Blogolj!

A béka feneke alatt

Öröm volt olvasni Lendvai Ildikó Amerikai nindzsa című dolgozatát a Népszavában. Végre őszintén beszélt, Trump győzelme kapcsán önként vetette papírra a lényeget.

Írásában lenézőn nyilatkozik arról, hogy a „kevésbé iskolázott, idősödő, a kisvárosi-falusi, a további lecsúszástól és ezért a versenytársnak tekintett bevándorlóktól félő rétegek” szavazatai hozták az elnök győzelmét. Úgy beszél erről a rétegről, mintha ezek nem is volnának emberek, s csak a jogi szabályozás óriási tévedése, hogy számukra egyáltalán szavazati jogot adtak. A szemforgató, kékharisnya Lendvai, aki a szocialista párt képviselőjeként hivatalosan mindig a most leprimitívezett, lenézett munkásréteg, az idősödő nyugdíjasok szószólójának hazudta magát, most végre színt vallott. Kiderült, hogy számára ezek az emberek csak bábok, eszközei annak az álbaloldali politikának, amely csak a hatalom megszerzésére használta voksaikat, de a valóságban semmit nem tett értük. Lendvai és elvtársai mindig is lenézték ezt a réteget, s igazából a gazdag felső tízezerhez húztak, annak az érdekeit képviselték a politikában, amikor csak megvolt rá a lehetőségük.

Nagyon fáj neki, hogy Trump kijelentette: „A politikai korrektség Amerika egyik legnagyobb problémája.” Ezen Lendvai a másik ember tiszteletének semmibe vételét, a méltányosság, a szolidaritás, mások jogai tiszteletének mellőzését érti. És nem gondol másra, mint a felső tízezer jogainak körömszakadtáig való védelmezésére, az elit hatalmának fenntartására még olyan áron is, ha ez a társadalom jelentős részének rossz.

Kérdés, mi akadályozta a most Hillary Clinton által képviselt hatalmi elitet, hogy politikájában kedvezzen a kevésbé iskolázott, idősödő, kisvárosi – falusi embereknek, akik joggal féltik jövőjüket a migrációtól?

Miért nem lehetett Obama elmúlt nyolc éve alatt a kedvükben járni, teljesíteni kérésüket?

A válasz egyszerű. Mert a kapzsiság, a gazdagok csillapíthatatlan étvágya ezt nem engedte meg. Mohóságukhoz pedig fegyelmezetten asszisztált a globalizmus kőgazdag globálnyikjai által csatasorba állított politikusi hadsereg, köztük Lendvaival. Nekik csak akkor fontos a méltányosság, a szolidaritás, mások jogainak tisztelete, ha az ő érdekeiket szolgálja. Azért fontosak az afro-amerikaiak, a bevándorlók, azért kell őket simogatni, mert ők hagyományosan demokrata, balliberális szavazók, akik európai terminológiával élve a balliberális oldal szavazóbázisát jelentik, és semmi sem fontosabb nekik a hatalom megtartásánál. Ezért kell a „politikailag korrekt” beszéd, hogy ezt a sunyi, hazug politikát elfedjék a nyilvánosság elől, s rákényszerítsék a politikusokra, a médiumok képviselőire.

Éppen Lendvai hivatkozik Piketty tudományos sikerkönyvére. Eszerint a leggazdagabb tíz százalék az ötvenes években az amerikai nemzeti jövedelem egyharmadát tette zsebre, ma már a felét. Éppen ebből fizetik Lendvaiékat, például Soros Györgyökön keresztül, miközben a „politikailag korrekt” elvének erőltetésével megakadályozzák, hogy az emberek erről értesüljenek. Hogy ne derüljön ki: a globalizmus saját öncélú, telhetetlen gazdagodására költi azt a temérdek pénzt, amit a kisemberek zsírján élősködve zsebre vág.

Trump gazdag ember ugyan, de egyáltalán nem olyan gyengeelméjű, amilyennek liberális ellenfelei meggyőzni igyekeznek a világot. Pontosan látta, hogy a valóság más, mint amit a felső tízezer láttatni óhajt. Tudta, szét kell zúzni a pc-t ahhoz, hogy hangja eljusson a változást sürgető választókhoz. Akik meghallották a szavát és szavazataikkal – a saját érdekükben – hatalomba segítették. Trumphoz hasonlóan Orbán Viktor is fogalmazott már „keményen dolgozó” kisember érdekében, ugyanezeket a szavakat használva.

A kékgalléros, Lendvai által lenézett rétegek hisznek abban, hogy Trumppal jobb világot lehet építeni. Nemcsak Amerikában, hanem Európában, így Magyarországon is. És nyilvánvalóan Lendvaiék nélkül. A liberálisok azért tartanak ott, ahol tartanak, a béka feneke alatt Magyarországon, mert ahogy a szerző megírta, valójában utálják, lenézik a választóikat, csak a szavazataikért mosolyognak rájuk. Ők igazából gazdagok, a globalisták emberei, mindig is azok voltak.

Tudtuk ezt persze eddig is, de ha valaki közülük gyenge pillanatában ilyen nyíltan be is vallja, akkor arra érdemes odafigyelni, s ezirányú mondatait többször aláhúzni.

Mert nélkülük tényleg jobb lehet a világ Magyarországon is.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31683/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Dániel 2016-11-13 21:39:17
Lehet, hogy követ dobok az állóvízbe - de végül is, az is a célom...
Szerintem rettenetes baj, hogy nem erősödik meg a honi baloldal! No persze nem ezekre a bukott, rovott múltú, még mindig a nácizásban élő, a liberálisokkal kokettáló, elvtelen, immáron Gyurcsány (!!!Í) által mozgatott zombikra gondolok - de egy Kéthly Anna féle, nemzeti elkötelezettségű szociáldemokrata mozgalomra égetően szükség lenne!
Elsősorban " nekünk"! Ugyanis egy érdemi ellenfélként (ellenzékként...)) fellépő szociáldemokrata párt talán megtisztíthatná a Fideszt az urizáló, haszonélvező ficsúroktól...nem mondok neveket...talán öt-tíz lehet...mindenki tippeljen, kikre gondolhatok!
Közel vagyunk a valódi önálló, független, liberális-PC diktatúrától mentes, keresztény, diaszpórában élőket lelkileg és gyakorlatilag is integráló, büszke, nem "merjünk kicsik lenni" nemzetállamtól - de ahogy a jenki (....) közmondás tartja: "Hosszú az út a pohártól az ajkadig!"
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?