Szigetvári, az erőszakos orrturkáló

Szigetvári gusztustalankodás közben

Felfüggesztették Szabó Szabolcs Együtt képviselő vendégekkel kapcsolatos beléptetési jogosultságát, aki a sajtótudósítások rendjére vonatkozó házelnöki rendelkezést megszegve megszólalást biztosított Szigetvári Viktornak egy sajtótájékoztatón a Parlament épületében. Szigetvári annak ellenére nyilatkozott, hogy Szabó munkatársát az Országgyűlési Hivatal előzetesen figyelmeztette: a Parlament helyiségében kik jogosultak nyilatkozattételre. Szigetvári nem volt jogosult, de nem tudta megállni, hogy ne szegjen szabályt. Így viszont Szabó Szabolcs visszaélt a vendégjoggal, ezért határozatlan időre felfüggesztették a Parlamentbe való beléptetési jogát. Az erről szóló hivatalos levelet maga Szigetvári osztotta meg Twitter csatornáján a nyilvánossággal. Hogy ezzel mi volt a célja, legfeljebb csak sejteni lehet.

Valószínűleg érzékeltetni akarta, hogy az Országházban vasszigor uralkodik, s a legkisebb liberális rendbontást is azonnal megtorolja a T. Ház „vaskalapos” vezetése. Azt is jelezni akarhatta, hogy Kövér László házelnök egy kíméletlen akarnok, egy visszataszító alak, aki lesúlyt minden apró rendellenességre is. S még akkor is ragaszkodik a joghoz, ha Szigetvári történetesen politikai felettese az Együtt parlamenti képviselőjének.

A dolog rezüméje, hogy Kövér egy utálatos alak, s tudja meg a nagyérdemű ez eset kapcsán is, hogy mennyire az.

Szigetvárinak nem számít, hogy a házelnök csak a kötelességét végezte, hogy csupán érvényt szerzett egy belső rendelkezésnek. Neki akkor is fontos Kövérre mutogatnia, amikor inkább illene csöndben maradni, hiszen végül is az ő országgyűlési képviselője sértett szabályt. A magába nézés, az egészséges önvizsgálat azonban Szigetvárinak nem megy. Magatartásából az következik, hogy szerinte akkor is más menjen el melegebb éghajlatra, ha éppenséggel lényegében ő, az ő erőszakossága a vétkes. Mert a kettős mérce szerint ő – és pártja – mindenképpen szent és sérthetetlen. Még akkor is, ha nem az.

Ez az igazi Együtt tempó. Hülye ugyanis csak az lehet, akit ők annak tartanak. Nekik van joguk minősíteni, ítélkezni, másokat ok nélkül mocsárba taszítani. Szigetvárinak joga van hazugságok sorozatával kiállni a nyilvánosság elé, s megrágalmazni a miniszterelnököt például azzal, hogy ő a leggazdagabb magyar, jóllehet ebből egy szó sem igaz. Neki van joga Mészáros Lőrincről azt terjeszteni, hogy Orbán Viktor strómanja, miközben ez is nyilvánvaló hazugság, amiért a bíróságnál kért elégtételt Mészáros.

Szigetvári mégis úgy érzi, hogy neki mindent szabad, s ha netán valaki az orrára koppint s azt mondja, hogy nem oda Buda, akkor sem képes elismerni, hogy hibázott. Nem mondja azt, hogy bocsánat, tévedtem, elnézést kérek! Belül persze biztosan érzi, hogy nincs igaza, de úgy véli, többet engedhet meg magának, mint más. Lehet, hogy az orrturkálásra is azért szokott rá, mert valahogy le kell vezetnie belső feszültségét?

Személyes gusztustalankodásáról a külvilág nem szoktathatja le. A nyilvánosság előtti arcátlan nyomulását azonban a választóknak joga van megítélni. Az Együtt-tel kapcsolatos lesújtó közvéleménykutatási adatok jelzik, hogy vezetőjük mesebeli királyfinak igazán nem mondható lénye egyáltalán nem vonzó számukra.

2014 után 2018-ban is valószínűleg legfeljebb zsebkendőt adnak neki s nem szavazatot.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31258/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?