Lengyel Lászlóék a kutyának sem kellenek

Miért nem csinálnak a magyarok forradalmat? – tette föl a kérdést Szőllősi Györgyi az ATV-ben Lengyel László közgazdásznak. A műsorvezető arról búsongott, miszerint ok lehetne a forradalomra, hogy bezárták a Népszabadságot, s a hírek szerint az Echo TV is Mészáros Lőrinc egyik cégének érdekeltségébe kerül. Mindez annak a folyamatnak a részeként, hogy az utóbbi időben több gazdasági ügylet történt, amelyek révén például sok megyei lap, a Világgazdaság, a Nemzeti Sport kormánnyal rokonszenvező vállalkozás hatókörébe került. A búsongásból az a szomorúság is kitetszett, hogy ezáltal jelentős részben csökken a liberális értelmiség publikációs lehetősége.

Lengyel László, aki valószínűleg alig várta, hogy ez a kérdés elhangozzon, leütötte a magaslabdát. Keserűen jegyezte meg, hogy a magyarok nem forradalmárok. Utalt rá, hogy utoljára 1956-ban volt forradalom Magyarországon. Cinikusan összemosta az ’56 utáni időket napjaink világával, mondván, a magyarok nem bánják, ha befogják a szájukat, hozzászoktak ehhez a pártállam idején. Az ellenzéket pedig el kell kussoltatni, fogalmazott „szelíden” az állandó szürke pulóverében és kihajtott ingecskéjével magát folyamatosan plebejusnak, a nép egyszerű gyermekének hazudó Lengyel.

Furcsa megközelítés, kétségtelen. A nyilatkozót egyáltalán nem zavarja, hogy 1956-ban a kommunista diktatúra ellen fogott fegyvert a magyar. Ez volt az alapja a forradalomnak. 1990 óta viszont a többség akarata szerint alakulhatnak meg a kormányok. S ha valami nagyon nem tetszik az embereknek, akkor a plurális demokrácia keretei között is készek a radikális változtatásra. A Lengyel László által kedvelt világot, a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai fémjelezte nyolc évet például szintén forradalommal, fülkeforradalommal, azaz demokratikus úton küldték el a süllyesztőbe. A magyarok megmutatták, hogy demokratikus úton is lehet forradalmat csinálni. Az emberek tíz évvel ezelőtt is hittek a demokráciában, amire Gyurcsány rendőrei fegyveres választ adtak gumilövedékekkel, kardlapozással rontva rá a forradalom 50. évfordulójára békésen emlékező tömegekre.

Lengyel Lászlónak ez a demokráciafelfogás tetszik. A liberális demokrácia, amely kizárólag a liberális hatalom érdekében működik. S mindössze az számára a demokratikus, amit ők annak minősítenek.

Amikor a rendszerváltozás utáni évek éppen hogy megalakult jobboldali lapjait megszüntették – Pesti Hírlap, Új Magyarország – akkor Lengyel Lászlónak semmi kifogása nem volt, hogy a hornisták lábbal tiporták a sajtószabadságot. Lengyel akkor élvezte, hogy a legkülönbözőbb fórumokon megjelent írásaival korlátlanul mérgezheti a közéletet, az embereket az MSZP-s, de sokkal inkább az SZDSZ-es értékvilág elfogadására kényszerítve. Most ezeket az időket sírja vissza, ezért borong azon, hogy nem forradalmi típus a magyar.

Téved, kedves Lengyel László!

A magyar nagyon is forradalmi alkat. Más népekhez hasonlóan a saját érdekeit sosem téveszti szem elől. S nem bolond, hogy olyan ügyet szolgáljon, ami neki csak rosszat, bajt hozott a fejére. Többszörösen kifejezte, hogy nem a Lengyel László-féléket akarja szolgálni, hanem saját boldogulását, saját jövőjét. S ma már messziről megérzi, ki hitegeti, ki hazudik neki. Ez a normális. Lehet, hogy Önnek nem, de az emberek millióinak nagyon is az. Tessék tudomásul venni. Az októberi népszavazás eredménye is mutatja, hogy akkor sem lehetett a józan többséget félrevezetni. Jól látta, hogy a ballibek migráns ügyben is Brüsszel pártjára álltak, ezáltal olyan emberek áraszthatnák el az országot, akik elveszik a magyaroktól mindenüket. Szavazataikkal pedig hatalomra segítenék a ballibeket, hogy aztán kéz a kézben rombolhassák tovább a magyar világot. Egészen addig, amig a migránsoknak már a mostani ellenzékre se lenne szükségük. Hihetetlenül gyors szaporodásuk révén néhány évtized múlva már a kormányrudat is a kezükbe kaparinthatnák. Szent István Magyarországát pedig elföldelnék egy életre.

Ezt idézné az Ön forradalom utáni vágyának beteljesülése, kedves Lengyel László.

Ne is haragudjon, de ebből nem eszik. Hiába álcázza magát plebejusnak, az emberek már megtanultak a sorai között olvasni, s ebből egyáltalán nem kérnek. Az új tulajdonosokkal megjelenő médiumok pedig nyilván arról fognak írni, ami a többséget érinti. Mert ők így érzik Jól magukat Magyarországon.

Senki nem mondta Önöknek, hogy ne csináljanak nemzeti alapú baloldali politikát. Ám erre sohasem voltak hajalandók. Mindig a saját, önös, kozmoplita érdekeiket lesték, miközben választóikat becsapva csak szavazataikra voltak kíváncsiak, nem az életükre, a boldogulásukra, az ország felvirágoztatására. S most is ez az ellenzéki politika lényege, hozzászámítva a sok kisebb-nagyobb párthoz a Jobbikot is.

Ezért nem kellenek a kutyának sem!  

 

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/32231/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?