A kétfarkú Kovács László

Az emberek meg jókat nevetnek majd a kétfarkú kutyán, amelyik megszólalásig hasonlít Kovács Lászlóra

Kovács László volt szocialista külügyminiszter lement kutyába. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt népszavazási üzenetét magáévá téve arra szólítja föl olvasóit Üzenjük Orbánnak című cikkében, hogy a szavazólapon ikszeljék be mind a ’nem’, mind pedig az ’igen’ választ.

Így a szavazólap érvénytelenné válna, és a népszavazás érvényességét gőzerővel megtorpedózni szándékozó kevesek dörzsölhetnék a tenyerüket, hátha sikerrel jár az akciójuk. Ez igen, ez aztán karakán kiállás egy magát oly büszkén demokratának valló szocialistától. A volt uniós biztos írásából oly mértékben süt az Európai Bizottságnak való megfelelni akarás, mintha még napjainkban is Brüsszelből kapná a fizetését.

De ez a kisebbik baj. A nagyobbik sokkal inkább az, hogy terjedelmes írásában még nyomokban sem merül föl a nemzeti szuverenitás fontossága. Ráadásul cikke tele van hozzá méltatlan csúsztatásokkal, hazugságokkal.

Ma már maga az MSZP is belátta, sőt beismerte, hogy tévedett, amikor a migrációt átmeneti jelenségként minősítette. Hiszen napjainkban Törökország stabilitásán múlik, hogy nem havi tízezer, hanem havi 2-300 ezer migráns tódul határaink felé a dél-balkáni útvonalon. S hogy eddig nem okoztak társadalmi konfliktust Magyarországon, az annak köszönhető, hogy az Orbán-kormány – egyedüliként Európában – már tavaly megépítette a kerítést s a fizikai mellé fölállította a jogi védelmet is, kiegészítve a katonaság és a rendőrség közös járőrözésével a határszélen.

Mit jelent ez Kovács László gondolkodásában? Azt jelenti, hogy Orbán a migránsokban találta meg a lehetőséget arra, hogy 2015 elején megingott hatalmát megszilárdítsa. S arról, hogy honnan veszi a volt külügyminiszter, hogy Orbánnak megingott volna a hatalma bármikor is 2010 óta, nem nyilatkozik a szerző. Legfeljebb legédesebb álmaiban fordulhat elő ilyen állapot, de balszerencséjére aztán mindig felébred.

Azt is hazudja olvasói szemébe, hogy a kormányfő gyűlölni való, félelmetes ellenségnek állította be a menekülteket, összekeverve a jobb életre vágyó gazdasági bevándorlókat és a terroristákat. Ez természetesen soha nem volt így, az viszont kétségtelen, hogy a migránsok közül nem lehet kiszűrni, ki a terrorista és ki az egyszerű menekült. Ahogy a későbbi véres merényletek során sajnos ki is derült, hogy a közreműködő elkövetők közül nem egy Magyarországon keresztül érte el Nyugat-Európát.

Azt is a szemére veti Kovács Orbánnak, hogy a menekült ügy lehetőséget adott a magyar kormányfőnek az Európai Unióval szembeni fellépésre. Hihetetlen, hogy egy magyar politikus nem azt látja meg a kormány tetteiből, hogy mi vagyunk az egyetlen EU nemzet, amelyik maradéktalanul betartja az uniós jogszabályokat. Ellenkezőleg! Kovács szerint mivel betartjuk a jogszabályokat, ezzel szembe megyünk az Európai Unióval, az Európai Bizottsággal. Az, hogy a határaink megvédése, a magyar társadalom biztonságának szavatolása elsődleges fontosságú, az föl sem merül Kovács érveiben. Neki nem fontos Magyarország, számára sokadrangú kérdés, hogy a magyar családok féltik asszonyaikat, lányaikat a sajnos ma már mindennapos nyugati migráns-erőszakoskodásoktól.

A volt uniós biztos szemére veti továbbá Orbán Viktornak, hogy tehetetlenséggel vádolja az Európai Uniót, miközben – mondja – éppen ő az, aki kezdettől fogva a leghevesebben ellenzi a menekültválságban a közös megoldásokat. Ezzel szemben a valóság az, hogy éppen Orbán Viktor szorgalmazta folyamatosan, hogy az Európai Unió legyen képes megvédeni külső határait, illetve működjön közre abban, hogy a migránsok ne vándoroljanak ki szülőhelyükről, hanem ott, helyben biztosítsanak számukra megélhetési lehetőséget.

Hihetetlen, ahogy Kovács elmélyed saját hazugságaiban, s még véletlenül se vesz tudomást a valóságról. A kötelező betelepítésekkel kapcsolatban is még arról a 160 ezer menekült elosztásáról beszél, amelyről a belügyminiszterek tanácsa döntött, s amely Magyarországra közel 1300 migránst telepítene. Nem mellékesen ezt a döntést bíróságon támadta meg a kormány, amelyről szintén elfelejt szólni Kovács László. Mint ahogy arról sem ejt egy szót sem, hogy 2016-ban a brüsszeli bürokraták nyolc olyan döntést hoztak, amelyek kötelező betelepítést irányoztak elő.

Szóval nagyon fontos az érvényes népszavazás október 2-án, ezért mindenkinek el kell menni és lelkiismerete szerint kell szavazni.

Hogy Kovács Lászlóval találkozik-e valaki a voksoláson, azt nem tudni. Valaki azt mondta, hogy kétfarkú kutyaként ott fog ugatni a szavazóhelyiség előtt, hogy utolsó leheletéig agitáljon az érvénytelen szavazatok, az érvénytelen népszavazás érdekében.

A felmérések azt mutatják, hogy kiteheti a lelkét, mert érvényes és sikeres lesz a népszavazás. Az emberek meg jókat nevetnek majd a kétfarkú kutyán, amelyik megszólalásig hasonlít Kovács Lászlóra.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30065/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Józsefné
Józsefné 2016-09-07 18:11:37
Az az érzésem , hogy elkenzékiéknél elhangzott valaha egy rossz tanács, miszerint csak ellenkezni kell a sikerekért és pártjuk önazonosságáért.
Itt le is ragadtak, s ebből a hurokból nem is láthatóak, nem felfoghatóak az aktuális történések.
Minden megnyílvánulásukkal alkalmatlanságukról tesznek tanubizonyságot...
Válaszolok
Jutka 2016-09-07 16:38:48
Tuti, azt is hozzátette, merjetek kicsik lenni! De befejezem az írást, mert nem tudok jól nevelten írni ezekről. Egyszerűen undorítóak!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?