Vonáék fogyatkozó szalmaszálai

Vona cuki tetkója: Thészeusz és Minotaurusz küzdelmét ábrázolja

Olvasónk megfedett egyik minapi publicisztikám miatt, amelyben Vona Gábor, Simicska Lajos és Juhász Péter „megfigyeltetésével” kapcsolatban fejtettem ki álláspontomat. Ebben jeleztem, hogy Vona Gábor állításával ellentétben, miszerint a kormány állhat a nevezettek lesifotósok általi fényképezése mögött, inkább arra gyanakszom, hogy ezek az urak akartak kavarni némi forgószelet maguk körül, ezzel is magukra vonva a nyilvánosság irányukban az idők múlásával egyre fogyatkozó érdeklődését.

A Sándor néven jelentkező opponensem azt írta, hogy „Ma reggel a Vasárnapi Újság című műsorban Orbán arról beszélt, hogy a politikusok lejáratása, megfigyelésük, különböző befolyásolásuk a modern (!!!) politika velejárója, és csak a ’zsurpubik nyavalyognak’ ez miatt. Egyszóval Orbán bevállalja, hogy a politikusok lejáratása és megfigyelése elfogadható politikai eszköz! Várom az elhatárolódását saját magától és egy elnézést, helyreigazítást az oldalon! Üdv.”

Igazából nem akartam a „feddésből” reakciót írni a blogstarra, hiszen nem keveredtünk ellentmondásba. Orbán nem azt mondta, hogy a kormány figyeltette meg a nevezetteket, hanem a következőket: „ … ebben a szakmában, különösen itt, a XXI. században, a modern technológiai vívmányok mellett, amelyek a politikában is megjelentek, itt már a nyafogásnak nincs tere. Bántják az embert, persze, megfigyelik az embert, meg a fejére ütnek az embernek, megpróbálják eltéríteni a szándékától, időnként megalázni is, hátha lelki bizonytalanságot okoznak ezáltal.”

A szó szerinti idézetből kiderül a lényeg. Semmiben nem cáfolja az állításomat, a kormányfő egyszerűen kibontja, hogy mivel kell szembe néznie a politikusnak, ha erre a pályára adja a fejét. Ezért szükségtelen az elhatárolódás önmagamtól, a helyreigazításnak pedig végképp nincs semmiféle oka.

Ezt természetesen megírtam bíráló Olvasónknak, de a megadott e-mail címről többszöri próbálkozás után is visszajöttek az üzenetek. Így nem alakulhatott ki normális párbeszéd közöttünk. Sejtésem szerint Sándor ezt nem is nagyon igényelte, csak úgy igyekezett rámpirítani, hogy megnyilvánulásának ne legyen számára közvetlenül érzékelhető reakciója.

Józan ember számára nyilvánvaló, nem akar itt senki senkit megrettenteni, megfélemlíteni, ahogy a nagyon-nagyon bölcs Csintalan Sándor (Simicska Lajos magyar hangjaként) megfogalmazta. A hírmagyarázók között legjobb bukfencező, a legjobb bukfencezők között pedig a legjobb hírmagyarázó, a rettenetesen szegfűszagú politikus, Horn Gyula virágszála csak egyet akar: a regnáló politikai koalíció kibillentését kormányzóképes egyensúlyából. Milyen jól jön neki, hogy legkisebb közös többszörösükön, Simicska Lajoson keresztül szorosan egybeforrnak Vonával, s a Jobbik teljes szellemiségével. Már amennyire van neki aktuális szellemisége. Mert most, hogy ész nélkül igyekeznek megszabadulni régi köpönyegüktől, amelyben a zsidózás és cigányozás különböző nyelvhasználati megfogalmazásokban kerültek a fő helyre, fogytán vannak az ötletek, a választók kezdenek lemorzsolódni róluk.

Érvényes és vonzó társadalmi üzenetek helyett, amelyre alapvetően képtelen ez a visszataszítóan balos gyökerű, mindig is a Fidesz szavazóbázisát gyengíteni akaró alakulat, paparazzis botránnyal (is) igyekszik a figyelmet magára irányítani. A köpönyegforgatásban is élenjáró bukfenckirály Csintalan, aki Hír TV-s korszakában már mint konzervatív gyökérzetű hírmagyarázó akarta megtéveszteni a nézőket, mint a népi zenekarok kontrása húzta neki a ritmust.

Az igazság az, hogy ennek a helyzetnek, mármint hogy Vona, Simicska és Csintalan jegyben járnak, s talán titkos összejöveteleikre érkezve és onnan távozva úgy köszöntik egymást, mint hajdanán Brezsnyev és Kádár, akiknek ajka az elmondhatatlanul gusztustalan fényképen egymáshoz forr, a józan emberek tömegei szívből örülhetnek.

Emlékezhetünk, hogy 1994-ben, a választásokon úgy nyert az MSZP, hogy egymagában is meg volt az abszolút többsége, az SZDSZ nélkül is kormányt alakíthatott volna. Csintalan áldásos tevékenysége révén népszerűségben ma a piros szegfűsök ott tartanak, ahol. Ha Csintalan most a Jobbikot és Simicskát igyekszik olyan helyzetbe hozni, hogy jobb mérések után akár a 10-12 százalékot is eléri a népszerűségük, akkor csak bíztatni lehet Sándort. Hajrá, mindent bele! Egyszer, talán nem is olyan sokára, úgyis lehull a Jobbik leple (köpönyege), s kiderül, hogy a néppártosodni akaró alakulat teste meztelen. Csintalannal, Simicskával talán hamarabb is eljöhet ez az idő.

Azt például kifejezetten „cuki” ötletnek tarthatják a tömegek, hogy Vona Gábor férfias bicepszére látványos tetoválás került. Nyilván szavazatvonzó célzattal. Hogy ez a nagy truváj Csinti fejéből pattant-e ki, nem lehet tudni. Ám hogy nem beszélte le a visszataszító tintapiktogramról, az bizonyos, mert a tetováltak csoportjába soroló jel, a jóidőnek hála, tavaly óta rendszeresen felfedezhető a pártvezér karján.

Azt nem tudni, hogy a józan többség hány százaléka hord tetkót, remélhetőleg elenyésző, de hogy a CSOK-kal, a családbarát adózással vagy a rezsicsökkentéssel több hívet lehet toborozni, mint az elcsúfított bicepsz megfeszítésével, az szinte bizonyos. Hogy a nemzeti érdekek oltalmazásáról, szuverenitásunk állhatatos védelmezéséről ne is beszéljünk. Nyugodtan mondhatjuk, a fél világ szája tátva marad Orbán Viktor okossága, bátorsága láttán.

Szóval a FIDESZ így akarja „megrettenteni” szavazóit, nem pedig a paparazzik mozgósításán keresztül. De tudják ezt jól a sándorok. Az engem leckéztető fiatalember és a bukfencmester is egyaránt.

Persze, a ballibekkel immár nyilvánosan is mind jobban összefonódó, néppártodosó, cuki Jobbiknak a kínálkozó szalmaszálba bele kell kapaszkodni. Remélhetőleg az utolsó sincs már messze!

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30557/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Laszlo 2016-09-29 15:59:04
Hogy néz ki ez a barom? Van emberfia, aki erre rábízna egy országot? Akiben annyi jó ízlés nincs, hogy nem firkáltatja magát tele, mint egy fogyatékos valóságshow szereplő? Szánalmas, siralmas.
Válaszolok
Kitalátor
Kitalátor 2016-09-28 19:07:24
Horn Gyulának még csak a vékony szőrös alkarján volt egy kicsi szivecskés tetoválás (sorkatonaként kapta), a szíriuszi autószerelőnek meg az egész felkarja. Milyen lesz a következő?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?