Nyugdíjasutalvány – káosz az ellenzékben

Káoszról beszél az MSZP a kormány nyugdíjasoknak szánt tízezer forintos Erzsébet-utalványának kézbesítésével kapcsolatban. Hogy miért? Erre nincs igazi válasz.

Nem képesek tudomásul venni, hogy a kabinet miért nem a postával terjeszttette darabonként 480 forintért az utalványt, s miért a járási és a kerületi kormányhivatalokban dolgozókkal terjesztteti – ingyenesen. Egyszerűen képtelenek tudomásul venni, hogy a gazdaság teljesítménye alapján a kormánynak lehetősége van e juttatás biztosítására, azt pedig végképp nem tudják földolgozni, hogy ezt a pénzt a kormány oda is adja a nyugdíjasoknak.

Ez szerintük nyilván sokkal rosszabb megoldás, mint elvenni az idősektől a 13. havi nyugdíjat, amivel ők próbáltak a nyugdíjasok „kedvébe” járni.

Az ellenzék, benne a balliberális média, annyira nem tud mit kezdeni ezzel a váratlan helyzettel, hogy például a rutinos publicista, Megyesi Gusztáv a Vasárnapi Hírekben lányos zavarában Széchenyi-kártyára keresztelte el a jobb sorsra érdemes Erzsébet-utalványt. Eközben azzal küszködött, hogy valamilyen módon mindenképpen besározza a kormány lépését.

Nem tudja az ellenzék tudomásul venni, hogy takarékossági okokból megoldható a kézbesítés úgy is, hogy a kormányhivatalok amúgy is rendszeresen területre kijáró munkatársai vigyék ingyenesen házhoz az ajándékot. Ezzel másfél milliárd forintot lehet megspórolni az adófizetők pénzéből, hiszen 2,7 millió nyugdíjassal számolva a postaköltség ennyibe kerülne. Az utalvánnyal kapcsolatos járulék- és adóterhek sem jelentenek többletköltséget, mert az állam ezt a pénzt az egyik zsebéből a másikba teszi, tehát alapvetően nála marad.

Savanyú tehát a szőlő mind az MSZP-nek, mind az összes többi politikai erőnek, amelyik az Erzsébet-utalvány kézbesítésén köszörüli a nyelvét. Egyszerűen nem tudják megemészteni, hogy az állam ez esetben is jót tett, a nyugdíjasok pedig örülnek neki. S az örömüket ilyen áskálódásokkal sem tudja senki elrontani. Mondhatnám azért, mert a pénz beszél, az ellenzék pedig úgy tesz, mint az a bizonyos négylábú.

De itt sokkal többről van szó a pénznél. A kormány és az idős választók szoros lelki kapcsolatáról, amit ilyen gesztusokkal is ápolni lehet, ápolni kell. Mert ezek az emberek elválaszthatatlanul összetartoznak.

Ez az ellenzék mostani össze-vissza beszélésének, vagdalkozásának a legnagyobb baja.

Röviden erre azt mondhatjuk, annyi baj legyen!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/32274/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?