Simicska „lólábát” lóbálja a Magyar Nemzet

Simicska és a médiumai

Az idő a Magyar Nemzet ellen dolgozik!

Mennél több homokszem pereg le a homokórán tavaly február 9. óta, amikor a laptulajdonos Simicska Lajos szembefordult Orbán Viktorral, előtte több évtizedes barátjával, politikai harcostársával, annál több – látszólag ártatlan, első pillantásra helyénvaló – emberközpontú, érdekvédő írásról derül ki, hogy valójában nem az. Hogy az újságíró tollát, a szerkesztő iránymutatását nem a lap alapvető feladatának teljesítése motiválja, hanem az öncélú acsarkodás, a ’Simicska-érdekek’ mindent megelőző szolgálata. Még az is lehet, hogy a lapkészítők prémiumot kapnak, ha egy-egy ilyen „sikeres”, de alapvetően félrevezető, hamis akció kerül végrehajtásra. Lelkük rajta!

Most a védőnői szolgálattal összefüggő „vérszívással” kapcsolatos példát hozok ide illusztrációként. A legutóbbi Kormányinfón Hutter Marianna nem először kérte számon Lázár János minisztert az állami intézkedések elmaradása miatt, noha már ombudsmani ajánlás is készült a kötelező védőnői szolgálat bevezetésével kapcsolatban. Való igaz, két szörnyű eset figyelmeztet arra, hogy cselekedni kell. Az egyik a 2013-as agárdi, majd az idén májusban megtörtént gyöngyösi. A szülők mindkét esetben halálra éheztettek egy-egy csecsemőt.

Selmeczi Gabriella és Horváth László fideszes országgyűlési képviselők a közelmúltban terjesztették be a gyermekvédelmi törvény módosítására irányuló javaslatukat, amelyben a védőnői szolgálat kötelezővé tételét irányozzák elő. Az említett Kormányinfón Lázár János elmondta, vita folyik a Fideszben az ellátás kötelezővé tételéről. Sokan ugyanis a szülők felelősségét tartják megkerülhetetlennek ezen a téren. Lázár bevallotta, ő maga is bizonytalan abban, hogy megszavazná-e a módosítást. Kérdés ugyanis, hogy az állami gondoskodást milyen eszközökkel lehetne kikényszeríteni, hogy például – szélsőséges esetben – az érthetetlen módon ellenálló szülők beengedjék a lakásba a védőnőt. A szakmai viták eddig „megölték a cselekvést”, értékelte a helyzetet Lázár János.

Ezek után a gyanútlan újságolvasó talán még okkal is gondolhatja úgy, hogy a kormány lassan, körülményesen, ha tetszik lelkiismeretlenül végzi a munkáját, ha végzi egyáltalán.

Nos, éppen itt érhető tetten az a csúsztatás, amit a Nemzet-es stratégia igyekszik ügyesen becsomagolva, észrevétlenül letolni az olvasó torkán. A megoldással ugyanis nem valóságos érdekvédelmet takar a lap, sokkal inkább Simicska kormánycsesztető elvárásának kiszolgálását.

Mert tény, hogy a két kisgyermek sajnálatosan meghalt, de az továbbra is kérdés, hogy bármilyen szigorú jogszabállyal elejét lehet-e venni annak, hogy szüleik, ha ezt elhatározták, halálra éheztessék gyermeküket. Ahogy az öngyilkosokat is nehéz lenne pusztán jogszabállyal visszatartani attól, hogy véget vessenek életüknek.

Fölvetődik a kérdés, mi történne abban az esetben, ha egyáltalán nem működne védőnői rendszer Magyarországon? Akkor kin kérné számon a szerencsétlen sorsú kicsinyek halálát a Magyar Nemzet? Mert hogy a védőnői szolgálat vérbeli hungaricum. A világon csak nálunk működik, tavaly ünnepelte a rendszer fennállásának 100. évfordulóját. Erről persze megfeledkezik tájékoztatni olvasóit az újság, ezt egyszerűen elhallgatja. De az is kérdés lehet, hány gyerek életét mentették meg a védőnők Magyarországon az eltelt 100 esztendő alatt? Ez a szám bizonyosan óriási. Mint ahogy az is tény, hogy a világ többi országában egyetlen egyet sem mentettek meg. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy másutt nincs ilyen szervezet. A világ, élén az Egyesült Nemzetek Szervezetével, nagy elismeréssel adózik a magyar módszer előtt, széles körben javasolja a bevezetését a tagállamoknak.

A Magyar Nemzet tehát – nyugodtan elmondhatjuk – félrevezeti olvasóit. Ha úgy tetszik, folytatja a minap végre valahára megszűnt Népszabadság „legjobb” hagyományait a hazugsággyártásban.

A szülői felelősség sohasem iktatható ki a gyereknevelésből. Ahol ez hiányzik – sajnos nagyon sok helyen – ott gyakran rossz körülmények között nőnek fel a gyerekek. Ahol tud az állam, segít, ha kell, átvállalja a kicsi felnevelését is. De szülő nélkül ez sohasem lesz az igazi.

Ez azonban a Magyar Nemzetet nem érdekli. A lap valójában nem a gyermekek érdekét védi, csak sztorit akar. Újabb lehetőséget a kabinet minden áron való bírálatára. Az a fontos számára, hogy Simicska „lólábaként” újból és újból megpróbálja ülepen billenteni a kormányt. Így tudnak olykor-olykor a kommunikáció terén pirruszi győzelmeket aratni.

Amíg el nem fogynak a Magyar Nemzet katonái is.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31009/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Tarr 2016-10-15 19:35:55
Így beszél a bolond! De ki hozta a rezsicsökkentést, ki hozott intézkedéseket, hogy a családoknak jobb legyen? He? Na ki? gyurcsány? Rohadj meg! Azoknak, akik így beszélnek fogalmuk sincs semmiről. 2010 óta egyértelműen javult a helyzet az országba. Nemszabad abba maradni, ami történik, mármint az ország újítása, fejlesztése. Nem állhat meg a menet. Tovább kell haladni a megkezdett úton. Ez a jövő, nem a bolond gyurcsány őrültsége! Aki mást mond, HAZUDIK! Meg se hallgatom!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?