Blogolj!

Havas és fonnyadt cumija

Havas Henrik és minennapi hazugságai

Havas Henrik, a baloldal ATV-révén sokat foglalkoztatott televíziósa legutóbb az Egyenes Beszédben cserélt eszmét Farkasházy Tivadarral aktuális politikai kérdésekről. Hogy a politikáról mit mondtak, az nem olyan fontos. Havas nagy vallomásnak szánt gondolatai is inkább érdekesek, mint fontosak. De azért lássuk csak!

Előbb azért lesajnálta Gyurcsány, Molnár Gyula senkinek sem kellő makogását, majd lesújtó módon nyilatkozott az ellenzék törpepártjairól, amelyekről fogalma sincsen a választóknak, mi különbözteti meg egyiket a másiktól. Ebben szerintem igaza is van, csak attól nem hiteles a dolog, hogy ő mondja. Nincs ugyanis egyetlen olyan pillanat sem a műsorában, amelyikben a jól megválogatott ellenzéki szimpatizáns vendégek ne igyekeznének ráhúzni a vizeslepedőt a kormányra, de mindenek előtt Orbán Viktorra.

Ehhez képest meghökkentő az a nagy garral tett bejelentés, hogy Havas magát konzervatív gondolkodónak tartja, aki MDF-es volt, s mint mondta, ha lenne a politikai kínálatban egy Kereszténydemokrata Néppárt – ahogy szerinte nincs ­– akkor ő bizony oda belépne.

A műsor készítői felvetették neki, hogy nosza, tessék gyorsan telefonálni Semlyén Zsoltnak, a KDNP elnökének. Havas azonban azonnal elutasító mozdulatot tett, s lesajnáló szavak kíséretében nyilatkozott a Fidesz koalíciós partneréről.

Azt gondolom, itt a baj, itt érhető tetten az a mindennapi hazugság, amit Havas tetőtől talpig képvisel. Arról ne is beszéljünk, hogy a rendszerváltoztatás utáni tevékenysége még véletlenül sem utal arra, hogy rokonszenvezne a konzervatív eszmerendszerrel. Horn Gyula kormányában volt ugyan kommunikációs címzetes államtitkár, de még a sajátjainak sem kellett hat napnál tovább. Nem lehet egyetlen momentumot sem felidézni, amelyben Havas a nemzeti értékek mellett állt volna ki vagy vállvetve küzdött volna az 1990 óta inkább ellenzékbe szorult keresztény eszmeiség érvényre juttatásáért. Havas azért kapott mindig munkát, mert a baloldal konkurenseit sinfelte abban a maga által kitalált flegma, másokat lenéző és szívesen megalázó stílusában, amelyhez saját túlélését köti. Mondván, ő ettől érdekes.

Sokan gondolják úgy, hogy Havas stílusa egyáltalán nem érdekes, sokkal inkább visszataszító. Nem a valóságra, hanem a hazugságra épít.

Ahogy saját szándékának kinyilatkoztatására is. Ha valaki a Kereszténydemokrata Néppártba akar belépni, annak ma is van rá lehetősége, feltéve, ha befogadják. De Havasnak nem erre a KDNP-re van szüksége. Inkább arra, amely annak hazudja magát, de valójában se nem keresztény, se nem konzervatív. Olyan, mint a görögdinnye: kívül zöld, belül piros. Ilyen párt szerencsére nincs és remélhetőleg nem is lesz többé. Örülni kell annak, hogy a rendszerváltozás után a KDNP fölbomlasztása, pártállami beépített emberek általi elgyengítése után a Kereszténydemokrata Néppárt mára végre megtisztult, hiteles a tagsága, hiteles a vezetése, sok éve szoros a kapcsolata a koalíció nagyobbik pártjával. Az általuk vezetett kormány elhúzta Magyarországot a szakadék széléről. Ma pedig már erősödik a gazdaság, napirenden vannak a béremelések, az országot két hitelminősítő intézet is a bóvliból a befektetésre ajánlott kategóriába sorolta. S küszöbön áll a Moody’s kedvező döntése is.

Ilyen eredményeket elérő koalíciós pártba nem füllik a foga Havasnak belépni. Valószínűleg csak olyanba, amely eljátssza, hogy konzervatív, de alapvetően most sem építeni, hanem bomlasztani akar a jobboldalon, hogy végül az övéi, a szoclibek kerüljenek hatalomra.

Ez az idő már lejárt, kedves Havas Henrik! Önről nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül is mindenki jól tudja, milyen nézeteket vall valójában. Ez nem piros ulti, amit be kell mondani.

Lehet ennek nem örülni, de így van.

A balliberális cumiztatások ideje szerencsére régen lejárt!

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31447/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Illés 2016-11-11 19:35:38
Újpest drukker,így forog Tőle a gyomrom.Nem hülye,DE visszataszító.Nyegle,hazudozó.Azért annak örülök,hogy meggyógyúlt.
Válaszolok
Gáspár 2016-11-02 17:01:06
Forró Tamás méltó partnere volt. Madarat tolláról. Havas echte ultralib szellemi szélhámos.
Válaszolok
Gáspár 2016-11-02 16:59:31
" kívül zöld, belül piros. "

LMP és Schiffer.
Válaszolok
Gáspár 2016-11-02 16:55:53
A libbolsik a Kun-Rákosi-Kádár által hátra hagyok, romlott, büdös, penészes konzervjei. :-)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?