Kálmán Olga azért még fogadhat be migránsokat otthonába!

Dömötör Csaba és Kálmán Olga a műsorban

Szánalmas párbeszéd zajlott a minap az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Kálmán Olga műsorvezető között. A szánalom nem Dömötör Csaba miatt alakult ki. Az államtitkár nagyon is korrekten, következetesen állta a sarat.

Kálmán Olga munkáját azonban annál inkább körbe lengte a szánalom. A műsorvezető ugyanis felkészületlenségét kellemetlen visszakérdezéseivel igyekezett leplezni. A látszat legalábbis ez volt. A referendum érvénytelenségére vonatkozó közbevetést papagáj módjára ismételgetve azzal akarta mindenképpen kellemetlen helyzetbe hozni az államtitkárt, miként lehet az, hogy sikeresnek minősítik a népszavazást, miközben az érvénytelen lett és ráköltöttek 15 milliárd forintot. Dömötör hiába mondta, hogy a NEM-ek elsöprő mértéke óriási segítséget jelent a magyar kormánynak az uniós tárgyalásokon, s az ez alapján tervbe vett Alaptörvény módosítás révén lényegében megvédhető hazánk szuverenitása a betelepítésektől, Kálmán Olga csak hajtogatta a magáét a magas költségek és az érvénytelenség ellentmondásáról.

A műsorvezető az egyszerűbb tények tekintetében sem volt megalapozott. Tizenöt milliárd forintos kiadásról beszélt, miközben ennek mintegy kétharmadába került a népszavazás. Dömötör elmondta, hogy politikai reklámokra és társadalmi célú hirdetésekre 5,9 milliárd forintot költöttek, míg a tájékoztató levelek postázására 800 millió forint ment el. Ez terhelte a Miniszterelnöki Kabinetirodát. A választás lebonyolítására pedig az Országgyűlés 4,9 milliárd forintot különített el.

Dömötör jelezte azt is, hogy az ötven százalék fölötti részvétel esetén érvényes népszavazás annyival lett volna több, hogy minden későbbi hivatalba lépő kormányt kötelezett volna arra, hogy eleget tegyen a referendum kérdéseire adott 98 százalékos népakarat betartására. Az államtitkár az érvénytelenség okain változatlanul lovagoló műsorvezetőnek utalt rá, át kell tekinteni, miért lett érvénytelen a népszavazás, de az egyáltalán nem állja meg a helyét, hogy a ráfordított összeg kidobott pénz lenne, ahogy azt az Egyenes Beszéd igyekezett sugallni.

Az alkotmányos identitás kérdéséről azonban még véletlenül sem kérdezett Kálmán Olga. Ha a témában nem mélyedt el, akkor segítség lett volna, hogy erről Orbán Viktor is beszélt sajtótájékoztatóján. Ez az a része az Alaptörvényünknek, amely a nemzeti szuverenitást védi, s amelyet nem írhat felül az Unió joga. A tájékozott szemlélő tisztában van vele, hogy a nemzeti szuverenitásról szóló jogszabályt soha nem fogadták el a tagállamok, az nem is szerepel az Európai Unióval kötött szerződésben. Az ezzel kapcsolatos jogelvet az Európai Bíróság alkotta meg, amelyet a tagállamok túlnyomó többségben elfogadják, számos esetben azonban nem.

Ezzel összefüggésben a német alkotmánybíróság többször kimondta, hogy a német alkotmánynak van egy olyan belső magja, amit semmi esetre sem írhat felül az Unió joga. Több határozatuk öt ilyen érinthetetlen területet jelöl meg.

A tervezett Alaptörvény módosítással a magyar Alkotmánybíróság is sorompóba léphet az alkotmányos identitás védelmében, abban, hogy az Unió nem változtathatja meg a hazánk területével, népességének összetételével kapcsolatos magyar jogi szabályzást. Az ezzel ellentétes EU-szabályozás a módosítás után Alaptörvényünkbe ütközik, így nem hajtható végre.

Kényszerbetelepítésről tehát nem lehet szó. Ezért nem volt kidobott pénz a referendum költségkerete, hiszen – a kedvező jogi következmények mellett – soha nem látott új egység jött létre Magyarországon 3,3 millió ember részvételével. Aminek különösen nagy értéke, hogy pártszimpátiától függetlenül, a nemzet védelme érdekében állt ki az országért, akart egyet a választáson résztvevők 98 százaléka.

Tulajdonképpen erről is szólhatott volna az Egyenes Beszéd, ha a műsor hű akar lenni a címéhez és a valósághoz. Ez azonban ritkán sikerül neki, így most sem volt szokatlan az egyenesek helyett hallható sok ferde hang.

Ehhez azonban Kálmán Olgának jobban fel kellett volna készülnie, s mellette le kellett volna győznie saját magát s a migránsokkal kapcsolatos kristálytiszta nemzeti gondolkodással összefüggő ellenszenvét.

Pedig kár szomorkodnia Kálmánnak. Ha intézményesen nem is, de magán alapon annyi migránst vihet haza a különböző táborokból, s oszthatja meg velük hajlékát, jövőbeni életét, ahányat csak akar. Arra azért érdemes figyelnie, hogy részükre szabad mozgás biztosítását írja elő az Unió joga. Így ha a migránsok nem éreznék jól magukat Kálmánéknál, szó nélkül tovább állhatnak.

Nem lennék meglepve, ha így lenne.

Ez volna részükről a valóban egyenes beszéd!

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30752/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Sándor válasza: Kata bejegyzésére 2016-10-07 00:03:43
A papagáj kifejezés a Fideszre igaz. Meg kell nézni a Rónai Egon által vezetett Egyenes Beszédet közvetlenül a népszavazás előtt, amiben Kocsis Máté és Németh Szilárd első három mondata szóról szóra ugyanaz volt. Kálmán Olga pedig azért ment át papagájba, Dömötör államtitkár Úr nem akart válaszolni a feltett kérdésre, de ez jellemző a többi Fideszesre is. Pl.: Kósa Lajos.
Válaszolok
ERNŐ válasza: Kata bejegyzésére 2016-10-06 20:25:50
Szerintem a FIDESS és a kormány vezetőinek van nagy baja, a vereséget győzelemként értékelik.Egyedül azt tudták elővenni,hogy többen szavaztak mint az EU-ba lépéskor.Nem kell messze visszatekinteni ANGLIÁBAN a miniszterelnök egy számára sikertelen népszavazás után azonnal lemondott.
A KIRÁLY már februárban aláírta Brüsszelben 1294 migráns kérelmének befogadását.Aki 300 000 euróért kötvényt vásárol az jöhet,mert Rógán és a haverok ezen már kerestek 100 milliárdot.A magyar adófizetők pedig buknak ugyanennyit a magas kamatok miatt.
Nyaljátok körbe a királyt mert borzalmasan vakok vagytok.
Válaszolok
Kata 2016-10-06 14:34:57
Ennek a nőnek valami baja van, mert újabban, mint egy papagáj, ismétel szavakat és mondatokat,/ közben torzul az arca/ de csak a jobb oldali riportalanyokkal szemben, a másik oldalt körbe nyalja mindegy mit mondanak. Borzalmas ez a nő.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?