Felmentették az ízléstelen Dopemant

A gusztustalanság bajnoka

Büntetlenül lehet rugdosni a miniszterelnök ledöntött szobrát (HírTV).

Dopeman megúszta, hogy belerúgott Orbán fejébe (24.hu).

Jogerős: felmentették az Orbán-fejbe belerugó Dopemant (Budapest Bacon).

Orbán Viktort fejen rúgni nem bűn (Szabolcshír).

Megúszta az ember, aki fejbe rúgta Orbán Viktort (Civishír).

Nem gond Orbán fejét rugdosni (BorsOnline).

Tobzódik a liberális média, kéjelegve játszik a gondolattal, hogy Dopeman Pityinger Lászlót jogerősen felmentette a bíróság a garázdaság vádja alól.

Emlékezhetünk, a kormányfő hungarocellből készült, Rákosi Mátyás karakterét idéző szobrát 2013 szeptemberében döntötték le az I. kerületi Clark Ádám téren. A Dopeman műsorvezetésével lezajlott tüntetést az Együtt szervezte. Amikor a fej letört és elgurult, Pityinger László boldog örömmel belerúgott. Ezt követően a szobor maradványaiból a tüntetők darabokat vágtak le és késsel megszurkálták. A demonstráción a vádlott a Himnuszt trágár szavakkal megszakítva adta elő.

A tényállás szerint az követ el garázdaságot, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Büntetése 3 év is lehet, ha például nyilvános rendezvényen követi el a cselekményt. A törvényszék szerint az eseménysor alkalmas volt másokban riadalom és megbotránkozás keltésére, a végső döntés mégis a felmentés volt.

Szomorú az ember, hogy egy ilyen szörnyű helyzetben a bíróság nem a cselekmény nyilvánvaló közösségi hatását veszi alapul, hanem jogi kiskapuk nyitásával keresi az egérutat a vádlott számára. Orbán Viktornak módjában lett volna becsületsértés miatt magánindítvánnyal élni, a miniszterelnök azonban ezt nem tette meg. „Nem pöröltem, félreálltam, letöröltem…”– mondhatta magában a kormányfő a költő szavait. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy nagyon igaza van, hiszen a sas nem kapkod legyek után.

Ez a gyomorforgató Együtt-demonstráció is egy volt az ellenzék szánalmas akciói közül, amely éppen úgy nem vezetett sehova, mint a maiak. Amikor Rogán Antalt vagy Andy Vajnát, esetleg Habony Árpádot gyalázzák a különböző fórumokon. Hatásuk szerencsére kevesebb a semminél.

A közvéleménykutatásokban egyáltalán nem lelni nyomát ezeknek az ellenzéki akcióknak. A legutóbbi is a Fidesz változatlanul erős vezetését jelzi, az ellenzéki pártok támogatottsága pedig továbbra is alacsony.

Marad nekik tehát a húsz forintos öröm, hogy a médiumaik gusztustalan címek harsogásával mutassák ki tehetetlenségük miatt összegyűlt mérgüket. Sovány vigasz ez az ellenzéki választók számára.

Az ország szerencséje azonban, hogy a nemzet józan többsége miatt ilyen szánalmas pótcselekvésekkel kell beérniük.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/32087/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?