Bayer Zsolt kitüntetése megerősítés

„A Gulágokban elpusztultak emlékét őrző közösség indítványozása alapján, Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismeréseként kapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését.”

Így szólt az indoklása Bayer Zsolt kitüntetésének.

Őszintén szólva megértem a tiltakozókat, megértem, hogy e kitüntetés kapcsán visszaadják hasonló kitüntetéseiket. Ami egyébként édesmindegy. Visszaadják vagy sem, egyre megy. A műfelháborodás-cunami előidézője jobbára a színtiszta félelem. Az attól való rettegés, hogy Bayer Zsolt tovább megy azon az úton, amelyen eddig járt. Ezt szeretnék megakadályozni, ezért igyekeznek lejáratni. Hiszen Zsolt nemcsak a Gulágokban elpusztultak emlékét őrzi méltón és az erdélyi magyarság életét mutatja be hitelesen, hanem a mai magyar valóságot is. Napról napra, hétről hétre. Bayer Zsolt kitüntetése mai olvasói számára aktuális publicisztikáinak elismerése is egyben. Megkockáztatom, ezek alapján többen ismerik Zsoltot, mint a gulágos vagy az erdélyi írásai alapján.

Akik kitüntetésén felháborodnak, attól tartanak, hogy lépésről lépésre ők is lelepleződnek. Lelepleződnek úgy, mint a régi világ emberei, akik -tisztelet a kivételnek - nyíltan nem mindig mernek ugyan kiállni a rendszerváltozás előtti idők pártolóiként, illetve annak mai megfelelője, a globalista társadalmi berendezkedés igenlői szerepében, de valójában azt szeretnék viszontlátni mai világunkban. Hogy a nemzetközi nagytőke lokalitásai jussanak itthon is újból hatalomra, s adják meg számukra azt a kényelmes, jól ellátott, lehetőségekkel teli védőburkot, amit hajdan élveztek, legtöbbször minimális teljesítményért cserébe.

Tudják, hogy Zsoltot sokan olvassák, s még többen szeretik, mégha olykor nyers megfogalmazásait szívesebben mellőznék is. De ezek hozzátartoznak Bayer Zsolt személyiségéhez, nélkülük kevesebb lenne a szerző. S ha ezeket a mások által inkább ki nem mondott jelzőket magában tartaná, talán a többi gondolata sem úgy jönne ki belőle, ahogy a szívét nyomja.

Nem nyújtom tovább. A kitüntetésekkel kapcsolatos állásfoglalás is része a demokráciának. Gazdára találtak korábban is olyan elismerések, amelyek láttán sokak sokfélét gondoltak némely kitüntetettről, ezzel együtt tudomásul vették, nem kezdtek hisztikampányba. Most sem lett volna szabad ezt elindítani, hiszen ma már ezen a téren sem mindig azon vélemények érvényesülnek, amelyeket ezen tiltakozó kör képviselői kívánatosnak tartanak. Tegyük hozzá, hál’ Istennek. Azon az úton csak a szakadék felé ment mindig az ország szekere, most pedig az ellenkező irányba tart. S ebben Bayer Zsolt munkája nagyon is benne van.

Ezen gondolatok jegyében gratulálok Áder János köztársasági elnöknek a Magyar Érdemrend lovagkereszt adományozásához, illetve Bayer Zsoltnak a kitüntetéshez.

Ez a díj nemcsak Zsoltnak megerősítés: tovább kell haladni a megkezdett úton!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/29663/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?