Vona a ballibek magyar hangja?

Vona kátyuban

Ha masni piroslana a hajukban, akkor lufieregető kislányokként tekinthetnénk Vona Gáborra, Simicska Lajosra és Juhász Péterre. Ám sem a piros masni nincs rajtuk, sem kislányként nem lehet rájuk tekinteni. Marad tehát a megfigyelési lufi, amivel ez a három nagyszerű ember igyekezett meglepni a gyanútlan tévénézőket. Már ha valaki az ATV-t szemlélve gyanútlannak minősíthető. Az adón ugyanis inkább gyanakvó megközelítésű anyagokat lehet látni, amelyekben mindig ott bujkál az a gondolat, hogy a kormány valamit nem jól csinál, sumákol, túl akar járni a választópolgárok eszén. Aztán a végén kiderül, hogy mindebből egy szó sem igaz, rossz az, aki rosszra gondol.

Most az úgynevezett megfigyelési üggyel igyekezett borzolni a kedélyeket a jeles ellenzéki médium, amelyhez a Hír TV is igyekezett szorosan felzárkózni. Vona Gábor jobbikos elnök nyitotta a sort, akinek kisgyermeke hívta föl a figyelmét, hogy a másik kocsiból bácsik fotózzák őket. Mint kiderült, nemcsak a gyerek iskolája előtt, hanem a házuknál is látták már a fotósokat. Vona őket paparazzinak nevezte, azaz lesifotósoknak, akik úgy akarnak róluk különböző tartalmú felvételeket készíteni, hogy arról nekik maguknak nincs tudomásuk. Vona a riportban elmondta, hogy a fotósokkal történt angol nyelvű párbeszéd után kiderült, hogy olaszok és egy olasz ügynökség megbízásából dolgoznak, készítik ezeket a felvételeket. Hogy az ügynökséget ki bízta meg, arra nem tudott választ adni Vona. Levonta azonban az előre borítékolható következtetést, hogy miután Simicska Lajost és Juhász Pétert is hasonló ”kiváncsiskodás” érte, s őket hármójukat semmi sem köti össze azon kívül, hogy mindhárman Orbán Viktor útjában állnak. Ergo nem lehet más a megbízó, mint a magyar kormány.

Mindjárt el is képzeltem, milyen nagyszerű hétvégi szórakozása lehetne Orbán Viktornak, amint fényképsorozatot nézeget arról, hogy Vona Gábor iskolába viszi csemetéjét. Fogja a kézét, hátára segíti az iskolatáskát, megigazítja a ruhácskáját, majd elcsattan a szülői puszi és uzsgyi, lehet menni az isisbe. Ennél épületesebb elfoglaltsága nem is lehet az európai vezetőkkel migránsügyekben rendre birkózó kormányfőnknek. Netán megszemléli a Juhász Péterre váró paparazzik kocsiját vagy Simicska Lajos legújabb színes nadrágtartóját, amint veszprémi háza közelében igazgatja. Lehet, hogy Vona, Juhász vagy Simicska, akinek a jóképű szinkronszínész, Csintalan Sándor a magyar hangja, jól szórakozna hasonló helyzetben valamely kormánytag titokban készült családi fotóit nézegetve, de talán ezért nem jutott eddig közel a kormányrúdhoz egyik sem. A magyar nép ugyanis meg tudja különböztetni az ocsút a búzától.

A viccet félre téve a Fidesz, illetve a kormánykoalíció pártjai Hollik István révén visszautasította a feltételezést, hogy a paparazzik a kormány megbízását teljesítették volna, légből kapottnak minősítve a gondolatot is.

A Simicskát képviselő Csintalan természetesen ezúttal is bemondta a frankót. Szerinte ugyanis nem véletlen az, hogy a lesifotósok láthatóvá váltak, mert ezt a megrendelő is így akarhatta. Csintalan szerint az eddig is erős megfigyelés alatt álló Simicska hozzá van szokva efféle történésekhez. Hogy Csintalan ezt honnan veszi, nem tudatta a nyilvánossággal. Azt viszont igen, hogy ez a megfigyelési látvány valójában a magyaroknak szólt. Az az üzenete, hogy a kormány mindenkit megfigyel, mindenkit lát, úgyhogy mindenkinek érdemes az elvárások szerint viselkedni, ha nem akarja, hogy megüssék a bokájukat. Csintalan szerint az egész társadalom górcső alatt áll, hogy megfélemlítsék, megrettentsék az embereket így nem sokkal október 2., a népszavazás előtt. Ne merjenek otthon maradni, de merjenek igen-nel szavazni, mert ezt a kormány látja, tudja és meg fogja torolni.

Hihetetlen, de ezt üzente Csintalan száján keresztül Simicska Lajos a magyaroknak. Csintalan meg szíves-örömest tolmácsolta. Talán úgy gondolta, hogy még most is a pártállami időket éljük, amikor napi gyakorlatnak számított a politikával foglalkozók megfigyelése. Amiben akkori énjén keresztül személyesen Csintalan is közreműködhetett. Nem biztos, hogy véletlenül lett Horn Gyula miniszterelnöksége idején az MSZP egyik első számú vezetője. Horn választási győzelme feletti örömében, mint közismert, bukfencet vetett a Hősök tere betonján. Most meg Simicskát szolgálja lihegve. Akár Orbán mellett ál, akár a másik oldalon. Csintinek tökmindegy.

Arról nem beszélve, hogy Vona Gábor, Simicska Lajos és Juhász Péter nem is áll olyan távol egymástól, mint Vona láttatni véli. Mióta Simicska Orbán Viktorral szembefordult, azóta szemlátomást a Jobbikon keresztül igyekszik megvalósítani Orbán politikai építményének lerombolását. Médiumain – Hír TV, Lánchíd Rádió, Magyar Nemzet – nem győzi ekézni a kormány intézkedéseit. Elsősorban azokat persze, amelyek az ő nagytőkései érdekeit sértik. A konfliktus is azért alakult ki közöttük, mert Orbán a társadalom érdekeit tartotta szem előtt, Simicska pedig a sajátját, a kettő pedig nem esett egybe.

Most Vona Gáboron a sor, hogy Simicska támogatásával igyekezzen hatékonyan szembe menni Orbánnal. Juhász Péter, a gyilkosokkal kokettáló marihuana szakértő, ebben a kapcsolatrendszerben kisinas, neki az a szerepe, hogy a kormány számára kínos ügyeket a nyilvánosság előtt napirenden tartsa. A baj csak az, hogy ilyen ügyek nincsenek, Juhász még egyet sem tudott végig vinni, munkája eredményeként felmutatni. Az ilyen „megfigyelési” ügynek viszont nagyszerű szereplője, akinek bőven az arcára fér mindaz, ami a rendes emberekére soha.

Nincs tehát megfigyelési ügy. Légből kapott az egész. Arra jó, hogy a balliberális média két-három napig elszórakozzon rajta. Megtévesszen vele, akit lehet.

Emlékeznek, tíz évvel ezelőtt maga Gyurcsány Ferenc kormányfőként jelentette be, hogy bűnözői körök robbantásos merényleteket akarnak elkövetni a választási nagygyűléseken. A Fidesz két nappal későbbre tervezett választási nagygyűlést. Akkor a Népszabadság járt élen a rémhírterjesztésben. Szerinte a szlovák titkosszolgálat figyelmeztette a magyar kormányköröket. Már akkor kiderült, hogy a szlovák nemzetbiztonsági szolgálat semmilyen információt nem adott ki az ügyben.

A cél tehát nem változott. A magyarok félrevezetése az aktuális politikai érdekekek szerint. Tíz éve azért, hogy ne menjenek választási nagygyűlésre, most azért, hogy ne menjenek el a népszavazásra.

A balliberális ellenzék, akikkel Vona meghitt viszonyt ápol, tehát semmit sem változott. Nem véletlen, hogy a magyar emberek többségének felfordul a gyomra tőlük.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30464/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?