Blogolj!

Simicska „bombaüzlete” Kálmán Olgával

A hír meglepetést keltett: Kálmán Olga, az ATV Egyenes Beszéd című műsorának műsorvezetője február 15-től a HírTv-nél folytatja.

No csak, hökken meg a nyájas olvasó. Csak nem megvilágosodott ez a jóasszony? A balliberális televíziótól – ahol szemlátomást lubickolt a feladatokban – fejest ugrott a nemzeti-konzervatív tévézés világába? Tudják, van az a régi mondás, hogy az ember 20 évesen forradalmár, 35 évesen liberális, 50 évesen pedig konzervatív. Kálmán a maga 48 évével épp az utóbbi csoportba fejlődhetne így bele. Mások mellett ugyanis például Bodacz Balázs műsorkészítő mondta, hogy a HírTv értékrendje nem változott semmit azután, hogy Simicska Lajos tavaly februárban tengelyt akasztott Orbán Viktorral.

Nem, szó sincs arról, hogy Kálmán Olga fényt kapott volna. Teljesen egészséges, s a hirtelen megvilágosodás vádja sem szegezhető neki. Bármit mondanak magukról a régebbi HírTv-sek, a csatorna tavaly február 9 óta teljesen átalakult, szélsőségesen liberálissá vált, a legkeményebb ellenzéki vonalat követi. Ahol élő egyenes adásban közvetítik Gyurcsány Ferenc beszédét, ahol jobbikos megszólaló nélkül már nem képzelhető el politikai adás, ahol a hazudós Juhász Péter gyakran szerepeltetendő idolnak számít, ott nem szükséges semmiféle kommentár ahhoz, hogy milyen irányvonal mentén szerkesztik a műsorokat a csatornánál. Egy szempontja van: Orbánnak, a Fidesznek rossz legyen. Lehetőleg még annál is rosszabb. Nos, az ötvenedik évéhez közeledő Kálmán Olga személyisége nem alakult úgy, ahogy más embereké általában. Ő az ötödik iksz mentén is megmarad tőről metszett liberálisnak. A HírTv-nél is erre a mentalitására számítanak.

Szemléletét természetesen tiszteletben kell tartani, de azért szeretni egyáltalán nem kötelező.

Hogy miért mondott föl, pontosan nem lehet tudni. Ő azt mondja, nem anyagi okok miatt. Ennek némileg ellentmond, hogy az ATV-nél is a legjobban kereső műsorvezető bérét a Blikk szerint Simicskáék megduplázták, 4 millió forintra. Ha ez az ok, ebben sincs semmi kivetnivaló, elvégre mindenki a piacról él.

Hogy mi lesz az új műsorának címe, nem tudni. Az Egyenes Beszéd marad az ATV-n, új műsorvezetővel. Ám biztosan találnak majd valami hasonlót a HírTv-nél is, ami legalább annyira félrevezető, hamis logója lesz a műsornak, hiszen az Egyenes Beszédről is minden józan néző tudta, hogy az minden, csak nem egyenes. Manipulatív, a valóságot elferdítő, a balliberális értékrend elvtelen szószólójaként szolgáló.

Emlékezhetünk, 2006-ban egy televíziós beszélgetés során Pokorni Zoltán fideszes politikus összetűzésbe keveredett a műsorvezetővel és úgy döntött, hogy provokatív magatartása miatt adás közben elhagyja a stúdiót.

2012-ben Kálmán Olga egy stúdióbeszélgetés során arra kérte a József Attila-díjas magyar írót és költőt, L. Simon Lászlót, kinevezett kultúráért felelős államtitkárt, hogy olvassa fel egy korábbi – obszcénnak tartott kifejezéseket is tartalmazó – versét. Az államtitkár erre nem volt hajlandó. Később így emlékezett vissza a kínos jelenetre: „Vajon mit szólt volna a műsorvezető, ha azt mondom, felolvasom a verseimet, ha ő leveszi a blúzát?

Ugyanabban az évben Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt a vendége. A városvezető utólag egy közleményben az alábbiakat hozta nyilvánosságra: „Kálmán Olga riporteri magatartását most is minősíthetetlennek tartom”. Utalva az ATV-s interjújára, azt írta: ahogy az őt kérdező újságíró „terelgeti, alázza a 'jobboldali' interjúalanyait, az régóta feltűnő”.

Biztosak lehetünk benne, hogy a HírTv-ben még tovább fogja feszíteni a húrt, s továbbra is úgy bánik a műsorvezetőkkel szembeni tárgyszerű, hiteles, pontos szakmai követelményekkel, ahogy a korábban hozzá érkező kormánypárti politikusokkal. Semmibe veszi őket.

Van azonban egy édes vonatkozása is Kálmán Olga átszerződésének. Januártól ugyanis az egyik kábelszolgáltató (PR-Telecom) már nem sugározza a HírTv műsorát. Lehet tehát, hogy Kálmán Olga a dupláját keresi majd az új csatornánál, de hogy közel százezer háztartással kevesebben fogják látni áldásos munkálkodását, az szinte biztos.

Simicska Lajos tehát „jó” üzletet csinált. Dupla költség, kisebb haszon.

A HírTv egykori (konzervatív) nézői sok ilyen bombaüzletet kívánnak neki az Orbán Viktorral folytatott csatározások során.

Ez nemcsak Orbán Viktor, hanem az egész ország érdeke.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/32624/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Fáy Tamás 2016-12-19 09:04:35
Szuper cikk, mint mindig a Horváth újságírótól
Válaszolok
Illés 2016-12-18 17:17:38
Azta-megrázkódtam!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?