Molnár Csaba nyakig a fekáliában és tovább…

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke különleges technikával rendelkezik ahhoz, hogy miközben fülig érő szájjal ócsárolja a kormányt, aközben önmagát – talán észre sem veszi, de – nyakig meríti a pöcegödörbe. Abba az alkalmatosságba, ami ugye rendszerint fekáliával van tele. Valahogy úgy, ahogy a nyolc Oszkárt bezsebelő Gettómilliomos főhőse Jamal, kiskorában. Emlékeznek biztosan, a kisfiú azért, hogy kedvenc sztárjától, Amitabh Bachchantól autogramot kaphasson, a róla készült fényképpel beleugrott a latrinába, ahova jóakarói bezárták, megakadályozandó a nagy találkozást. A szörnyűséges alámerülés után Jamal a budi falai alatt ki tudott szökni, hiszen ezért ugrott bele a „szoáréba”, s a fekália bűzétől undorodó rajongósereg közepette sikeresen találkozott a bálvánnyal.

Mindez onnan jutott eszembe, hogy Molnár az Európai Bizottság (EB) friss döntésével összefüggésben is beleszaltózott a fekáliába. Az EB ugyanis megtámadta a magyar kormány rezsicsökkentő politikáját, s azt tervezi, hogy a tagországokban kivezeti a hatósági árakat az energetikából. Ezzel nem tenne mást, mint visszaemeltetné a gáz-, villany- és távhőárakat a rezsicsökkentés előtti medgyessys-gyurcsányos szintre, ami nagyon megdrágítaná a magyar háztartások életét. Azt a helyzetet idézné elő, mintha az Orbán-kormány a rezsicsökkentéssel tudatosan becsapta volna a választókat, hogy megszerezze szavazataikat.

A nemrég napvilágot látott rossz hírrel összefüggésben Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció politikusa azonnal mikrofont ragadott, s – mint aki alig várta már a Magyarország számára kedvezőtlen bejelentést – énekelni kezdett. Na nem úgy, mint Micimackó, s nem azt a dalt, hogy minél inkább havazik, annál inkább hull a hó. Eztúttal is azt a lemezt pörgette, amit már megszoktunk az ellenzéktől, de különösen a DK-tól: minél rosszabb az országnak, nekik, dékásoknak annál jobb. Molnár ugyanis nem azt kezdte fejtegetni, hogy gyalázat, amit a Bizottság tervez, hanem Orbánt kezdte el okolni a „magas” rezsiköltségekért. Természetesen orbitális hazugságra alapozva állítását. Molnár szerint ugyanis nem Brüsszel, hanem éppen Orbán Viktor miatt magasak a rezsiköltségek és éppen a hatósági ár miatt nincs érdemi rezsicsökkentés Magyarországon. Mint mondta, a kormány azt próbálja elhitetni, hogy egy brüsszeli döntés értelmében meg kell szüntetni Magyarországon a gáz és egyéb energiahordozók hatósági árát, és emiatt jelentősen nőni fognak a rezsiköltségek. Ez azonban hazugság – jelentette ki.

Molnár szerint az elmúlt öt évben több, mint 40 százalékkal csökkent a földgáz világpiaci ára, miközben a kormány csak 10 százalékos rezsicsökkentést hajtott végre, így egy átlag magyar családnak 20-25 százalékkal többet kell fizetnie a gázért, mint amennyibe az érdemben kerülne. Arcpirító hozzáállás, igazi dokumentálása annak, hogy Molnár – az ellenzék többi pártjával együtt – Brüsszel pártján politizál.

Németh Szilárd rezsibiztos azonban azonnal kiigazította a hiteles információkra fittyet hányó ellenéki politikust. Molnár Csabáról, az egykori Gyurcsány-kormány energiaügyi miniszteréről azt mondta: az a politikus “nyomja ezt az oltári nagy hazugságot”, akinek az idején hétszer fordult elő emelés, és aki elvette a gázártámogatást az emberektől. Kiemelte, a rezsicsökkentés meghozta a maga hatását, a számok magukért beszélnek.

Orbán Viktor pedig leszögezte: a kormány nem engedi, hogy Brüsszel kivezesse a hatósági energiaárakat. A hatósági árszabályozás kitörlése az európai energiarendszerből a rezsicsökkentés megszüntetését jelentené. Szerinte az energiaszektorban a verseny nem az árak csökkenéséhez vezet, hanem "mindenfajta háttéralkuk" miatt inkább az emelkedésükhöz. Ha Közép-Európában nincs árszabályozás, akkor a nyugdíjasoknak, a családosoknak, a nehéz helyzetben lévőknek jóval magasabb energiaárat kell fizetniük. A kormány megvédi a rezsicsökkentést, és bár nehéz küzdelem lesz, de "van esélyünk a sikerre" – jelentette ki a miniszterelnök.

Molnár Csaba rendszeresen közzétett hazugságai közül most csak egyet, a legfrissebbet emeltük ki, amivel tudatosan riadalmat igyekszik kelteni az emberekben.

Előfordulhat azonban, ha még sok ilyen rémhírrel riogatja az embereket, akkor az a bizonyos fekália már nemcsak a nyakáig fog érni, hanem el is fogja lepni.

Persze, minden rosszban van valami jó. Alámerülve legalább – torkon akadó következmények nélkül – nem nyithatja ki a száját.

Lássuk be, azért ennek is megvolna a maga bája. A mai világban ezt elérni nem lenne kis dolog!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/32340/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?