Az ellenzék rémületében hülyeségeket beszél

A szerencsétlen ellenzék és médiumai nem tudnak mit kezdeni a népszavazással. (A friss hírek szerint a Népszabadságnak már nem is kell.) Csak ülnek bambán, néznek ki a fejükből, szájukból pedig csak egyetlen szó foszlányai törnek elő különböző alakokban. Egyszerűen nem tudják megemészteni, hogy az emberek tömeges, demokratikusan kinyilvánított akarata erősebb a résztvevők ötven százaléknál alacsonyabb száma által meghatározott jogi státusnál, a népszavazás érvénytelenségénél. Nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy a migránsok kényszerbetelepítését még az érvénytelen népszavazás is meg tudja akadályozni. Állításukat egyetlen jogi ténnyel sem képesek alátámasztani, hiszen a kormány által kezdeményezett Alaptörvény-módosítás, amelyre a 3,3 milliónál is több egybehangzó NEM szavazat ösztökéli a kormányt, teljesen jogszerűen ad alapot a kérdés tartalmának rendezésére.

Ez annyira szíven ütötte őket, hogy csak néznek ki a fejükből bután, tátott szájjal, mint az egyszeri rendőr, akitől a gyerek megkérdezi: bácsi, nem fél, hogy a pipa kiesik a szájából? Áááááá – válaszolja nagy okosan, és a pipa természetesen a földre hullik.

Ezt a tréfácskát természetesen még a pártállamból örökölte meg a rendszerváltozás magyar társadalma, amikor a rendőrség és az országlakosok között sokkal nagyobb volt a távolság, mint napjainkban. Éppen úgy, ahogy az a politikai elit is sokkal messzebb volt a választásnak csúfolt szavazásoktól, mint napjaink demokratikusan megválasztott kormányzó erői a választóitól. Magyarán a rendőröket ma nem politikai feladatok teljesítésére, pl. megfigyelésre használják, sokkal inkább arra, amire valók: a közrend, a közbiztonság vigyázására. Nincsenek is újkeletű rendőrviccek forgalomban, hiszen ma a rendőrség az esetek többségében emberközpontúan ellátja feladatát, mi több, a bátor határőrizettel oroszlánrészt vállal nemzeti szuverenitásunk védelmében is.

De vissza az örökségünkhöz, amiből a rendőrvicceken kívül is akad azért bőven. Néhány példa a közelmúlt megnyilatkozásaiból. Itt van például a csomagjáról elhíresült Bokros Lajos, aki huszonegy évvel azután, hogy könyörtelenül kipréselte az utolsó filléreket is a rendszerváltást gazdaságilag megsínylett családokból, a népszavazás kapcsán a politikailag aktív 3,3 millió polgárt tekinti levegőnek, s fogalmaz meg hazug, kultúremberhez méltatlan állításokat a referendummal, s annak Orbán Viktor általi interpretálásával kapcsolatban.

Aztán itt van a pártállami örökség részeként Kuncze Gábor, aki a rendszerváltozás leglátványosabb elárulását elkövető párt, az SZDSZ egykori belügyminisztereként vonta hozzá magát eltéphetetlenül a régi világhoz. Neki – jelenleg mint a Klubrádió műsorvezetője – ömlött ki a mocsok a száján a népszavazással kapcsolatban.

Említhetem továbbá Németh Pétert is, a szélsőségesen ellenzéki Népszava főszerkesztőjét, aki hajdan párttitkárként igazgatta a sajtó egy részének mindennapjait, ma pedig a magyar miniszterelnökbe rugdos alaptalanul, miközben a demokrácia megszüntetéséről papol. Az, hogy korlátlanul szabad véleménynyilvánítással éppen a demokratikus jogait gyakorolja, éppen Orbán Viktoron köszörülve a nyelvét, nem tűnik fel neki.

Csomagos Bokrosnak Facebook bejegyzésében az érvénytelenségen lovagolva nem futotta többre, minthogy Orbán „belehazudta a képünkbe a győzelmet.” Tisztelt Bokros úr! Ha önnel egyszer az életben előfordulna, hogy 3,3 millió ember egyetért azzal, amit ön képvisel, akkor az örömtől annyira átnedvesedne az öltözete, hogy kénytelen volna átöltözni. De nem MSZP-sből MDF-es öltönybe, mert a köpönyegforgatás nem jelent egyben tiszta ruhát is. Főleg az akkori MDF-é nem, amikor ön hozzájuk igazolt. De önnel ilyen nem fordulhat elő, ön legfeljebb ellenségeket képes gyűjteni milliós nagyságrendben, barátokat azonban soha. A „jó” helyzetértékelő képességének köszönhetően választotta szakmáját is, ezért lett politikus.

Kuncze Gábor volt belügyminiszter klubrádiós műsorvezetőként azt kérdezte hallgatóitól: „Nyolcmillió állampolgár szavazhatott volna a népszavazáson, de csak három millióan mentek el. Önök szerint is több a hárommillió, mint az ötmillió?” Erre az alapvetően torz kérdésre csak „NEM” lehet a válasz, mint a népszavazás normális felelete. Kunczének nyilván most is viccelődni volt kedve, hogy kigúnyolja azt a 3,3 millió embert, aki NEM-mel szavazott. Emlékezhetünk, hogy tizenegy éve, az ’56-os forradalom 50. évfordulóján a nagygyűlés résztvevőire rárontó rendőrség véresre verte Révész Máriusz fideszes képviselőt. Ennek kapcsán Kuncze úgy viccelődött a történteken, hogy Mártírusznak sikerült neveznie a sérüléseiből még ki sem gyógyult képviselőt. Németh Péter pedig szélsőséges Népszavájában azt volt képes írni, hogy a népszavazás elbukott, ennek ellenére Orbán azt hazudta az emberek szemébe, hogy a referendum győzött. Hihetetlen cinizmusról, az emberek félretájékoztatásáról, lenézéséről szólnak ezek a szavak. Ahogy az egész ballib ellenzék, úgy sajtójának markáns képviselője sem képes arra, hogy szembe nézzen a valósággal és megpróbáljon az emberek akarata szerint cselekedni. Könnyebb Orbánt gyalázni, mint beismerni, hogy senkinek nem kellő politikájuk miatt fokozatosan kirostálja őket az emberek szimpátiájáért folyó versenyfutás.

Orbán Viktor a népszavazás utáni hétfőn az Országgyűlésben egyebek mellett ezt mondta: „Közjogi értelemben a magyar népszavazás nem kötelezi a magyar országgyűlést a törvényalkotásra. A kérdés az, hogy érvényt akarnak-e szerezni az emberek tegnapi döntésének. Ha igen, akkor ezt megtehetjük. A Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz azt tartja helyes, becsületes és szükséges lépésnek, hogy adjunk közjogi súlyt az emberek egybehangzó akaratának, ezért kezdeményezem az Alaptörvény módosítását a népszavazás szellemében.”    

Hasonló tartalmú tájékoztatást adott levelében Jean-Claude Juncker EB elnöknek is hangsúlyozva, hogy a kormány által javasolt alkotmánymódosítás teljes összhangban lesz az uniós joggal és Magyarország nemzetközi kötelezettségeivel.

Hát ezért nem tud az ellenzék és összes mediuma mit kezdeni a népszavazással. Mert nem lehet kukába dobni 3,3 millió szavazatot, pedig nagyon szeretnének úgy tenni, mintha erről volna szó. Erről viszont szó sincs, mert a kormány és az új egység harmóniában van. S együtt ki tudják pótolni azon szavazatokat, amelyek hiányoztak az ötven százalék fölötti részvételhez.

Együtt óriási erő van a kezükben.

S ez az, amitől az ellenzéknek csak káprázik a szeme és rémületében hülyeségeket beszél.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30816/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
László Zoltán Zentai 2016-10-08 16:38:04
A levitézlett bokorfajtájúak, a brummogók, megint megnyilatkoztak. Lenne néhány okos javaslatom, ha nem demokráciában élnénk! Például: a névjegyzékben szereplő nyugdíjasok közül, akik nem mentek el szavazni, azoknak a Nyugdíjfolyósítóval küldetnék egy szívhez szóló levelet, amelyben tájékoztatnám őket, hogy nyugellátásukat átmenetileg szüneteltetjük, mert a beáramló migránsok ellátására kell fordítanunk. Azokhoz az aktívkorú otthonmaradókhoz, illetve igennel szavazókhoz pedig a lakásukra szállíttatnék - a lakás méretétől függően! - 4-10 bevándorlót, s közölném velük, hogy nekik kell az ellátásukról a jövőben gondoskodni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?