Blogolj!

Ungváry választók híján erővel buktatná meg Orbánt?

Húsz percig beszélgetett a balliberális politikai oldal tehetetlenségéről az ATV-ben Ungváry Rudolf író, újságíró és Magyar Bálint, volt oktatási miniszter, az SZDSZ hajdani erős embere.

Valójában élvezet volt hallgatni azt a kiúttalanság miatt érzett meddő töprengést, amely kirajzolódott az elmondottakból. Ugyanakkor lehangoló volt végigszenvedni azt a sok mocskot, amit a kétszer kétharmaddal megválasztott, több, mint hárommillió ember támogató véleményét maga mögött tudó népszavazással a tarsolyában működő kormányzatról összehordtak.

Jóllehet a két ember egymással látszólag nem értett mindenben egyet, alapvetően azonban nagyon is egy követ fújtak. Ungváry szélsőjobboldali zsarnokságként, Magyar Bálint – a tőle megszokott módon – családi bűnszervezetként írta le Orbán Viktor kormányzási módszerét.

Mindez annak kapcsán került az asztalra, hogy a magyar miniszterelnök egy interjúban 2017-ről, mint a lázadás évéről beszélt. Idézzük: „Az Európai Egyesült Államok hívei most éppen lopakodva csorbítják az egyes nemzetek szuverenitását a menekültügy kérdésében. Hatáskör-átcsoportosításokat hajtanak végre a nemzetek rovására. A nemzetek ez ellen lázadnak. Ez egy valóságos szuverenitásküzdelem. S mindezt körbefonja a politikai korrektség, az elszigetelés, a megbélyegzés elleni szellemi lázadás. Ez a lázadás 2016-ban elkezdődött, jövőre még inkább kiteljesedik, ezért mondom, hogy 2017 a lázadás éve lesz.”

Ezt a folyamatot nagyon rosszul viselik Ungváryék. Különösen azért, mert ez nemcsak Magyarországon, hanem szerte a kontinensen is megállíthatatlanul terjed, s Donald Trump hivatalba lépésével az Egyesült Államokban is erősödni fog. Nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy a jövőben nem lehet hazudozni következmények nélkül a politikai korrektség jelszava mögé bújva, nem tudják alkalmazni a megbélyegzés kíméletlenül hazug, önkényes módszerét azokkal szemben, akiknek számukra valamilyen okból nem tetszik a fizimiskája. Így nem tudnak majd senkit a jövőben egyik napról a másikra a politikai süllyesztőbe dobni. Mint ahogy annak is elmúlt az ideje, hogy az embereket megvédeni képes államot minél kisebbre zsugorítva megnyirbálják a hatásköröket, megnövelve ezzel brüsszeli uraik illetékességét Magyarország irányításában.

Ez aztán annyira fáj Ungvárynak, hogy nem jobboldalinak vagy konzervatívnak, hanem egyenesen szélsőjobboldali, fasiszta rendszernek minősíti hazánk normális polgári demokráciáját, amely mindenben megfelel az Európai Unió előírásainak. Nem spórol a rágalmakkal, amikor azt mondja, hogy Orbán azt csinálja, amit a fasizmus is akart: álságos, demokratikus álarcba bújtatott zsarnoki rendszert alakított ki. Mint mondja, érvényesíti a vezér elvét, a tekintély elvét, az erő elvét, s állandó az ellenségképzése is. „Most nem a zsidók vannak soron, hanem azok, akik nem a mieink.”

Itt legalább nyakon csíphetünk a szövegben annyi pozitívumot – végre elhangzik – hogy a kormány politikája nem antiszemita. Akkor sem volt az, még nyomokban sem, amikor a politikai korrektség jegyében sokan szívesen annak bélyegezték. De most – hál’ Istennek – olvashatjuk végre az ocsmány rágalom ellenkezőjét is. Az más kérdés, hogy arról nem tehet a kormány, ha jó ügyeket tesz az asztalra, az emberek érdekét képviseli, akkor mind többen válnak a „mieinkké”. Azok sorakoznak fel mögé, akik egyetértenek például a rezsicsökkentés védelmével vagy a kötelező kvótaellenes fellépéssel, pártállásra való tekintet nélkül.

Ungváry igyekszik egy zárt kasztnak, a kiválasztottak rendszerének feltüntetni a „mieinket”, csakhogy ez egy nyitott tábor. Az csatlakozik hozzá, aki akar, aki úgy érzi, hogy Orbán Viktor képes képviselni leghatékonyabban az emberek mindennapi érdekeit. A liberalizmus képtelen volt emberbarát válaszokat adni a társadalom fontos kérdésére. Magyar Bálint maga is elismerte, hogy például a devizahitelesek ügyében magára hagyták az érintettek tömegeit, sőt meg is bélyegezve, nyerészkedési szándékú, felelőtlen embereknek minősítve őket.

Ezért esik kétségbe Ungváry Rudolf. Pontosan látja, hogy az orbáni politikának nem lesz versenyképes alternatívája 2018-ban, de 8-12 év múlva sem biztos. „Választásokon tehetetlenek leszünk a rendszer ellen, amiből az következik, hogy politikai stratégiát kell kidolgozni erre a helyzetre!”

Vajon mi lehet azon stratégia lényege, amely hatalmat akar szerezni választások nélkül?

Forradalom? Államcsíny? Más erőszakos úton való hatalomátvétel?

Szégyenteljes lehetőségek. Charles Gati, Hillary Clinton bizalmasa is erről ábrándozott már 2012-ben. Nem hinném, hogy sokak számára vonzó volna az egyre inkább elszigetelődő ballib politikai erők tehetetlensége, az érvényes politikai mondanivaló hiánya szülte erőszakos alternatíva. Churchill szerint a demokrácia a legrosszabb kormányzási forma, amelynél azonban még nem találtak fel jobbat.

Ezért célszerű ezt gyakorolnia mindenkinek, aki politikusi pályára adja a fejét.

Lázadni is csak a valódi demokráciáért érdemes, mert a többségi akarat rendszerének álcázott lopakodó diktatúrák előbb-utóbb úgy is lelepleződnek. Úgy, ahogy 2010-ben Magyarországon, legutóbb pedig az Egyesült Államokban történt.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/32608/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Ferenc 2016-12-18 16:57:25
üdv.!ungvári ! ezek a nevek,már bizonyitották,hogy nem a Magyar Hazafik pártján állnak
Charles Gati, Hillary Clinton bizalmasa ! ez a Bizalmes jelző önt illeti ! akkor ön nem Szereti Magyarországot ? ezen mondatom ! kérdés !?,amit önhöz intéztem!
Mindenesetre érdekes lehet Válasza !
Válaszolok
Andras 2016-12-18 14:38:05
A blog szerzője nem sokat értett meg Ungváry mondandójából.
Így csak a blog végén található mondattal lehet egyetérteni, hogy "Lázadni csak valódi demokráciáért érdemes, mert a többségi akarat rendszerének álcázott lopakodó diktatúrák előbb-utóbb úgy is lelepleződnek."
Válaszolok
Béluci válasza: Varga bejegyzésére 2016-12-18 12:42:27
Ungváry Rudolf pedig egy "ki tudja milyen gyökerű" libsi celeb, akinek a véleménye annyit is ér.

Magyar Bálint pedig egyszer már igencsak kivette a részét az ország tönkrevágásából. Úgy, hogy már ő is a szemétdombon van.
Válaszolok
Varga 2016-12-18 11:46:53
Orbán Európa vezető személyisége, megkerülhetetlen tényező, aki irányt mutat, akire figyelni kell, és akit egyre többen követnek.
Ma Orbán Viktor Európa első és legfontosabb embere. És ezt most nem mi mondtuk, hanem egy igazi politikai szaktekintélynek számító nyugati médiaműhely. http://demagog.blogstar.hu/2015/12/03/nekifutasbol-rugtak-pofan-a-magyar-balliberalis-politikai-es-mediacsurhet/22890/
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?