Kuncze, a Fáraó

Kuncze Gábor az erőlködés közben maga vált „Fáraóvá”, azaz nevetségessé

Kuncze Gábor volt belügyminiszter nagyon dehonesztáló módon nyilatkozott a Havas a pályán című ATV műsor legutóbbi adásában Pharaon-ügyben. A nehezen követhető, vagdalkozó, de mindenképpen pontatlan megállapítás lényege az volt, hogy Lázárék összevissza hazudoznak, miközben folynak az üzletelések, amit a hazugságokkal akarnak elfedni.

Azt gondolom, a tévénéző minimálisan elvárhatja különösen egy volt belügyminisztertől, mégha őt az SZDSZ delegálta is a bársonyszékbe, ha valamiről nyilatkozik, akkor annak nézzen utána. A Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter által a 69. Kormányinfón elhangzott Pharaonnal kapcsolatos nyilatkozatát bármikor újra meg lehet tekinteni, s ez alapján lehet hitelesen nyilatkozni. Erre azonban Kuncze Gábor nem vette a fáradságot. A tények megismerése helyett jobban esett neki jópofizni, Fáraónak elnevezni Pharaont és idétlenül nevetgélni a gyenguska „poénon”.

A tisztánlátás kedvéért összefoglaljuk, mit mondott Lázár János az ominózus ügyben a 69. Kormányinfón november 10-én.

„Tisztázandó volt a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén is, hogy amikor belépett Magyarországra, akkor ez szabályos volt, vagy szabálytalan. Mert önök ugye a magyar állam felelősségét, vagy a magyar hatóságok felelősségét firtatják és keresik. Amikor benyújtotta a vízum iránti kérelmét, az ahhoz csatolt dokumentumok alapján meg kellett volna tagadni a vízumot, vagy nem.

2014 októberében két alkalommal is kért vízumot. Október 24-én Ammanban, október 1-jén pedig Bejrútban kért vízumot. Én azt mondtam, hogy a magyar hatóságok a vízumot jogszabályszerűen adták meg. Tehát Magyarországra szabályosan jutott be az ember, ugyanis a vízumkérelem benyújtása az C típusú schengeni vízumra szólt. Föltették az egész schengeni rendszerbe, ezt látta mindenki. Az én meggyőződésem szerint az amerikai hatóságok is láthatták, amikor ő a schengeni rendszerben, mint kérelmező bekerült. Németország azt nyilatkozta, hogy az ő érdekeivel nem ellentétes, hogyha ez az ember belép az Európai Unió területére. És ezen kívül még öt országot kellett megkeresni, akiknek külön rendszerük van a schengeni beléptetéssel kapcsolatban. Ők nem válaszoltak a megkeresésre.

Miután 2016 tavaszán kirobbant a botrány Magyarországon, azt is elmondtam, hogy az Alkotmányvédelmi Hatóság és a Bevándorlási Hivatal a helyzet tisztázása érdekében az Amerikai Egyesült Államok hatóságaival fölvette a kapcsolatot, és természetesen megpróbálta tisztázni. Nem sikerült minden kétséget kizáróan tisztázni.

De azt is elmondtam itt két héttel ezelőtt, hogy amennyiben Magyarországra jön és az amerikaiak körözik, akkor természetesen Magyarország el fogja fogni. És fölvetném azt a kérdést, hogy miután belépett ebbe az országba 2015-ben, akkor ha mi tételezzük föl, vagy bármelyik országba, ha ő korábban belépett, hibát követtünk volna el és beengedjük akár hamis, akár valós okmányokkal, ezt föltételezem az Amerikai Egyesült Államok észleli, hiszen a schengeni rendszerre rálátásuk van és gondolom az amerikai titkosszolgálat, akit az Interpol 25 éve köröz, azt kiemelt figyelemmel követi. Hát gondolhatja, hogyha az amerikaiak jelentkeztek volna nálunk, akkor azonnal elkapásra került volna az illető.

Tételezzük föl, hogy mi hibáztunk volna, amit egyelőre semmi nem dokumentál, akkor az amerikaiak miért nem jelentkeztek, hogyha ez az ember kell nekik, másfél éven keresztül. Miért a Jobbikhoz fordult az amerikai nagykövetség hogy a parlamentben szólaljon föl, és miért nem fáradt be az Amerikai Egyesült Államok hivatalos összekötője a Belügyminisztériumba, hogy nem tartóztatnánk-e le ezt az embert. Ez nem világos számomra, illetve nem tudom, hogy ez miért nem rendőrségi akció és miért politikai akció lett?

Miért a Jobbikot kérték meg, prezentálja ezt az ügyet és miért nem a rendőröket kérték meg, hogy fogják el?

Ilyen kérést mi nem kaptunk az amerikaiaktól 2014. október 1. és 2016. november 10-e között. Egyetlen egy mondatot sem, hogy ezt az embert, ha Magyarországon van, tessék letartóztatni. Ilyen kérés nem volt. Amikor itt volt, akkor sem szóltak, pedig feltételezem, hogy volt róla tudomásuk.”

Mindezt Kuncze Gábor is elmondhatta volna, ha figyelmesen nézi az adást. Neki azonban nem ez volt az érdeke. Neki az lehetett a leckéje, hogy rossz színben tüntesse föl a magyar kormányt és lehetőleg minél inkább nevetségessé tegye.

Ez azonban nem sikerült.

Erőlködött, erőlködött a cél elérésért, de nagyon nem sikerült neki.

Ezzel szemben Kuncze Gábor az erőlködés közben maga vált „Fáraóvá”, azaz nevetségessé.

Gyurcsányt idézve: nem is kicsit!

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/31718/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Diák 2016-11-15 16:17:13
KUNCZE GÁBOR NEM FÁRAÓ HANEM --FÁRAJÓ // A MOCSOK SEMMIRE KELŐ !!!
OLYAN IGAZOLÁST ADOTT AUSZTRÁLIÁBAN ÉLŐ MAGYAR NŐNEK HOGY AZ ÁVH NEM BÁNTOTT SENKIT !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?