele kapcsolatban nyilvánosságot.

Hátha a sokasodó tények meggyorsítják az illetékesek aktivitását.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/29499/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?