Lendvai: „Büdös, tetves, rohadt komcsik”

A komcsikat siratja írásában Lendvai Ildikó, az MSZP egykori megmondó embere, az MSZMP nagyhatalmú kultúrkomcsija. Azon kesereg, hogy a mai szóhasználatban már nemcsak a kommunista a komcsi, hanem sokkal szélesebb a kör. Mint írja, lekomcsizandó a liberális, a zöld, a konzervatív demokrata, de a civil szakember is, ha valamiben bírálja a kormányt. Továbbá minden baloldali, még a húsz éves is, sőt az antikommunista is. Komcsi az egész Európai Unió.

Nem tudni pontosan, hogy Lendvai bánkódik-e amiatt, hogy „felhígult a társaság”, hogy már nemcsak a derékhad sorolódik ebbe a nemesnek éppen nem mondható kategóriába, amit a jelek szerint azért büszkén visel, vagy éppenséggel örül annak, hogy időközben kitágult a kör, sokkal többen érezhetik magukat érintettnek. Ő így mondja: „büdös, tetves, rohadt komcsinak.” Rosszallását érezteti ugyanakkor, hogy a régi egypárt tagjai közül már nem komcsik azok, akik időközben fideszesek lettek.

Hát valahol itt van a kutya elásva.

A rendszerváltoztatás megadta a lehetőséget az embereknek, hogy átgondolják a világról alkotott nézeteiket. Az egypártrendszer idején nem volt választás. A pluralizmus viszont meghozta a magyaroknak ezt a lehetőséget. Ha tetszik, megadta az egykori MSZP-seknek, hogy a rendszerrel együtt – ha akarnak – ők is változtassanak. A történelem jóvoltából lehetőség nyílt arra, hogy ki-ki szembesüljön önmagával. Belássa, hogy a szocialista világ egy tévedés volt, rossz irány, világrendszere össze is omlott, s a nemzetet úgy szolgálhatja jobban, ha például a Fideszhez csatlakozik. Ez azonban nem is annyira fontos.

Az idő múlásával egyre inkább tömegek számára válik nyilvánvalóvá, hogy a politikai választóvonal nem a bal- és jobboldal között húzódik. Sokkal inkább a nemzeti értékek vagy a nemzetközi érdekek elsődlegesnek tekintése alapján válik valaki ilyenné vagy olyanná. Hazafivá vagy nemzetellenessé. Szélsőséges esetben hazaárulóvá.

A népszavazás 3,3 millió támogatója megmutatta, hogy az emberek saját érdekeik mentén új egységet hoztak létre Magyarországért, függetlenül attól, kinek milyen a politikai szimpátiája. Egyáltalán nem az a fontos tehát, hogy valaki éppenséggel komcsi vagy sem, hogy baloldalinak, jobbikosnak vagy a többi kis ellenzéki párt valamelyike szimpatizánsának tartja-e magát. Az a lényeg, hogy egy mindennél fontosabb nemzeti ügyben, a szuverenitás kérdésében a magyarság oldalára állt. „Nem” szavazatával saját családját, környezetét akarta megvédeni az USA és az Európai Unió muszlimokat sandán fölhasználó közös mesterkedésétől, a nemzetállamok felszámolásától.

A népszavazás óriási lehetőséget teremtett a felismerés kiszélesítéséhez, hogy a nemzet jó ügye mögé minden magyar odaállhat. A szemlélet megváltoztatásának nincs határideje. Az ügyek kínálnak lehetőséget a gondolkodásra, s ha kell, a korábbi világnézet megváltoztatására. Rossz emberből bármikor válhat jó, hitetlenből hívő, ha eljön a pillanat.

A Lendvai-féle komcsikban – akik így vagy úgy mindig a húsosfazék közelében voltak, vannak ­– éppen az a legundorítóbb, hogy félrevezetik a bennük bízó embereket, akik érzelmi alapon a baloldalhoz tartozónak tekintik magukat. Nem adják meg nekik a hiteles, pontos információkat a valóságról, a tájékozatlan embereket hazugságaikkal hergelik. Megrögzött hatalommániájuk szolgálatában minden eszközt képesek megragadni. Ezek azok az emberek, akik még véletlenül sem akarják a közjó valódi szolgálatát. Regnálásukat a rákosista padláslesöprések, a kádárista politikai gyilkosságok, vagy napjainkban a gyurcsányista hazudozások fémjelzik. Ha tehetnék, most is ugyanolyan kíméletlenül fojtanák vérbe Orbán nemzetmentő politikáját, ahogy 60 éve elárulták 56 eszméjét, vagy ahogy 10 éve, az ötvenedik évforduló békés tüntetőket vertek véresre a pesti utcán.

Most is hajtóvadászatot folytatnak Orbán ellen, mert – ahogy a miniszterelnök egy interjúban elmondta – az 1998-as választáson megverte nagy legendájukat, Horn Gyulát. Hozzátette, Európa baloldala baloldali Magyarországot akart, de nem kapta meg, ezért „engem tesznek felelőssé és mindegy, hogy hol bukkanok fel Európában, megpróbálnak botrányt csinálni.”

Mindegy tehát, hogy komcsinak hívjuk őket vagy másnak. A lényeg, hogy rosszat akarnak Magyarországnak s vezetőjének. Annak az embernek, aki mögött 3,3 millió magyar felsorakozott. Soha egyetlen politikai vezető sem tudott fölmutatni ilyen mértékű, pártok fölött álló támogatottságot Magyarországon.

Ebben a helyzetben egyáltalán nem meglepő, ha a Lendvai-féle komcsik rosszul érzik magukat. Remélhetőleg eltart még egy darabig, amig megjön a jókedvük.

Addig jó a magyaroknak!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31171/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?