A népszavazás lesz Lendvai(ék) taposóaknája?

Férfiemberként röstellni való, ha egy hölggyel kapcsolatban nem először nyersen kell fogalmazni. Némi mentség az ügyben, hogy a kommunikációs ellenérveket nem a kisujjamból szopott gondolatok alapján kényszerülök megfogalmazni, hanem Lendvai Ildikó volt szocialista, az egykori SZDSZ-szel is könnyen szót értő politikus állításaival kapcsolatban. A kötelező udvariassági szabályok alól továbbá az is adhat némi mentességet, hogy Lendvai az írás kontextusában nem hölgyként, hanem ex-politikusként van jelen, ami ugye alapvetően más minőség, ha tetszik, más káposzta.

Lendvai a népszavazást, mint olyat, nem képes megemészteni. Retteg attól, hogy kiderül: a magyarok józanok. Őszintén féltik családjukat, asszonyaikat, lányaikat, a települést, ahol élnek, hagyományaikat, kultúrájukat, ezért nagyon sokan elmennek szavazni és a nemet fogják beikszelni. Lendvai retteg attól, hogy megint kiderül, az ellenzéknek mennyire nincs hatása az emberekre, a józan többség mennyire elfordul a hazug szociálliberális politikai világtól.

Mert Lendvai jól tudja, hogy a magyarok nem akarják az országot a migránsokkal megosztani, míg ők, a szociálliberális ellenzék nagyon is ezt akarja. Pusztán azért, hogy a maga idejében majd rájuk szavazzanak, hogy őket juttassák a hatalomba. Hisz tudjuk, hogy a migránsok mindenütt a baloldalt támogatják szerte Európában, sőt a világon és az is tény, hogy a globalista erők és az iszlám között szövetség van. Soros György nem véletlenül tesz meg mindent Európa migránsokkal való elárasztásáért, a nemzetállamok fölszámolásáért. Ők azt mondják, így lehet fölvirágoztatni az öreg kontinenst. A nemzeti érdekek védelmezői pedig pontosan tudják, hogy az ellenkezője az igaz: Európa gazdasági leigázása, később a politikai hatalom megszerzése a kontinens népe felett.

S miután ez a cél, ezért külön fokozottan gusztustalan, hogy Lendvai úgy érvel a magyarság apokalipszise érdekében, mintha a szoclibek akarnák ettől megmenteni az országot.

Ezért riogat azzal, hogy Orbán ki akar lépni az Európai Unióból. Ez természetesen nem igaz, számtalan nyilatkozat cáfolta ezt. Ezt Lendvai is elfogadja, de úgy véli, hogy még rosszabb lenne, ha sikerülne Orbán terve, az unió saját képünkre formálása. Számukra, ballibek számára biztosan. Ha ugyanis megerősödnek a nemzetállami érdekek az unióban, akkor továbbra is csak olyan képviselők kaphatnak helyet annak testületeiben, akiket választásokat nyert pártjuk delegál. Tehát demokratikus alapok nélkül nem működhet a jövőben az EU, ahogy azt a senki által meg nem választott brüsszeli demokraták szeretnék. S minden törekvésük arra irányul, hogy az Európai Bizottság minél erősebb politikai szerepet töltsön be, jóllehet e testület feladata a jogalkalmazó munka, az EU jogszabályainak betartatása. A politikai feladat a választott állam- és kormányfők testületéé, az Európai Tanácsé.

Lendvai azt is el szeretné hitetni, hogy az érvényes és eredményes népszavazás senkit nem kötelez semmire, nincs gyakorlati következménye, fölösleges pénzkidobás az egész. Mondják, főleg azért nem kötelez senkit semmire, mert az uniós szerződés aláírásával átadták a jogok nagy részének gyakorlását az Európai Bizottságnak. Csakhogy a nemzeti szuverenitás védelme, osztott hatáskörről lévén szó, megmaradt Magyarországnál. A népszavazás eredményéről az országgyűlés törvényt alkot, s az Alaptörvényben is rögzítheti, hogy a parlament hozzájárulása nélkül az Európai Unió nem írhatja elő nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését.

Ez nagy csapás lenne nemcsak Lendvai, hanem az egész magyar ellenzék számára. Ezzel együtt azt mégsem várhatják el az országlakosoktól, hogy saját életösztönük, önvédelmi reflexük parancsa ellen szavazzanak.

Az már csak hab a tortán, hogy az MSZP egykori vezérkarának illusztris asszonya bűnben fogant népszavazásról mer beszélni. Mondván, hogy Orbán Viktor akkor jelentette be, amikor az MSZP egy másik ügyben sikertelenül kezdeményezett népszavazást. Nos, azt gondolom, hogy a nemzet legfontosabb kérdéséről, a szuverenitásunkat érintő állásfoglalásról szóló népszavazás bejelentését nem lehet „csak úgy” előkapni. Továbbá a miniszterelnök az MSZP-kezdeményezés kivizsgálását is bejelentette. Időközben az is kiderült, hogy a szocialisták népszavazási kezdeményezése lett a befutó, hiába érkezett a kérelem másodiknak az átvételi berendezéshez. Más kérdés, hogy a vasárnapi boltzárra vonatkozó döntését a kormány visszavonta, így az MSZP e témában kezdeményezett népszavazása okafogyottá vált. Utóbb kiderült, hiába próbált ennek ellenére összegyűjteni az MSZP 200 ezer érvényes aláírást a népszavazáshoz, nem sikerült neki. A kezdeményezéssel kapcsolatos eljárás közben „bűncselekmény hiányában” lezárult.

Lendvai szörnyű sok hazugságot, rágalmat hordott össze írásában, amelyek politikushoz is méltatlanok, nemhogy mennyiségüket és minőségüket tekintve egy nőhöz. Főleg a magát hoch demokratának valló asszonyhoz!

„Csalókkal ne ülj le játszani!” – mondja Lendvai.

Kedves Ildikó, csalók azok, akik hazugságok, félrevezetések által el akarják venni a polgároktól a demokrácia gyakorlásának jogát.

Ha valaki feláll az asztaltól, az nem az ellenzék lesz, hanem a magyar nép.

S nem a népszavazást bojkottálja, hanem azokat, akik nagy garral ellene agitálnak. Bojkottálja őket talán további ciklusokra is, saját, jól felfogott érdekében.

A népszavazás lesz Lendvaiék taposóaknája?

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30139/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
József 2016-09-10 19:10:23
Teljesen korrektek gondolatok és következmények! Valamit nagyon nem értenek!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?