Blogolj!

A demokrácia ökölszabálya

Ördögfattyak klubjába helyezi a Népszava Orbán Viktort azok után, hogy a szerző olvasott olyan írásokat külföldi lapokban, ahol Putyinnal és Donald Trumppal emlegették egy csoportban a magyar miniszterelnököt. A szerző az a Várkonyi Tibor, akinek már a pártállam idején is kinyílt a bicska a zsebében, ha valakinek más volt a véleménye, mint a kádárista vezetésnek, amely valójában csak piciny részét képviselte az alapvetően nem kommunista, sokkal inkább keresztény-nemzeti társadalomnak.

A rendszerváltozás után pedig a liberalizmus bunkósbotjával csapott le mindenkire, aki nem szociálliberális nézeteket vallott. Várkonyinak sosem volt jó, ami az országlakosok többségének kedvezett. A kisebbség diktatúrájának harcos képviselőjeként mindig szembe ment az igazi népakarattal. Ezért támadja most is Orbán Viktort. Harci eszközei között mindig kiemelt helyet foglalt el a tények hamis színben való feltüntetése.

Legutóbbi írásában is ezzel él. Idéz egy Jérome Fenoglio nevű szerzőt a Le Monde-ból, aki a fenti urakat „nép-nemzetiként” említi. Ez természetesen kevés Várkonyinak, aki nyomban hozzáteszi a ’nép-nemzeti’ jelzőhöz, hogy „Részletesebb populisták”. Így kell a valóság talajáról a hazugság szférájába süllyeszteni valamit. Ha nem a szájunk íze szerinti egy kifejezés, akkor így helyettesítjük egy hasonlóval, amely szinte ugyanazt jelenti, mint amit az eredeti, csak éppen egészen más.

A populista szót ugyanis a liberális nyelvművelés annyi negatív tartalommal ruházta föl, hogy elég valakire csak rámondani, s akkor már jó ember nem lehet.

Vlagyimir Putyinnal, Donald Trumppal vagy Orbán Viktorral az a Várkonyi legnagyobb baja, hogy odafigyelnek az emberekre. S az emberek is odafigyelnek rájuk.

Várkonyi irtózik az igazi demokráciától. Ő csak olyanban érzi jól magát, ahol az emberek kinevezik magukat és pártjaikat megkérdőjelezhetetlen demokratának. Mint Gyurcsányék, Molnárék, Szigetváriék. Csak éppen támogatókat nem tudnak maguk mögé állítani kellő számban, akárhogy sulykolják, hogy ők az emberek barátai, érdekeik képviselői.

Putyint, Orbánt nagy fölénnyel választották többedszerre az ország élére, és Trump is jó eséllyel várhatja november 8-át. A felmérések szerint fél Amerika biztosan rászavaz.

S még akkor is így tesz, ha netán megtudják, hogy Várkonyi populistának nevezte őt. A tengeren túlon magasról tesznek arra, hogy hamisítja évtizedek óta folyamatosan és arcátlanul Várkonyi a valóságot. De hasonló módon cselekednek az oroszok és a magyarok is. Csak a Népszava nem. Ott boldogan fogadják minden talmi cikkét.

Az igazi ördögfattyak klubját valójában ő alkotja társaival, akik a demokrácia bősz hangoztatása mellett nem képesek tudomásul venni, hogy egy országban az van, amit a többség akar.

Ez a demokrácia ökölszabálya. Egyszerű, mint a pofon, még ha némelyek képtelenek is ezt tudomásul venni.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31508/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?