Blogolj!

„Vona, takarodj!”

Ezúttal nem levelet írt, hanem utcára vonult a Jobbik jelenlegi vezetése, balra tolódó politikája ellen tüntető expárttagok népes csoportja Debrecenben szombaton. A menet élén egy nagyméretű plakátfotón Vona Gábor és Heller Ágnes volt látható, ahogy kéz a kézben haladnak együtt. Egy másik transzparens pedig azt üzente: "Vona, elárultátok a nemzeti radikalizmust". S miközben valaki lázasan kivágta a párt címerét a Jobbik zászlajából, többször felhangzott a „Vona takarodj” felszólítás. Ulics Erika, a demonstráció főszervezője arról beszélt, hogy a Jobbik elnöke gerinctelen, amiből következően nem csodálkozik a zsidósághoz való megváltozott viszonyán sem.

A tüntetés kapcsán a Jobbik országos választmánya nyilatkozatban rögzítette, hogy a párt nem köt szövetséget a Fidesszel, illetve az MSZP-vel és a többi baloldali, liberális párttal sem a 2018-as parlamenti választáson.

A kérdés csak az, ki hiszi el mindezt már a párt választmányának, a testületet dróton rángató pártelnöknek? Vona Gábor az utóbbi egy-másfél évben olyan helyzetbe pozícionálta magát, ahonnan lényegében mindent meg tehet s annak az ellenkezőjét is.

Ezt csak olyan provokátorok engedhetik meg maguknak, akiket valakik jó okkal küldtek egy feladatra. Mint Szabó Albert hivatásos antiszemitát a kilencvenes években, a Horn-kormány bábáskodása mellett, akit az „ausztrál” hungarista mozgalom szabadított Magyarországra. Vagy későbbi eszmetársát, Bácsfi Dianát is említhetem, aki felkent nyilasként szerepelt rendre a sajtóban, s a- kivel már a Medgyessy-kormány rendőrsége bánt kesztyűs kézzel. Ezek aztán szerencsére leléptek a színről, ha tetszik, visszavonták őket. Vona náluk annyival elvetemültebb, hogy színrelépését rasszista párt kovácsolására használta föl, ezt tették lehetővé számára titkos baloldali pártfogói. Gárdát működtetett, több százezer naív követőt állítva maga mellé. Amikor aztán nem jött be a Fidesz-szavazók megosztása, képtelen volt kibillenteni a kormánykoalíció pártjait a hatalomból, Vonának hirtelen a néppártosodás lett a feladata, hogy a szélsőjobbtól balra húzódva próbálja meg győzelemre vinni a balliberális ellenzéket. Akkor kiderült, hogy neki ezt is meg lehet csinálni. Neki lehet köpönyeget forgatni anélkül, hogy meggörbülne a haja szála. De csak neki és közvetlen támogatóinak. Miközben – a Jobbik Veszprém Megyei Közgyűlése képviselőjének, Orbán Imrének nyílt levele szerint – ők, a követők jobbikossá, gárdistává válásukkal feláldozták az egzisztenciájukat, rátéve egész életüket. Vonának viszont titkos támogatói miatt nem volt veszteni valója. Szegény Jobbik szimpatizánsok, gárdában masírozók most, a néppártosodás során döbbennek csak rá, mennyire át vannak verve, micsoda hatalmas egzisztenciális csapdába csalta be őket Vona Gábor. Ahonnan nincs kiút, vagy ha mégis, az keserves. Ez a személyes drámája a dolognak. A párt azonban ettől még létezik, ám fokozatosan gyengül. Pörzse Sándor, a jobbikos Barikád című lap főszerkesztője arról beszélt a minap egy tévéműsorban, hogy a párt egy év alatt mintegy háromszázezer szavazót veszített december közepéig, tehát a hanuka-levél megszületéséig, azaz most mintegy hétszázezernél állhatnak. S azt is mondta, hogy az ominózus levél és az azt követő botránysorozat pedig simán elvisz a párttól öt százalékot.

Sokan azt se bánnák, ha magát a pártot is elvinné. Ha a levél nem is, de az ördög igen. Semmi szükség rá. Arra azonban még egy ideig várni kell. Addig viszont sajnos még együtt kell élni az általa képviselt minősített gerinctelenséggel, hazudozással, félrevezetéssel.

De talán legalább több személyes sors nem megy rá, s egyre többek jönnek rá arra, hogy sok mindent lehet a Jobbikkal csinálni, csak szimpatizálni, együttműködni nem.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/33165/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
El punkten 2017-01-31 13:11:12
"Ezt csak olyan provokátorok engedhetik meg maguknak, akiket valakik jó okkal küldtek egy feladatra. Mint Szabó Albert hivatásos antiszemitát a kilencvenes években, a Horn-kormány bábáskodása mellett, akit az „ausztrál” hungarista mozgalom szabadított Magyarországra. Vagy későbbi eszmetársát, Bácsfi Dianát is említhetem, aki felkent nyilasként szerepelt rendre a sajtóban, s a- kivel már a Medgyessy-kormány rendőrsége bánt kesztyűs kézzel. Ezek aztán szerencsére leléptek a színről, ha tetszik, visszavonták őket. Vona náluk annyival elvetemültebb, hogy színrelépését rasszista párt kovácsolására használta föl, ezt tették lehetővé számára titkos baloldali pártfogói. Gárdát működtetett, több százezer naív követőt állítva maga mellé. Amikor aztán nem jött be a Fidesz-szavazók megosztása, képtelen volt kibillenteni a kormánykoalíció pártjait a hatalomból, Vonának hirtelen a néppártosodás lett a feladata, hogy a szélsőjobbtól balra húzódva próbálja meg győzelemre vinni a balliberális ellenzéket. Akkor kiderült, hogy neki ezt is meg lehet csinálni. Neki lehet köpönyeget forgatni anélkül, hogy meggörbülne a haja szála."

Józsi bácsi!
Ez a libsi - internáci - oldal sugalmazott-, nem biztos, hogy korrekt beállítása.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?