Schulz: szemben Orbánnal, szemben Európával

Martin Schulz

Nihilista Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke személyes találkozót kért Orbán Viktortól. Közismert, hogy a nihilista: minden társadalmi értéket elvet, minden erkölcsi követelményt, törvényt tagad. Az atv.hu információi szerint azért, mert Brüsszelben megelégelték a személyeskedő hangnemet. A parlamenti elnök a szeptember 16-iki EU csúcson akar beszélni a magyar kormányfővel Pozsonyban.

Hogy ez így vagyon-e vagy sem, azt nem lehet tudni pontosan, mert a portál értesüléseit Ujhelyi István szocialista EP képviselő erősítette meg, akit – nem árt tisztázni – semmiféle hivatalos minőség nem köt Schulz-hoz. Ujhelyi hozzátette, Brüsszelben valóban megelégelték, hogy Orbán személyeskedő hangnemben beszél az EU-s vezetőkről. „A pozsonyi találkozón a miniszterelnöknek lehetősége lesz megismételni hazug állításait” – nyilatkozta Újhelyi.

Hazug állítások? Melyek lennének azok?

Kötcsén úgy fogalmazott Orbán Viktor, hogy „amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus. Ez a nihilista szemlélet rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire. Ismert képviselői is vannak, mint Juncker, Verhofstadt és Schulz. A nihilista társadalomban kisebbségben vannak, de az európai elitet már rég elfoglalták. Miként Csurka István az SZDSZ-ről szólva lehangolóan, de pontosan a dolgok lényegét fogalmazta meg, ők nem választást akarnak nyerni, hanem be akarnak ülni a zsűribe. Miként a nihilista elit is megragadta a zsűri pozícióját az intézményrendszerben.”

Ez lenne a hazug beszéd? Ezek volnának Orbán Viktor hazugságai?

Nem inkább arról van szó, hogy a magyar miniszterelnök ki meri mondani a valóságot, amit a PC, azaz a politikailag korrekt beszédmódhoz szokott Schulz-fülek sértőnek találnak? Ahogy Sarkozy francia exelnök fogalmazott, a politikai korrektség nem más, mint a gondolatrendőrség. Szintén Sarkozy mondta, ideje megszabadulni a kisebbségek rémuralmától. S hogy mennyire nem hazugság a zsűrinek a nihilista elit általi elfoglalása az európai intézményrendszerben, azt jól mutatja Junckers európai bizottságelnök nyilatkozata még a beiktatása előtti időkből, amikor arról beszél, hogy a fontos döntéseket jobban szereti szűk körben, zárt ajtók mögött meghozni, távol a nyilvánosság fórumaitól.

Már most látható, hogy Orbán Viktort nehéz lesz hazugságon kapni Pozsonyban a Schulz-zal való megbeszélésen. Az EP nihilista elnöke nyilván abban bízik, hogy a dolgok visszazökkennek majd a „rendes” kerékvágásba. Ez azonban délibáb, önáltatás, ezért Orbán Viktor valószínűleg azt mondja majd erről Schulz-nak, hogy az új helyzetben Brüsszelnek fel kell ébrednie.

A két vezető esetleges találkozóján valószínűleg szóba kerül az a nyilatkozat is, amelyet Schulz a migránsok szegedi befogadásával kapcsolatban adott, s amelyet a magyar kormányfő a parlament őszi ülésszakának nyitónapján idézett. A nyilatkozat a Stern magazinban jelent meg március 22-én. Schulz: „Szeged elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni.”

S hogy ez a gondolat sem egy elszólás, egy baloldali politikus hagymázas félrebeszélése, azt jól mutatja a Die Zeit című lap május 18-iki írása. Ebben arról van szó, hogy új menekültelosztási rendszert javasolnak az európai szociáldemokrata politikusok. Az elképzelés szerint a menekültek befogadásáról nem az uniós tagállami kormányokkal, hanem az önkormányzatokkal kellene megállapodni. Az önkormányzatok közvetlenül pályázhatnának pénzért Brüsszelbe az Európai Bizottsághoz. A pénzt a menekültek elhelyezésére kellene fordítani, amely uniós alapból származna. Az alapot a tagállamok töltenék fel, az elosztás felügyeletét pedig az Európai Bizottság gyakorolná.

Kedves nihilista Martin Schulz!

Ön is láthatja, hogy nincs is semmiféle hazugság. Orbán Viktor nyugodtan leülhet Önnel beszélgetni Pozsonyban, nem fogja tudni még füllentésen sem rajtacsípni. Az persze valószínűleg kellemetlen lehet majd Önnek, ha a magyar miniszterelnök nem politikailag korrekt, azaz hazug módon fogalmaz, s nem veti alá magát a nihilista elit gondolatrendőrsége elvárásainak. Ezért viszont ne haragudjon rá, hiszen Orbán Viktor – mint Ön is jól tudja – nem nihilista, nem a zsűriben foglal helyet, hanem a magyar népet képviseli. Ő arra kapott felhatalmazást és arra tette le az esküt, hogy a magyar nemzet érdekeit fogja szolgálni. Ebbe beletartozik az is, hogy egyenesen beszél, igazat mond. A néptől kapott mandátumánál fogva nem is tehet mást!

Még kivételt sem tehet az Ön kedvéért, kedves Schulz úr. Magyarországon az a szokás, hogy betartjuk a törvényt és az adott szavunkat. A magyar olyan nép, amely ragaszkodik a hagyományaihoz. Így tesz akkor is, ha a sötét szobák mélyén a zsűriben másként is döntenek némelyek és szívük mélyén tovább biztatnák a migránsokat az európai bevándorlásra.

Ezzel azonban nemcsak Orbán Viktorral, de Európa népével is szemben találják magukat. Jó lesz erre odafigyelni a magyar miniszterelnökkel való megbeszélés során!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30252/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?