Vona karácsonyi lószerszáma

A karácsonyi ünnepek apropóján kiderült, Hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija sem szereti Vona Gábor alakoskodását. Miközben a Jobbik elnöke kedveskedő szavakkal köszönti őt Hanuka alkalmából, aközben megfeledkezik arról, hogy 2013-ban azt mondta, a zsidóság világuralomra tör, egyben az Izrael és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolat megszüntetését szorgalmazta. S ezt a kijelentését máig nem is vonta vissza.

A tisztánlátás kedvéért idézem Vona köszöntését és az arra érkezett választ a vezető rabbitól.

„Tisztelt Vezető Rabbi Úr!

Hanuka alkalmából engedje meg, hogy tisztelettel köszöntsük Önt és a hívő közösség minden kedves tagját. Jelen sorainkkal áldott, békés és boldog ünnepet kívánunk, hogy az emlékezés és az örvendezés eme időszaka lehetőséget nyújtson a lelki megújulásra, s mint a fények ünnepe, árasszon valódi világosságot, amely képes utat mutatni. Szívélyes üdvözlettel: Mirkóczki Ádám Jobbik szóvivő, Vona Gábor Jobbik elnök.

Ahogy mondani szokták, Vona házhoz ment azért a bizonyos lószerszámért. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija válaszában a következőket írta: „Az utóbbi években megtisztelő szokássá vált, hogy az év végi ünnepi időszakban a magyar közélet szereplői a karácsonyi jókívánságok mellett, hanukai üdvözletet is küldenek. Megtisztelő, hogy politikusok, közéleti személyiségek, akárcsak a sajtó számon tartja Hanukát, és ezzel egyben kifejezik azt is, a zsidóság szerves, építő része a magyar nemzetnek.

Az ilyen üdvözleteket és magát a jelenséget nagyrabecsüléssel szoktuk fogadni.

Az Önök, a Jobbik vezetőségének üdvözlete azonban inkább csak meglepett és talán még zavarba is hozott. Az Önök pártja ugyanis számtalanszor tanúbizonyságot tett arról, hogy a haza zsidó közösség tagjait nem tekintik a magyar nemzet egyenlő elbírálást érdemlő tagjainak.

Itt nemcsak Gyöngyösi Márton beszédére gondolok, amelyben a zsidókat „nemzetpolitikai kockázatnak” nevezte, vagy Baráth Zsolt parlamenti képviselő vérvádbeszédére. De még csak nem is Novád Előd kuruc.info-nak adott interjúra, melyben hevesen tiltakozott az ellen, hogy elítélné az antiszemitizmust, hanem a pártvezető, Vona Gábor 2013-as megnyilatkozására, melyben úgy nyilatkozott, hogy a zsidóság világuralomra tör, egyben az Izrael és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolat megszüntetését szorgalmazta. Akár idézhetném közelmúltbeli nyilatkozatát is, melyben fenntartotta korábbi kijelentését, miszerint ha kiderülne Vona úr, hogy Ön zsidó, akkor lemondana a párt vezetéséről.

Ezeket a kijelentéseket ismereteim szerint soha senki nem vonta vissza, soha sem jelentették ki, hogy tévedtek, gyalázatos, rossz úton jártak. Soha nem tették nyilvánvalóvá követőik számára, ha egyáltalán így gondolják, hogy a fenti eszmék elfogadhatatlanok.

„Halál és élet a szavainkban” – tanítja Salamon a Példabeszédekben. Politikusok, közéleti személyiségek megnyilvánulásaira sokszorosan igaz ez a tanítás. „Bár kicsiny vagy szemeidben, feje vagy te Izrael törzseinek” – mondta Sámuel próféta Saulnak, amikor letért a jó útról. Politikusok, közéleti személyiségek nemcsak sok százezer ember méltóságát bánthatják méltatlan kijelentéseikkel, hanem sok millió embernek mutathatnak negatív példát, ahogy ez történt 10 éven keresztül a nagy nyilvánosságban és történik továbbra is kisebb nyilvánosságban nap mint nap ma is a Jobbik részéről.

Meglehet, egyfajta gesztusnak szánták hanukai jókívánságaikat, de hatékonyabbnak tartanám, ha azokon a fórumokon adnának hangot gesztusaiknak (ha és amennyiben ezek őszinték), ahol eddig a gyűlölet, a gyalázat és nem utolsó sorban a sötétség nyert teret, nem a fény.

Budapest, 2016. december 27. Üdvözlettel: Köves Slomó Vezető Rabbi.”

A levélváltás alapvetően itt ért véget. Nem hinném, hogy Köves Slomó szavaihoz bármiféle kommentárt kellene fűzni. Vona Gábor Facebook oldalán azonban mégis reagált a rabbi levelére, amelyben a Jobbik aktuális pártpropagandájának közzététele után igyekszik érvényteleníteni mindazon kijelentéseiket, így am block, ami számára és a pártjára nem cuki. Vissza természetesen nem von semmit, de úgy tesz, mintha ezt már régen megtette volna. Íme: „A Jobbik néppártosodása során számtalanszor nyilvánosan elmondtam, és többször bizonyítottam is, hogy a politikai közösségünk kilépett a felelőtlen és sokszor tékozló kamaszkorból, és átlépett a felelős és építkező felnőttkorba. Talán az is elgondolkodtató, hogy az elmúlt évekből nem is tudott semmilyen vitatható megnyilvánulást idézni a Jobbik részéről.”

Korábbról viszont – mint láttuk – annál többet. Kedves Olvasóink itt kétkulacsos Vona Gábor látványos köpönyegforgatásáról olvashattak, aki nehezen viseli, hogy a szeretet ünnepén sem hisznek neki. Nyilvánvaló, hogy a magára valamit is adó szemlélő ezek után méginkább mindennek tekintheti Vonát, csak hiteles embernek nem. S még kevésbé olyan embernek, aki ennek az országnak potenciális vezetője lehet. Aki annyit változtatja álláspontját, mint ő, egyszerűbben szólva annyit hazudik, mint ő, arra egy Berva elvezetését sem lehet rábízni, nemhogy egy országot.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/32799/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
J.L 2016-12-29 15:40:56
Vona Gábor és a Jobbik alkalmatlan az ország vezetésére, ezt jól tudják a magyarok, ha mégis ez bekövetkezne, akkor nekünk annyit!

http://www.demokrata.hu/velemeny/szint-valt-kameleon

Színt vált a kaméleon"Vona Gábor közéleti pályafutásának legfontosabb vonása, hogy eddig minden szövetségesét és partnerét elárulta. Még a neve sem igazi, eredetileg Zázrivecznek hívták. A Szövetség a Nemzetért Polgári Körben áhítattal csüngött Orbán Viktor és Makovecz Imre szavain, be is lépett a Fideszbe, aztán amikor látta, hogy a karrierje nem lódul meg a kellő tempóban, gyorsan dezertált. Csatlakozott a Jobbikhoz, majd most elárult társai, Novák, Szávay segítségével megfúrta és eltávolította Kovács Dávidot és Nagy Ervint, a párt addigi erős embereit. Időközben egy szava sem volt ahhoz, hogy a Jobbik Csurka István MIÉP-jével flörtöl, igaz, taktikusan visszavonult egy időre, a 2006-os kampányt sem csinálta végig, majd amikor a Jobbik költségvetési pénzekhez jutott, ismét felbukkant a színen."

Mennie kellett Lenhardt Balázsnak, Gaudi Nagy Tamásnak, Zagyva György Gyulának, de megvált Pősze Lajostól és más, tapasztalt politikusoktól is, akik átláttak a szitán. Felemelte a semmiből, majd a létező legsunyibb módon eltávolította Szegedi Csanád alelnököt. Nem olyan régen pedig meghirdette a néppártosodást, aminek szerinte az a lényege, hogy a Jobbikot hozzá kell igazítani a soron következő feladathoz, a kormányzáshoz, ezért cserébe kollektív amnéziát javasol párttársainak és a magyar társadalomnak. Mindebből világosan kitűnik, hogy Vona Gábornak sem szilárd világnézeti, sem alapvető erkölcsi alapértékei nincsenek. A Fidesz 2.0 létrehozása éppen olyan pillanatnyilag jónak látszó ötlet, mint amikor átmenetileg náci, iszlámbarát vagy éppen oroszbarát lett.

A helyzet mostanában annyit változott, hogy a Jobbik növekedése szemmel láthatóan megtorpant, az igazi nagy áttöréstől, a kormányképességtől reménytelenül messze vannak. Ezért Vona elhatározta, hogy ismét színt vált, átszabja pártját, felemeli pillanatnyi hűbéreseit, és új irányba indul el. A Jobbik-féle protesztpártok legnagyobb rákfenéje, hogy ha nem tudják a szimpatizánsaikat, támogatóikat állandó feszültségben tartani, ha nem jeleznek harckészültséget minden percben, akkor a velük rokonszenvezők elhagyják őket, hiszen csak és kizárólag a keménység, szavahihetőség, igazmondás illúziója miatt szegődtek melléjük.

A Jobbik évek óta még apró változtatásokra sem kényszeríti a Fideszt, képtelen kormányzati módosításokat kicsiholni, szakpolitikai üzenetei nem jönnek át. Viszont egyre több Jobbik-aktivistát már csak a remény és a fenti illúzió tart a párt mellett, hiszen alapvetően elegük van abból, hogy négyévente teleragasztják a várost plakátokkal, összevesznek a szomszéddal, míg Vona Gábor és legjobb hatvan barátja öltönyben, jó autókkal korzózik, sütkérezik a sikerben. Ha valahol, a Jobbik táborában soha nem érdemes elmagyarázni, hogy a politikának a bosszún, a lázadáson és a hőbörgésen kívül más célja is lehet. Vonáék régen elvesztették a politikai szüzességüket, és ez hosszú távon biztosan megbosszulja magát.
Válaszolok
Zoltán 2016-12-29 12:31:02
Ahogy Orbán Viktor Miniszterelnök Úr mondta:
Ön a vizsgán megbukott. Pótvizsga nincs!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?