„Valódi” Vona Gábor konzultál

Vona Gábor varázslás közben

Valódi Nemzeti Konzultáció feliratú levelet kézbesített valaki a postaládámba a minap. Belül Vona Gábor, a Jobbik elnöke, mint a jelenlegi kormány egyetlen esélyes kihívója kéri az együttműködést. Válaszoljak kérdéseikre, szóljak bele közös jövőnk alakításába.

A levelet rossz érzésekkel fogadtam, mert már az elnevezése is tolakodó, hamis. Azt sugallja, hogy kizárólag a „Valódi Nemzeti Néppárt” tartja kezében a bölcsek kövét Magyarországon. Némi gyógyírt jelentett viszont, hogy Vona Gábor legalább nem hirdette a levélben a 2018-as választások győztesének magát. Mindig fölforgatja az ember gyomrát az az érthetetlen magabiztosság, ami korábbi nyilatkozataiból áradt s amit a megelőző választások eredményei még véletlenül sem igazolnak vissza. A „valódi” jelző használata azonban ezúttal is jelezte az olvasónak, hogy óvatosan bánjon a levéllel. Akinek ilyen fontos a valódiság hangsúlyozása, annak nem mással, mint magával a valódisággal lehet baja. Próbálja ugyan elhitetni, hogy a megújult párt az egész nemzetben gondolkodik, ám ha valaki eddigi népszerűségét alapvetően a szélsőséges érzelmek felkorbácsolásával akarta elérni, főképpen a cigányozással, a zsidózással, a korrupció bizonyíték nélküli hangsúlyozásával, ott az ember óhatatlanul gyanakszik. Arra gondol, hogy nem is annyira a nemzet sorsának jobbítása lehet a fő cél, hanem egyszerűen a hatalom megszerzése. Az uralkodni vágyás beteljesítése.

Nincs ezzel baj, minden párt azért jön létre, hogy hatalomra kerüljön. Csak az a kérdés, hogy hogyan. Nemes vagy nemtelen eszközökkel. A Jobbik egész pályafutásától – szeplőtelennek nem éppen nevezhető fogantatásától napjainkig – idegen az elegancia, a nemes eszközöket mintha nem is ismernék. Ezért gyanakvó a polgár most is a cukisodni, néppártosodni vágyó párttal szemben. Ez magyarra fordítva annyit jelent: a múlt bűneit meg akarja bánni, hogy a társadalom széles rétegei felé fordulva esedezhessen a hatalomba emelő szavazatokért.

A Fidesz 2010 óta öt nemzeti konzultációt szervezett. Egyik elé sem írta oda, hogy „valódi”. Ennek ellenére senkiben fel sem merült, hogy az érdeklődés nem valóságos, hogy a párt cinkelt lapokkal akar játszani. Előbb a nyugdíjasokkal kapcsolatos kérdőívet küldték ki, aztán az Alaptörvény volt a téma. Lezajlott a „Szociális Konzultáció” is, 2012-ben a gazdaságról szóló párbeszéd. Tavaly pedig a migrációval, a terrorizmussal kapcsolatban fejtették ki álláspontjukat az országlakosok. Minden konzultációnak meg volt a hatása, az emberek véleménye érezhető volt a kormány intézkedéseiben.

A jelek szerint a Jobbik ezúttal is pápább akar lenni a pápánál. „Valódi” nemzeti konzultációt hirdet, fölhasználva alapvetően a Fidesz megjelölését a széles körű párbeszédre, amivel azt is sugallja, hogy a Fidesz által korábban szervezett párbeszédek gagyik, hazugok, értéktelenek voltak.

Ha valaki úgy mutatkozik be, hogy „Valódi Gyurcsány Ferenc” vagyok, vagy „Valódi Molnár Gyula”, akkor az ember töprengeni kezd. Arra gondol, hogy akit eddig ismert lényegében ilyen néven, az ki is volt tulajdonképpen. Az csak hazudta magát Gyurcsánynak, Molnárnak? Ahogy „Valódi Vona Gábor” esetében is ugyanez a kérdés.

Rá kéne jönni végre, hogy a politikában nincs már helye a hazudozásnak. Annak az ideje a balliberális ellenzék fokozatos visszaszorulásával egyre inkább lejár. Hogy van-e a két jelenség között összefüggés, azt mindenki maga döntse el. A jelek szerint a Jobbik megpróbálja tovább vinni ezt a balliberális hazugságfonalat, de valószínűleg elkésett vele. Erre már az emberek többsége nem vevő.

Hála a Fidesz tartós és nagy erejű támogatottságot élvező kormányzásának, meghonosodóban van Magyarországon az igaz beszéd. A közös erőfeszítés kormány és országlakosok között a nemzet sorsának jobbításáért, minél hamarabbi felvirágoztatásáért. S nem pusztán a hatalom megszerzéséért.

Ehhez az asztalhoz azonban a köpönyegforgató Jobbik nem kap meghívót.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31064/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Döme 2016-10-19 13:48:54
Igaz beszéd? Hol él a szerző? Politikus addig politikus még nem mond igazat.
Aki azt hiszi tévedhetetlen az ostoba.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?