A szavazók kiköphetik az MSZP langyos boldogságát

Molnár Gyula és Hiller István

Az MSZP boldog, mert talált egy olyan mondatot Orbán Viktor kötcsei beszédében, amelyet félremagyarázhat. Molnár Gyula pártelnök és Hiller István választmányi elnök akár közösen is nekifoghatott a nemtelen munkájának. Gondolhatják, így esetleg nagyobb nyomatékot adhatnak dehonesztálónak szánt bejelentésüknek.

Szerintük ugyanis Orbán Viktor beismerte, hogy nincs jogi következménye a kvótareferendumnak, a népszavazás tehát illegitim.

Azt, hogy mitől lenne illegitim, nyilván maguk sem tudják, hiszen a legitimitásához minden törvényi feltétel adott. Szabályos volt a köztársasági elnök népszavazási kiírása, pontosan időben kezdődött a kampány, s nyilván a népszavazás is rendben, a törvényeknek megfelelően le fog zajlani.

Ha arra gondolnak a szocik, hogy Magyarországnak nincs hatásköre a népszavazás kiírására, mert ezt a jogkört az Európai Bizottság gyakorolja az alapján, hogy a csatlakozási szerződés aláírásával a jogot átruházta az EU-ra, akkor tévednek. Erre ugyanis joga van Magyarországnak, hiszen osztott hatáskörről van szó, a szuverenitásról tehát a nemzetállamoknak van joguk és kötelességük rendelkezni. Tehát a magyar népszavazási eljárás teljesen legitim.

A „jogi következményre” vonatkozó Orbán mondat így szól: „Október 2-a után élet-halál harcot kell folytatnunk azért, hogy meg tudjuk változtatni ezeket a döntéseket. Azt sem tudom mondani, hogy ez biztosan sikerülni fog.”

Ez a kijelentés arról a várhatóan parázs politikai küzdelemről szól, amelyet az érvényes és eredményes népszavazás után Orbán Viktornak és szövetségeseinek mindenképpen le kell folytatni a zöld asztal mellett. De nem mindegy, hogy eközben a referendum alapján az Országgyűlés törvényben mondja ki, hogy az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem lehet hazánkba migránsokat betelepíteni. S ezt az Alaptörvénybe foglalás tovább erősíti.

Orbán Viktornak külön erő szükséges ahhoz, hogy a tárgyalásokon sikerrel szerepeljen. Ehhez kell a konkrét ügyben hozott népszavazási döntés. Az MSZP mellébeszél akkor, amikor arra hivatkozik, hogy Orbán már elnyerte a magyarok képviseleti jogát a 2014-es választásokon. Ez általában igaz, de a népszavazás ügyében szükség van további munícióra. Már csak azért is, mert Magyarország következő 50-100 évének minőségéről van szó. Az MSZP persze nem érdekelt Orbán tárgyalási pozíciójának megerősítésében, ők legszívesebben a lovak közé dobnák a gyeplőt és sorsára hagynák az ország szekerét.

Azt is mondták az MSZP-sek nagy okosan, hogy a népszavazás csupán pártszavazás, amely kizárólag Orbánról és a Fidesz-ről szól, hogy elfedje az egészségügy, az oktatás és más területek problémáit.

Aranyos. Az egészségügyben éppen most kezdődött egy nagyszabású, több lépcsős béremelési program, amely tovább fejlesztve alkalmas lehet arra, hogy visszacsábítsa a Nyugaton munkát vállaló egészségügyi dolgozók javát.

A pedagógusok esetében is emelt bért kapnak a tanárok októbertől, s a későbbiekben tovább emelkedik a bérük, miközben kiderült, hogy az elégedetlenkedő pedagógusok civil vezére, Pukli István Fidesz szavazó és nem is akar más lenni. A regnáló oktatási rendszert sem akarja megszüntetni, csak módosítani. E bejelentésétől nehezen vett levegőt a személyével kapcsolatban nagy reményeket tápláló ellenzék. Azt várták tőle, hogy a 2018-as választás egyik vezéralakja legyen. Hát nem lesz.

Az MSZP kötcsei beszéddel kapcsolatos megállapításai tehát teljes mértékben alaptalanok.

Kérdés továbbá, ha pártszavazásnak minősítik a referendumot, akkor ez azt is jelenti, hogy az ellenzék szavazói, szimpatizánsai – élén az MSZP-sekkel – tárt kapukkal fogadnák a migránsokat? Ha elfogadják a fideszesek tiltakozását a kötelező betelepítésekkel kapcsolatban, akkor az esetleges migránsokról való gondoskodást teljes egészében az ellenzéki tábor vállalja magára?

Azt gondolom, ez viccnek is rossz, az MSZP mégis akár erre is utalhat a pártszavazásról szóló kijelentésében.

Csak hogy legyen tiszta, miről van szó. Mostanában 120-160 ezer emberről beszélnek Brüsszelben a hazánkra érvényes betelepítési kvóta kapcsán. Felső határ nincs, tehát végső számot nem tudunk. De amennyiben csak ez a 120 ezer ember érkezik hozzánk, a családegyesítést és a gyermekvállalást figyelembe véve néhány éven belül már egy 5-600 ezres, folyamatosan gyarapodó közösségről beszélhetünk, mondta Lázár János miniszter.

Érdemes ezen elgondolkodni az MSZP vezetőinek is, akik a kampányidőszakot arra használják föl, hogy megpróbálják lebeszélni a magyarokat a részvételről és a nemmel való szavazásról. S mindezt úgy teszik – álságosan – mintha ők nagyon is támogatnák a referendumon való részvételt és a nemmel való szavazást.

„Nem vagy se hideg, se meleg. Mivel langyos vagy, kivetlek a számból” -olvashatók a Jelenések könyvében az Úr szavai.

Az MSZP langyos boldogsága is könnyen hasonló sorsra juthat október 2-án. Az emberek könnyen kiköphetik a szájukból!

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30171/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Aldóne Niki
Aldóne Niki 2016-09-11 17:24:56
Az ellenzék véleménye nem más, mint folyamatos ellendrukkeri kritika.
Ha egy csepp eszük lenne a politikához, akkor ismernék a vonatkozó jogszabályokat és az ügymenetek természetét.

Ha nem lenne demokratikus, ügydöntő népszavazás, akkor az ügyet leminősítenék Orbán" ügynek és FIDESZ" ügynek, és szólni sem lehetne ezügyen, Brüsszelben.

Ennek az ellenzéknek vagy nincs elégséges politikai ismerete, vagy nagyon is van, de annyira kevés, hogy nem szégyenlik hirdetni a nemzetet megkárosító, áruló demaógiájukat.
A szégyentelenség is politikai tényező, de a hosszú távú sikert elfelejthetik akik eben szenvedek!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?