Kormánybuktatáshoz több kell a bahreini sztorinál

A szigetországiaknak büszkélkedésre okot adó fotó a Bahreni Királyság fényképalbumából

Orbán Ráhel és férjének, Tiborcz Istvánnak a tavaly szeptemberi bahreini magánlátogatása még csigázza a kedélyeket. Pontosabban: egyáltalán nem csigázza! A nagy nyugalommal közvélemény tudomásul vette, hogy Orbán Viktor lánya és férje magánlátogatáson járt Bahreinben, semmiféle hivatalos megbízatásuk nem volt, a kormánynak a magánúthoz semmi köze.

Ezt a bahreini honlapon közzétett hírt megjelenése után pontosan értelmezte Szijjártó Péter külügyminiszter, érveit a 61. Kormányinfón megismételte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A sajtófórumon igazán a Népszabadság és a Népszava nem tudott napirendre térni a téma fölött. Hiába mondta Lázár, hogy ha egy nemzetközileg ismert és elismert politikus, mint Orbán Viktor hozzátartozója valamely külhoni országban jár, s az ottani hatóságok erről tudomást szereznek, akkor mi sem természetesebb, minthogy meghívják a látogatókat egy kávéra. Ez egy olyan gesztus, amit itthon a magyar kormányfő is megtesz, ha valamely külföldi ország vezetőjének hozzátartozója Magyarországra látogat. Ehhez azonban nem kötődik semmiféle hivatalos tevékenység, a kormánynak a találkozóhoz nincs köze.

Lehetséges, hogy Bahreinben ugyan örültek a jeles vendégeknek, s látogatásukról ezért adtak hírt saját honlapjukon, ha kissé pontatlanul is, egy év késéssel.

Hogy jobb-e későn, mint soha, ahogy a mondás tartja, nem tudom. Az ellenzék fent említett két orgánumának biztosan, mert még tovább tudták szurkálni a ködöt, újabb bőrt lehúzva erről a nyeszlett kis hírrókáról. Megpróbálva még sarat dobálni a főszereplőkre, illetve a családra, hogy jókat derüljön a lapjukat mind kisebb számban olvasó ballib szavazótábor.

Valójában senkit nem érdekel, hogy Tiborc István milyen szabású öltönyt visel, s az sem hoz lázba sokakat, hogy Lázár János profi rögtönzéssel úgy beszél Orbán Ráhelről, a csinos és fiatal feleségről, mintha Orbán Viktor hitvese lenne. Hiszen azzal kezdi mondandóját, hogy a kormány magánutakat nem kommentál.

Az olvasók javát valójában azért nem érdekli mindez, mert tudja, hogy a kérdésekre nem is várnak igazi választ a kérdező újságírók, csak napirenden akarják tartani a témát, legszebb öröm a káröröm alapon, hogy gyér számú híveiknek néhány jó percet szerezzenek. Ezzel persze nem megy a világ előrébb. A balliberális tábor képviselői se a 61. Kormányinfón, se az utána megjelenő lapok e témával foglalkozó írásaival nem nyertek meg ügyüknek túl sok plusz szavazatot. A számukra még rosszabb, nem vettek el a kormánypártoktól egyetlen egyet sem, ahogy szerették volna.

Erőlködéssel, görcsöléssel, mindenáron való kellemetlenkedéssel nem is lehet.

Színes léggömbök eregetésének persze megteszi a bamba bahreini sztori, de kormánybuktatáshoz azért kicsit több kell.

Hogy mi is az a több?

Azt ezen a soványka balliberális oldalon valószínűleg csak sokára fogják kitalálni, ha egyáltalán kitalálják valaha.

Annyi baj legyen!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/29947/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?