Blogolj!

Asztalcsapkodás, ökölrázás, kirohanás

Heinrich Pecina: „ (...) a példányszám drasztikusan csökkent, mivel az emberek már nem érdeklődtek az újság iránt.”

Indulatos kirohanást intéz a nyilvánossághoz Péterfy Gergely Árnyék alkonyatkor című írásában a Népszabadság megszűnése miatt a Vasárnapi Hírekben. Vértolulós írása folyamatos asztalcsapkodás, ökölrázás, az eltorzult fantázia mezítelen bemutatkozása, a valóság következetes mellőzésével.

Két idézet a cikkből.

„A kormány célja egyértelmű: ledarálni minden fórumot, minden heti-, havi- és napilapot, online újságot, minden tanszéket, minden rádióadót, minden egyes embert, aki nem a posztszovjet propagandát harsogja, vagy pláne, annak cáfolatával áll elő. Az ép ész, az ép gerinc, az ép gondolat, az emberség, a művészet és a kultúra minden terjesztőjére ez vár. Maradnak a tökkelütött, agyhalott történelmi egyházak, akik még azt is végig fogják asszisztálni, hogy államvallássá válik az összeesküvéselmélet, a gyűlölet rítussá, a giccs kötelezővé, a hazugság evidenciává.”

A másik idézet így szól: „Ez a rendszer hiába tűnik tartósnak és szilárdnak, mégiscsak kártyavár. Egymást rettegésben tartó, zsíros kezekben megpuhult lapocskák igyekeznek egymást tartani, tökalsók, stüszivadászok, s a didergő Makk Ász, aki mind üti őket. Egyszer csak tüsszent egyet a világtörténelem, és az egész összeomlik.”

Erre mondja a költő, hogy „ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalul, festett egekbe néz”. Természetesen az még véletlenül sem szerepel az írásban, hogy a lapot azért szüntették meg, mert folyamatosan ráfizetéses volt. „A Népszabadság az elmúlt tíz évben csak veszteséget termelt, a példányszám drasztikusan csökkent, mivel az emberek már nem érdeklődtek az újság iránt” – mondta Heinrich Pecina osztrák üzletember, a lapot is kiadó Mediaworks tulajdonosának, a Vienna Capital Partnersnek (VCP) a vezetője a Profil című osztrák gazdasági hetilap online kiadásában szombaton megjelent interjúban. Erről az „aprócska” tényről nemcsak Péterfy feledkezik meg, hanem a Népszabadság megszűnése miatt a témával több cikkben, nagy terjedelemben foglalkozó Vasárnapi Hírek is.

Péterfy Gergely pontosan tudja, hogy ez a rendszer nem kártyavár. Azért tartós és szilárd – s nemcsak annak tűnik, ahogy fogalmaz – mert a kormány és a Magyarországon a népszavazás után létrejött új egység közös akarattal halad előre, egymással összekapaszkodva éri el eredményeit. A több, mint 3,3 millió ember a referendum során egyértelműen kiállt Orbán Viktor mellett. Nemcsak a migránsok erőszakos betelepítése ellenében, hanem a nemzet folyamatos és állandó védelmében, hagyományainak, kultúrájának, keresztényi gyökereinek megőrzése érdekében.

Amit a Népszabadság, egyáltalán a baloldali sajtó s a mögöttük álló politikai erők sosem voltak képesek megtenni. Ha rajtuk múlt volna, küszöbön állna Magyarország fokozatos megszállása a bevándorlók által.

Indulatokkal nem lehet elfedni a valóságot. Ha a liberálbolsi világ nem tud szövetségese lenni a magyarságnak, akkor annak következményei lesznek. Ez történt a Népszabadság esetében is. Ahogy a tulajdonos Heinrich Pecina mondta: „a példányszám drasztikusan csökkent, mivel az emberek már nem érdeklődtek az újság iránt.”

Ami nem kell, azt ugyanis a magyarok nem veszik meg. Se újságban, se az általa képviselt politikai kínálatban.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31027/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?