Vonáéktól veszhet a haza!

Vona igazsága nyilvánvaló hazugság

Az ember változik, sokat változik, mondta Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott friss, terjedelmes interjújában.

Ezt a kijelentést azzal kapcsolatban is megerősítette, hogy régebben határozottan követelte az RTL Klub és a TV2 bezárását. A minap pedig síkra szállt a Népszabadság védelmében, nagy garral hangoztatva a sajtószabadság fontosságának elvét.

Vona változott az Alaptörvény módosításával kapcsolatban is. Előbb arról beszélt, hogy a Jobbik kész támogatni a módosítást, mert az „hazafias kötelesség”. Hozzátette, „Magyarországnak a legerősebb, legbiztosabb, leghatékonyabb alaptörvényi védelmet kell megadni ahhoz, hogy meg tudjuk védeni a kvótáktól.” Néhány nappal később furcsa módon már feltételeket támasztott. Eszerint a Jobbik csak akkor támogatja az Alaptörvény módosítást, ha a betelepítés minden formáját elutasítják. Beleértve a törvényes és biztonságos, az országnak szép bevételt hozó letelepedési kötvények révén magyarországi tartózkodási engedélyhez jutókat is.

Szóval, az ember változik, sokat változik, ugye, kedves Vona Gábor!

Szerencsétlenségére ezt az emberek is pontosan látják, érzékelik rendszeres köpönyegforgatását. Érzékelik, hogy ő mindig azt mondja, ami a pillanatnyi politikai érdekének a legjobban megfelel. Még akkor is, ha az egyik állítás szöges ellentétben van a másikkal. Ezt eddig csak egy párt engedhette meg magának az újkori magyar történelemben, amelyet SZDSZ-nek hívnak. Azóta már a politika szemétdombján kapirgálnak rajta a tyúkok.

Mióta a néppártosodási folyamat elindításával szavazótábora megsokszorozását tűzte ki célul a Jobbik, azóta mintha a várakozással ellentétes irányban alakulna a támogatottságuk. A tömörülés inkább az elnéptelenedés irányába lépeget következetesen, semhogy hízlalná népi támogatói táborát. Közvéleménykutatások szerint a Jobbik népszerűsége az elmúlt időszakban drasztikusan csökkent, alig előzi meg a 11 százalékon álló MSZP-t. Szabad szemmel talán még Vona Gábor se látja a régebben elért 20 százalékos határ szélét. S miközben zsugorodott a népszerűsége, argumentációi – önmagának is ellentmondásos állásfoglalásai miatt – látványosan eltolódtak a balliberális ellenzéki pártok érvelése irányába, mint amelyekkel szívesen cseresznyéznek egy tálból. Másrészről olyan, a tömegek által eltaszított személyek nyilatkoznak a Jobbikkal való együttműködés lehetőségéről, akik korábban csak tüzet okádva voltak hajlandók beszélni róla, ha egyáltalán kiejtették a nevét. Így Haraszti Miklós, Kőszeg Ferenc, az SZDSZ két korábbi korifeusa, a mai „eszdéeszizmus” emblematikus képviselői, hogy a szoci Molnár Gyuláról, az egyre inkább csak DeKákban mérhető Gyurcsány Ferencről és pártjáról és a többi ellenzéki törpepárt magyar hangjairól ne is beszéljünk.

Vona az Orbán Viktorral való találkozót is arra használta föl, hogy – mentendő a népszerűségvesztést – saját magát egy szintre igyekezzen emelni a miniszterelnökkel. Olyan politikus képében tüntette fel önmagát, aki feltételeket támaszthat a miniszterelnöknek, ezzel is fitogtatva konditermekben kigyúrt, nevetséges tetkós bicepszét. A találkozó után pedig gusztustalanul kibeszélte a négyszemközti megbeszélés bizonyos részleteit. Ezt még jobbikos politikusi körökben sem illik, úriemberek között pedig fel sem merül. Igaz, az úriember és Vona olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.

A józan emberek örömmel veszik tudomásul, hogy a Jobbik elnöke ezúttal is elméri a saját f@rkát. Az egyre inkább nyilvánvalóvá váló, látványos néppártosodási kudarc után a letelepedési kötvények általi zsarolással is sokat árt magának és pártjának. Visszataszító indítványával ugyanis lényegében nem tesz mást, mint üzletel a haza biztonságával. Pedig ő is jól tudja, hogy magyar embernek a haza nem eladó. Magatartása nyilvánvalóan felér egy izmos hazaárulással. Ha ugyanis nem teljesül a követelése, akkor ez azt jelenti, hogy nem járulnak hozzá az Alaptörvény módosításához, azaz akkor felőle jöhetnek a migránsok Magyarországra, méghozzá nyakló nélkül. Ha kell, hát Vonáéktól veszhet a haza.

Ugyancsak az eltorzult f@rokmérésre utal az a téves, de Vona által megkérdőjelezhetetlennek feltüntetett kijelentés, hogy a Jobbiknál van az igazság. Könnyen bebizonyosodhat ugyanis, hogy ez ezúttal sincs így. A jobbikosok közül ugyanis már többen korábban kijelentették egyetértésüket a kvótaellenes kormánypolitikával. Tehát könnyen elképzelhető, hogy legalább ketten megszavazhatják közülük az Alaptörvény módosítást a párt legszigorúbb tiltása ellenére. S azt se feledjük, hogy az ellenzék többi pártja is, illetve a függetlenek is hús-vér emberekből vannak, így a hiányzó két szavazat akár más pártoktól is bejöhet. Ez akkora bukás lenne Vona számára, hogy aligha tudná ő is és pártja is kiheverni. Bizonyára Vona is tudja, sokan szurkolnak érte, hogy így legyen.

Ahogy már utaltunk rá, az SZDSZ volt az a politikai erő, amelynek mindig igaza volt. Akkor is, ha antikommunista választási jelszavakat harsogott, s akkor is, ha ezek után ’ohne zsinór’ szövetségre lépett a pufajkás Horn Gyulával. Ilyen mértékű arcátlanságot, a választók semmibevételét a szabadmadarasokon kívül csak a Jobbik követett el. Úgy is mondhatjuk, hogy titkos globálnyik támogatói csak a Jobbiknak engedik meg, hogy kétfelé beszéljen. Nyilván a saját balliberális érdekükben.

Emlékezhetünk, hogy a rendszerváltoztatás után az SZDSZ is a második legnagyobb párt volt a politikai palettán, ahogy 26 évvel később, napjainkban még a Jobbik is az. Az SZDSZ azóta eltűnt a süllyesztőben, mert a kutyának sem kellett az álságos hazudozásuk. A józan többség őszintén reméli, hogy az ellenzékhez dörgölőző Jobbiknak is hasonló sorsa lesz. Hiszen ők is úgy érzik, mint a szadesz, hogy náluk az igazság. A saját bevallása szerint is folyamatosan változó Vona igazsága, ami így nyilvánvaló hazugság. Ergo nekik is jó esélyük van a politikai szemétdomb sikeres célba vételére.

Hajrá Vona! Csak így tovább!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31227/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?