Lendvairól is kiderült, hogy nem demokrata

 Lendvai úgy eligazítja választóit, hogy mire elolvassák írását, addigra talán kiderül, hogy valaki fiú-e vagy leány.

Nem szoktam lelkesedni Lendvai Ildikó volt országgyűlési képviselő írásaiért, de most kénytelen vagyok kivételt tenni. Megemelem előtte a kalapom, s azt kívánom, hogy a szavaira szomjazó MSZP-sek és más ballibek, akiknek számít Lendvai véleménye, csak rá hallgassanak, ha az október 2-iki népszavazáson való részvétel tekintetében tanácstalanok. Lendvai úgy eligazítja őket, hogy mire elolvassák Zsonglőr, öt karikával című írását, addigra talán kiderül, hogy valaki fiú-e vagy leány.

Az, hogy el kell-e menni szavazni, az már nem biztos, hogy világos lesz mindenkinek. Lendvai ugyanis azt mondja, hogy október 2-án inkább Nokedlinél marad. Nokedli egy bohóc, aki ha meghívják, szívesen házhoz megy gyerekzsúrra, lufihajtogatásra, zsonglőrködésre. Szóval a megfejtés szerint Lendvai Ildikó nem megy el a népszavazásra, inkább a bohóccal tölti az időt helyette.

Ilyen ragyogóan senki nem tudta volna elrejteni üzenetét rajta kívül. Senki nem tudta volna rajta kívül körülményesebben kinyögni végre, mit akar. Ehhez a gyűszűnyi kis „poénhoz” hosszú-hosszú fejtegetések után jutott el, amelyben szerepeltek cirkuszi zsonglőrök, felidézték Pierre de Coubertint, az olimpia újkori felélesztőjét, beugrott egy percre a képbe Nyakó István, az egykori szocialista szóvivő, nem maradhatott ki Andy Vajna és a TV2 sem, ahogy Magyarország miniszterelnöke is része volt a zagyva gondolatfűzérnek.

A lényeg persze az lett volna, hogy Lendvai lebeszélje az ellenzéki pártok szimpatizánsait a népszavazáson való részvételről.

De valahogy ezt a határozott, egyenes kinyilatkoztatást következetesen kerülte az MSZP egykori dívája. Talán azért, mert felsejlett benne valami a demokrácia lényegéről, a népfelség elvéről. Meg hogy kiderül, hogy ő valójában nem demokrata, de ezt a szerepet nagyon szívesen eljátssza. Ha van olyan fontos kérdés, amely a nemzet sorsát alapvetően érinti, akkor egy demokratának azt nem szabad elleneznie. Bármi legyen is róla a véleménye. Egy demokratának mindent meg kell tenni azért, hogy – amennyiben a nép álláspontját megkérdezik – akkor azt elmondhassa. Agitálnia kell azért, hogy minél többen menjenek el a szavazásra és szavazzanak lelkiismeretük szerint. Ennek az ellenkezőjét azonban Lendvai minden bizonnyal félt egyenesen kimondani. Talán nem ok nélkül. Valószínűleg tisztában van azzal, hogy a migránsok kényszerbetelepítése sok ellenzéki választópolgárnak sincs ínyére. Sok MSZP-s, DK-s, jobbikos, Együtt politikus is retteg attól, hogy szavazói, szimpatizánsai közül sokan elmennek a népszavazásra, ami szemükben önmagában is elítélendő, hiszen ezzel növelik a részvételt, ezzel a népszavazás érvényessé válásának esélyét. Emellett még az is aggodalommal tölti el őket, hogy választóik, szimpatizánsaik szívük szerint szavaznak és a NEM fölött ikszelik be a karikát, hozzájárulva ezzel a népszavazás sikeréhez. (A legfrissebb felmérések szerint az ellenzéki szavazók 51 százaléka egyetért a kormány migránspolitikájával.) Félnek attól, hogy a nép megerősíti az Európai Unióban Magyarország kormányát, kormányfőjét a tárgyalásokon. Bivalyerős mandátumot adva Orbán Viktor kezébe, amivel jelezheti, hogy álláspontja nem csupán a magyar kormányé, mögötte ott áll az egész nép.

A Magyar Liberális Párt legalább a népszavazáson való részvételre szólítja fel tagjait és szimpatizánsait. Igaz, ők azt kérik tőlük, hogy szavazzanak IGEN-nel, azaz igenis akarják, hogy eredményes legyen az unió kényszerbetelepítő akciója, s annyi migráns érkezhessen hazánkba, amennyit csak az EU akar. Hadd szakadjon bele Magyarország az eltartásukba. Hadd legyen kiszolgáltatott a magyar társadalom a szélsőséges migránsok közbiztonságot, az emberek életét, testi épségét veszélyeztethető akcióinak, hogy a hazánkat eddig csak tranzitútvonalként használó terroristák halálosztó kegyetlenkedéseinek magyarországi esélynövekedéséről ne is beszéljünk. Szerencsére eddig a legdrámaibb események elkerülték hazánkat, hála a kormány, a titkosszolgálat éberségének, következetességének, illetve Fortunának, aki eddig mellettünk volt.

A jó kapusnak van szerencséje, szokták mondani. Elég Ausztria példáját idehozni. Emlékezetes, hogy a sógorok tavaly nyáron a legszélsőségesebb minősítéseket engedték meg maguknak az Orbán-kormány kerítésépítésével kapcsolatban. Ma pedig ott tartunk, hogy osztrák fegyveresek jönnek segíteni a magyar rendőrök és katonák munkáját, hogy minél hatékonyabban védhessék a kerítéssel lezárt magyar határt, amely Ausztriát és a többi nyugat-európai országot is oltalmazza. Méghozzá teljes harmóniában az Európai Unió jogszabályaival.

Lendvai Ildikó tehát nem merte egyenesen ismertetni az MSZP álláspontját, amely elutasítja a népszavazáson való részvételt. Fotelforradalmár álláspontjukat arra alapozzák, hogy egy érvényes népszavazás egyenlő volna azzal az üzenettel, hogy Magyarország ki akar lépni az Európai Unióból.

Ez természetesen szemen szedett hazugság. Ahogy azt Orbán Viktor, Kövér László, Lázár János több alkalommal, egyértelműen megfogalmazta, Magyarországnak érdeke az Unióban való maradás, ennek az ellenkezője semmilyen formában, semmilyen fórumon nem merült föl.

Látható, hogy hiába van új vezetése az MSZP-nek, a régi reflexek a személyi változások ellenére kitűnően működnek. A mottó: rá kell hozni a szívbajt a választókra. Meg kell őket ijeszteni, hogy a népszavazással szertefoszlik az a magyar álom, hogy Magyarország tartozhasson Európa sikeresebb, nyugati feléhez. Nem jelent ez mást, mint a választók lenézését és folyamatos becsapását, félrevezetését.

Az, hogy álláspontjukkal most sem sikerült az emberek pártjára állniuk, az már természetes. Ők csak simán a hatalmat akarják, az emberek szolgálatától pedig továbbra is irtóznak.

A magyarok többsége érzi ezt. Ezért nem is szavazza be őket a hatalomba a következő választáson sem.

Az október 2-iki népszavazás jó főpróba lehet 2018-hoz.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/29699/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?