Telitalálat volt a hatos lottón
Nyerőszámok: 2, 16, 22, 33, 43, 44 Nyeremények: 6 találatos szelvény egy volt, nyereménye 328 371 365 forint. az 5 találatos szelvényekre 375 270; a 4 találatos szelvényekre 7555; a 3 találatos szelvényekre 2070 forintot fizetnek.
Blogolj!

Orbán „hátizsákos” nagyzási hóbortja

Az ellenzéki média egymással versengve igyekszik lejáratóbbnál lejáratóbb írásokat közölni arról, hogy Orbán Viktor leendő várbeli dolgozószobájának belsőépítészeti kialakítására 3,9 milliárd forintot különített el a kormány. A 444.hu, a hvg.hu, az mno után a héten a HVG is beszállt a mocskolódásba, hogy minél többek számára mutathassák be a magyar miniszterelnök nagyravágyását, nagyzolását, úrhatnámkodó természetét.

Mindenáron azt igyekeztek dokumentálni, hogy a miniszterelnöki rezidencia kialakítása kizárólag Orbán Viktor személyes igényei szerint készül ilyen drágán. Egyik orgánum se veti föl még véletlenül se, hogy itt a mindenkori miniszterelnököt kiszolgáló dolgozószoba készül, a hozzá tartozó kiegészítő tárgyalótermekkel, a külföldi vendégek méltó fogadására alkalmas fogadó- szalonokkal.

Föl sem merül egyik orgánum szerzőjében sem, hogy a magyar miniszterelnök a parlamentből költözik a Várba, s a Duna partján tág lehetősége nyílik a munkájával összefüggő valamennyi munkajellegű és protokolláris tevékenység méltó elvégzésére. Arról nem szólva, hogy a karmelita kolostorbeli, 2017 vége felé átadandó miniszterelnöki rezidencia csak átmenetileg ad otthont új gazdájának. Az itt és mellette elkészülő új épületben a Miniszterelnökség, majd a nemzetgazdasági, illetve a belügyi tárca kap helyet. Később pedig Orbán Viktor átköltözik a Sándor palotába, a magyar miniszterelnökök második világháború előtti otthonába. Áder János köztársasági elnöknek pedig a Budavári Palotában lesz az új rezidenciája.

A karmelita kolostorbeli fejlesztés tehát nem az ő nagyzási hóbortjának kiélése. Valójában a Magyar Kormány vezető szervei működési területének méltó kialakításával kapcsolatos követelmények teljesítése. Mégis inkább a kormány használja a vár legszebb panorámával rendelkező épületét, mint a Várgondnokság Kft. technikai személyzete. Többször elhangzott, a felújítás során minden a Hauszmann Alajos idején érvényes állapotoknak megfelelően alakul át a várban. Orbán Viktor egy vidéki látogatása alkalmával erősítette meg e szándékot: a kormány alapvetése történelmi épületek felújításánál, hogy minden legyen úgy, ahogy régen volt, semmi átalakítás.

De! Ha a későbbi korokban valakinek nagyon nem tetszik az az egy méter húsz centi széles, kőből készülő erkély, amelyet a miniszterelnök dolgozószobája elé emelnek, ahonnan a kormányfő vendégei tekinthetik meg Budapest csodálatos panorámáját, akkor az rövid idő alatt, az épület sérelme nélkül, könnyűszerrel elbontható.

A HVG számos túlzása között például megállapítja, hogy a dolgozószoba belsőépítészeti kialakítására szánt 3,9 milliárd forint olyan hatalmas összeg, hogy idehaza szinte lehetetlen elkölteni. Ám ha például Sotheby’s londoni vagy New York-i aukcióján akarnának vásárolni, gúnyolódik a lap, akkor könnyebb lenne a dolguk. Például egy XVI. Lajos korabeli, japán ébenfa komódért 7 millió dollárt, azaz két milliárd forintot is el lehetne költeni. Azt már nem említi a cikk jóindulatúnak nehezen minősíthető szerzője, hogy Orbán Viktor dolgozószobáját – híven a hagyományokhoz – Tisza István korábbi miniszterelnök Debrecenben található dolgozószabai bútorainak másolatával rendezik be.

Sok mindent el lehet mondani Orbán Viktorról, csak azt nem, hogy nagyzoló, fellegekben járó ember.

A munkába is gyakran a 2014-es focivébén beszerzett hátizsákjával járó kormányfőről politikai célból lehet persze ennek az ellenkezőjét állítani, sulykolni.

A baj mindezzel csak annyi, hogy nem igaz.

Az viszont igaz, hogy a kormány visszaköltözésével a várba a hosszú évtizedeken át tartó csúfoskodás után végre megújul Budapest legszebb történelmi negyedének központja, amitől vár a vár, ahogy a parlament és a Kossuth tér is tündököl a közelmúltban befejezett megújulása után. Maga mögött hagyva az évtizedeken át a városképet rondító, korhadt állványzatát.

Az emberek örülnek és büszkék lesznek rá, hogy a vár szíve végre méltó lesz a XXI. századi önmagához, a kormányzati funkció által megkövetelt színvonalához.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/33018/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?