A kétfarkú Kovács újratöltve

Szili Katalin, Kovács László: ma már eltérőek a nézeteik

Hiába emlegeti a média az MSZP volt elnökét úgy, hogy kétfarkú Kovács László, eme különleges tulajdonság azonban nem hatotta meg Szili Katalint, a szocialisták egyik egykori első számú reprezentánsát, s nem követi őt az október 2-iki népszavazáson. Kovács ugyanis a Magyar Kétfarkú Kutyapárttal egy követ fújva arra buzdít, hogy a szavazók érvénytelenül voksoljanak. Ez annyit jelent, hogy mindkét kört – az igent és a nemet – egyaránt ikszeljék be. Ez esetben a szavazólap érvénytelen. Úgy számít, mintha a gazdája el sem ment volna a szavazásra. Így a résztvevők számából a voksok összeszámolása után levonják az érvénytelen szavazatokat. Ez azért okozhat galibát, mert urnazáráskor a részvételi adatok jelezhetik azt, hogy érvényes volt ugyan a népszavazás, hiszen több, mint négymillió ember megjelent a referendumon. Ám az érvénytelen szavazatokat utóbb levonják, így akár érvénytelenné is válhat a teljes népszavazás, ami ugye nem lenne jó. Ki a fene akar ugyanis migránsokkal együtt élni hosszú távon – figyelemmel az intenzív muszlim népszaporulatra – a kéretlen jövevények akár az ország irányítását is átvehetik. Addig is ellenséges viszonyban élnénk egymás mellett, mert a vallásuk finoman szólva nem a kereszténységgel szembeni toleranciát hirdeti.

Kovács László előbb a Népszabadságban, nemrég aztán a Klubrádióban hosszan magyarázta, miért jó módszer, ha valaki érvénytelenül szavaz. Ezt most nem ismételjük meg, ahogy frissen szabadult terroristának sem mutogatjuk, miként lehet a legújabb fejlesztésű pokolgépet észrevétlenül működésbe hozni.

Persze, vannak a kétfarkú Kovácsnak cimborái. A helsinkifigyelő.blog például fényképekkel illusztrált cikket közölt arról, hogyan lehet érvénytelenné tenni a szavazólapot. A módszerektől a kétfarkú kutya(párt) is biztosan megnyalja a száját.

Szili Katalin azonban másként látja a helyzetet. Az országgyűlés volt szoci elnöke, jelenleg miniszterelnöki megbízott határozott NEM-mel voksol október 2-án. Fittyet hányva az MSZP hivatalos állásfoglalására, mely szerint az állampolgároknak bojkottálniuk kell a népszavazást, azaz otthon kell maradni. Szili rokonszenves álláspontját azzal indokolta, hogy a demokrácia adta legkiemelkedőbb lehetősége a népszavazás, a részvételi demokrácia legmagasabb foka. „Egy önmagát valódi demokratának tartó ember ilyenkor él ezzel a lehetőséggel. Ez az, amiért elmegyek szavazni – indokolt Szili.

A magát orbitális demokratának hirdető MSZP egyébiránt az a párt, amely fegyelmi eljárást indított dr. Móricz Eszter XV. kerületi szocialista képviselő ellen, sőt a párttagságát is felfüggesztette, mert azt merészelte nyilatkozni, hogy október 2-án elmegy szavazni és NEM-mel voksol. A hírek szerint Móricz formálisan tudomásul vette a párt döntését, de nem volnék meglepve, ha a képviselő saját jól felfogott érdekében mégis elmenne szavazni és a NEM karikáját ikszelné be. Például azért, hogy kerületében, Rákospalotán ne legyenek migránsok az önkormányzat közreműködésével betelepítve. Az Európai Unió joga ugyanis nem engedi meg, hogy az adott országba illegálisan érkezett migránsokat zárt táborokban lehessen tartani. Mivel az EU ezt nem engedi, így a migránsok elárasztják az országokat. A kormányok pedig arra kényszerülnek, hogy széttelepítsék őket a városokba, megyékbe, kisebb-nagyobb településekre. Ha tehát az unió kötelező betelepítési kvótát ránk tudna erőszakolni, az minden magyar települést érintene. Ahogy Orbán Viktor fogalmaz, „a kényszerkvóta mind a 3200 magyar települést érintené. Nemcsak az ország sorsáról döntünk nemzedékekre előre, hanem saját helyi sorsunkról is. Vagyis együtt sírunk, együtt nevetünk. Nemcsak ez vagy az a település, hanem az összes részesül a bevándorlókból. Mindenki megkapja a magáét!”

Öröm olvasni azt is, hogy a Gyurcsány kormány egykori önkormányzati minisztere, Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke szintén a népszavazáson való részvételre és a NEM-mel való szavazásra buzdít. A jelek szerint Gyenesei is azon szerencsés politikusok közé tartozik, aki a Fletóval való közös kormányzati munkát szellemi károsodás nélkül úszta meg s erkölcsileg sem süllyedt volt főnöke szintjére. Kijelentette, számára az a fontos, hogy a nemzeti sorskérdésekben a magyar parlament és ne az Európai Unió mondja ki az utolsó szót. Hozzátette, vannak helyzetek, amikor oda kell állni egy ügy mellé, amit jónak, fontosnak ítélünk. Aláhúzta, ma Magyarországon nincs annál fontosabb, minthogy újrateremtsük a békés együttélés kultúráját. Ehhez megvannak a lehetőségeink.

Ugyancsak a részvétel és a NEM szavazat mellett érvelt Hack Péter, az SZDSZ egykori ügyvivője, a Hit Gyülekezet diakónusa, aki szerint az uniót egyre inkább politikai közösséggé akarják formálni a nemzetállamok lebontásával a gazdasági és kulturális közösség helyett. Ma már a fontos választóvonal nem a jobb és baloldal között van, hanem a szuverenisták és a globalisták között. Hack magát szuverenistának tartja, mert a szuverén hatalom gyakorlása sokkal áttekinthetőbb s a nemzeti kormányok sokkal inkább számonkérhetőek.

Bár Kovács Lászlót nem vitte magával Gyurcsány Ferenc Londonba, hogy a kint élő magyaroknak közösen próbálják még sózni az agyukat: ne vegyenek részt a szavazáson. Kovács így jobban járt, mert a kinti magyarok udvarias formában így csak Gyurcsányt küldték el melegebb éghajlatra. Amikor ugyanis a volt miniszterelnök – de borzasztó ezt leírni, hogy Gyurcsány itt miniszterelnök lehetett, remélhetőleg soha többé nem esik ilyen sötét folt a nemzet testén – odaért az agitációs szövege velejéhez, hogy otthon maradásra buzdítson, azonnal megszólalt a „Hagyja abba!” közbekiabálás, amit a találkozónak helyet adó kocsma zaja se tudott elnyomni.

Száz szónak is egy a vége: a baloldali-liberális gondolkodók közt is vannak nemzetféltő, nemzetszerető emberek, akik merik vállalni a nyilvánosság előtt is személyes, jól felfogott érdekeik képviseletét. Szili, Gyenesei, Hack csak három karakteres arc arról az oldalról, ahol kevesebben szavaznak majd NEM-mel a népszavazáson, mint a kormánypárti szimpatizánsok térfelén. Sokan reménykednek azért abban, hogy leszünk elegen egy stabilan érvényes népszavazáshoz. Hogy mint Hunyadi Nándorfehérvárnál a töröktől, most a józan többség védheti meg Európát a migránsoktól. Orbán Viktor így fogalmazott: „Én így szeretem ezt az országot, ahogy van és nem szeretném, ha külső parancsra ezt valaki megváltoztatná.”

Így gondolja a józan többség is.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30505/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?