Tele lett a szocik gatyája Havastól?

Lehet, hogy mégsem függesztik föl Havas Szófia párttagságát az MSZP-ben annak kapcsán, hogy az orosz állami televízióban minősíthetetlen módon nyilatkozott 1956-ról. Azt mondta, hogy az 56-osok fasiszták voltak, akik házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat.

Sajtóinformációk szerint a szocialistáknál alábbhagyott a Horn Gyula unokahúga ellen szankciókat követelő hangulat, noha például Gőgös Zoltán elnökhelyettes jelezte, támogatni fogja Havas párttagságának felfüggesztését.

Csak nem lett tele a szocik gatyája?

Az ember egyik szeme sír, a másik nevet!

Sír, hiszen Havas nem először jött elő a nyilvánosság előtt megdöbbentő állításaival, ergó már régen ki kellett volna őt zárni egy demokratikus pártból, amely megemeli a kalapját 1956 történelmi eseményei és hősei előtt. Havas tehát a politikai bűnözés többszörös visszaesője, amit pártjának szankcionálni kéne. De a jelek szerint most is gyenge hozzá, mert a párt vezetőinek, korábbi harcosainak épp elég vaj van a fején ahhoz, hogy ne legyen erkölcsi alapjuk Havason számon kérni aktuális ámokfutását.

Ezért nevet az emberfia másik szeme! Gőgösnek üzenve például azt mondta,

kérdés, mi ártott jobban a pártnak, a nyilatkozata vagy Gőgösék elbukott (vasárnapi boltbezárással kapcsolatos – a szerk.) népszavazási kezdeményezése, amelyhez nem sikerült elegendő aláírást gyűjtenie a szocialistáknak. „Ennek azóta sincs következménye a pártban.”

Szigetvári Viktornak címezve ezt mondta: „Arra emlékeztetném, hogy amikor kommunikációs vezető és kampányfőnök volt a szocialistáknál, munkája eredményeképpen az MSZP ma ott tart, ahol tart. Ismert, hat választást bukott el az MSZP Szigetvári irányításával kétharmados többséggel. Gondolom, az izgalmat nála a listás helyeken való osztozkodás okozza.” A Jobbiknak: „A holokauszttagadó párt véleményét inkább főszponzorukkal, Vlagyimir Putyinnal beszélje meg.” Magyar Bálintról így szólt, „nehezen tudja értelmezni a nem létező párt naftalinszagú, sifonérből elővett kakaóbiztos számítógépek exminiszterének kijelentéseit”. Szerinte az SZDSZ sikerrel oszlatta fel saját magát, „és fáj nekik, hogy az MSZP-vel ez még nem történt meg”.

Jólesik a szemnek olvasni, ahogy Havas – ragaszkodva a tényszerűséghez – osztja testvérpártjainak képviselőit, köztük a jobbikosokat is.

Az viszont az MSZP szegénységi bizonyítványa, hogy képtelen rendet tartani saját háza táján. Mindennek a teteje, hogy egy párttagjuk büntetlenül gyalázkodva szájára veszi, sőt többszörös visszaesőként szájára veheti a magyarság egyik legszentebb ünnepét. Ha még egy ilyen égbekiáltóan egyértelmű ügyben, amely a saját történelemi alapvetésükkel is szembe megy, ilyen erőtlenek, akkor hogy akarnak kormányozni? Tele gatyával ezt nem lehet.

Az MSZP-vel még valóban nem történt meg, hogy feloszlatta önmagát. De ha nap mint nap bebizonyítják, hogy erkölcsileg ilyen gyenge lábakon állnak, ennyire nem fontos nekik, ami a magyarság számára az, akkor ez velük is megtörténhet.

Az ő megszűnésükért is kevesen hullatnának krokodilkönnyeket.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31322/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?