Mesék a pöcsről

Konok Péter történész, a Hír TV Szabadfogás című műsora révén országos hatáskörű ellenzéki blogger a legfrissebb Vasárnapi Hírek-ben Mese címen jelenttette meg írását. Sorait egy diktátornak címezte. Az alábbiakban közöljük ezt a mesét, néhány kisebb változtatással. Ennek lényege, hogy a diktátor szót az országos hatáskörű ellenzéki blogger kifejezésre cseréltük.

„Mikor az országos hatáskörű ellenzéki blogger egy reggel arra ébredt, hogy pöcs nőtt az orra helyén, először nagy volt a riadalom. Hogyan fogják ezt most megmagyarázni? Mégis csak furcsa és cseppet sem méltóságteljes.

A legkülönfélébb válogatott doktorok, plasztikai sebészek és táltosok érkeztek hosszú, tömött sorokban, de a pöccsel nem tudtak mit kezdeni. Odanőtt, ott is maradt.

Meg kellett tanulni együtt élni vele.

Mozgásba lendült a média. Kifejtették, hogy az orrpöcs az országos hatáskörű ellenzéki blogger férfierejének fényes bizonyítéka. Ráadásul csinos, méretes dorong, amely – mondták el a bennfentesek, kikacsintva a népre – teljesen funkcionális (és – tették hozzá a szélsőségesebben ellenzéki médiumok – metszetlen, büszkén teljes egész). A kormánykoalíció persze kajánkodott: csak meg ne fázzon az országos hatáskörű ellenzéki blogger úr! Az lesz ám a csúnya dolog”, de azért titkon ők is elégedettek voltak és a dolgot kissé saját sikerüknek is érezték.

Az ország a világon elsőként mondhatta el magáról, hogy ilyen stramm, kétfarkú országos hatáskörű ellenzéki bloggere van. Este tűzijátékot rendeztek, sok ellenzéki politikus papírból kivágott pöcsöt illesztett saját turcsi orra elé. Bejelentették, hogy – ha egyszer valaha kormányra kerülnének - az orrpöcsöt belefoglalnák az alaptörvénybe, amit amúgy is arra használnának, hogy mindenféle mániájukat belefoglalják. Dalokat íratnának róla erre fizetett dalnokok és ezeket félóránként leadná az erre fizetett rádió.

Mindez persze nem változtatott azon, hogy az országos hatáskörű ellenzéki bloggernek pöcs nőtt az orra helyére.”

Ezt a változatot egyik olvasónk javaslatára készítettük a nyilvánosság számára, hogy a legdemokratikusabb módon, tehát a szabad akarat alapján leadott szavazatokkal lehessen eldönteni, melyik változat tetszik jobban az embereknek. Az-e, amelyikben a diktátornak nőtt az orra helyére, vagy az, amely az országos hatáskörű ellenzéki blogger megváltozott formájú orráról szól. A szavazatokat ’like’ formájában lehet leadni írásunk alatt.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/30840/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?