Osztrák zabszem, magyar jövőbelátás

Christian Kern osztrák kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök

Még zajlik a vita arról, hogy magyar szempontból sikeres volt-e Pozsony vagy sem, a tényeken azonban nem lehet vitázni. Több apró siker mellett az alapkérdésben nem sikerült áttörést elérni: az Európai Bizottság nem enged továbbra sem a negyvennyolcból, ragaszkodik a migránsok kötelező jellegű tagállami széttelepítéséhez. Az viszont várható, hogy esély van arra: a jövőben növekszik Ausztria aktivitása a V4-ek összefogása mellett.

Orbán Viktor nem először teszi tanúbizonyságát annak, hogy – a költővel szólva – tudatos jövőbe lát. Alig ért véget Kötcsén a polgári piknik, s az ottani szavainak máris konkrét realizálódási jelei vannak. „A mi mostani lehetőségünk az, hogy a migránsvitát ne engedjük a PC (politikailag korrekt, azaz hazug – a szerk.) kényszerű keretrendszerén belül megvitatni. A mi ígéretes statisztikánk az, hogy ezt a súlyos kérdést az elitek ne dönthessék el az emberek kizárásával, hanem népszavazások sorával kénytelenek legyenek róla megkérdezni őket.”

Ismeretes, Ausztriában választási csalás miatt elhalasztották az új időpontra kitűzött elnökválasztást is. Ennek vannak nevetséges technikai okai, mint az például, hogy nem ragadt a boríték, de valószínűsíthető, hogy a háttérben más, komolyabb dolgok is közrejátszanak a halasztásban. Megvan ugyanis a komoly esélye annak, hogy az Osztrák Szabadságpárt jelöltje, Norbert Hofer migránsellenes politikája révén népszerűbb lesz akkor is a szocialisták, a zöldek és a néppártiak jelöltjénél és megnyeri az elnökválasztást. Ahogy csalás nélkül minden bizonnyal az érvénytelenített választáson is ők kapták volna a legtöbb szavazatot. Az időközben csúfosan megbukott kancellár, Werner Fayman, aki többször alpári módon támadta Orbán Viktort, úgy intett búcsút a nagypolitikának, hogy migránspárti retorikájával, félszívvel végrehajtott szárnyas kapukat létrehozó tetteivel akarva-akaratlanul is üzent utódjának. Orbán érzékeli, hogy Christian Kern kancellár szélesebb látókörű politikus. Ennek lehet konkrét eredménye az, hogy az osztrák hatóságok elkezdték kijelölni Hegyeshalomnál a magyar-osztrák határszakaszon építendő kerítés nyomvonalát. Ez számunkra többszörösen is jó hír.

Többek között azért, mert érzékeljük a sógoroknál is a zabszempolitikát. Mintha végre nekik is kezdene fontos lenni saját lakosságuk biztonsága. Emlékezetes, Orbán Viktor néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy újabb kerítést építenek Magyarország déli határánál, amely sokkal erősebb lesz a meglévőnél, amely nem öt-tízezer, hanem akár két-háromszázezer migráns határon kívül tartására is alkalmas lesz. A bevándorlási krízis ugyanis csak eztán válik igazán veszélyessé, a Közel-Keleten és Afrikában sok tízmillió ember vár arra, hogy a jobb életkörülmények reményében Európában keresse a boldogulását. Megindulásuk nagymértékben függ az EU-török megállapodás sorsától.

Orbán eddigi előrelátó megállapításait, tetteit az idő mindig visszaigazolta.

Az osztrák kormány pedig most talán két legyet is ütni akar egycsapásra. A kerítésépítéssel a lakosság számára igyekeznek jobb színben feltűnni, olyannak, akiknek fontos az osztrák polgárok védelme. A másik oldal pedig, hogy az október végén, november elején megtartandó elökválasztásra is lehet a kerítéssel burkoltan kampányolni a jelenlegi kormánykoalíció sikeréért a bevándorlásellenes esélyes Szabadságpárttal szemben.

Akkor már minden bizonnyal túl leszünk a magyar népszavazáson, amely mindenképpen el fogja utasítani a migránsok kötelező betelepítésének elfogadását. A szavazások érvényessége még kérdés, de bármi is lesz a vége, ha „csak” három és fél millió ember szavaz nemmel, az ő álláspontjukat akkor sem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez az eredmény pedig segít a sógoroknak, hogy vállalják akaratukat. Az elnökválasztás ugyanis szintén akaratnyilvánítás, ha tetszik: a népszavazás sajátos formája. Eredményéből mindenképpen kiolvasható lesz, hogy az osztrák polgárok befogadáspártiak-e vagy sem. Gyanítom, éppúgy ellene lesznek, ahogy a minapi berlini tartományi választás résztvevői, akik megakadályozták, hogy az eddigi koalíciós vezetés tovább irányítson Berlin környékén.

Érezhető tehát, hogy a zabszem nem fér az osztrák vezetés ülepébe. Igyekeznek olyan lépéseket tenni, ami népszerű az osztrák választók számára. Ennek pedig Magyarország komoly haszonélvezője lehet, hiszen az Orbán által képviselt emberközpontú migránspolitika, a V4-ek nézetazonossága mellett jó példa arra, hogyan lehet előre haladni ebben a rendkívül nehéz bevándorláspolitikai helyzetben. Az idő előre haladtával egyre több ország számára lesz világos, hogy Soros Györgynek és eszmetársainak elsősorban amerikai indíttatású és érdekű globalista erőfeszítései kevésnek bizonyulnak a népek akarata mellett. Még akkor is, ha a nyugati államok már most tele vannak muszlimokkal, s csak idő kérdése, hogy a számuk növekedése mellett mikor nyilvánítják ki igényüket a politikai hatalom megszerzésére.

Még időben van Nyugat-Európa, hogy észbe kapjon. Gyanítható azonban, a jövő évi német, francia, holland választások nem hagyják érintetlenül a jelenlegi vezetőgarnitúrát.

Nagyon jó lenne, ha Ausztria szorosan együttműködne a V4-ekkel, segítene abban, hogy az Európai Unió a nemzetállamok szervezete legyen, ne pedig az Európai Egyesült Államok felé tolódjon el a struktúrája. A nemzetállamok jobb döntést tudnak hozni polgáraik közös érdekeinek szolgálatában, mint a senkinek elszámolási kötelezettséggel nem tartozó brüsszeli bürokraták.

Orbán Viktor jól látja.

Szemlélete egész kontinensünk jövője szempontjából óriási jelentőségű.

Annak a politikának van jövője, amely képes az emberek akaratára építeni. Amely igazi demokrata szemlélet.

Amely felnéz az állampolgárokra, nem lenézi őket.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30374/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?